Voedsel om van buikvet af te komen

Gember is een van de beste voedingsmiddelen om buikvet te elimineren. Voeg het vers toe aan gerechten of gebruik het om thee van te maken.
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 14 maart, 2023

Ben je op zoek naar het juiste voedsel dat je kan helpen om buikvet te verminderen? Voor velen lijkt dit misschien een onmogelijke opgave, maar met de juiste voeding is het absoluut haalbaar.

Wij raden altijd aan om gezonde alternatieven te kiezen, ook al bestaan er ook pilletjes die je kunt slikken en nog vele andere producten die dezelfde resultaten beloven. Wij zijn van mening dat je heel voorzichtig moet zijn met dit soort producten.

Als je het aan ons vraagt, kun je voor je gezondheid altijd het beste voor natuurlijke alternatieven gaan. Daarom delen we in dit artikel een lijstje van voedingsmiddelen die je kunnen helpen om buikvet te verminderen op natuurlijke wijze. Begin ze vandaag nog in je dieet op te nemen en zeg ‘vaarwel’ tegen dit vervelende probleem.

Voedingsmiddelen die helpen om buikvet te verminderen

Romainesla

Sla bevat bijna geen calorieën en wordt vrijwel altijd toegevoegd aan salades. Vooral romainesla zal ervoor zorgen dat je sneller vol zit en door de knapperige bite zal het je salade nog lekkerder maken.

De reden die ervoor heeft gezorgd dat wij deze sla hebben toegevoegd aan onze lijst van voedingsmiddelen om buikvet te verminderen is dat romainesla een geweldige bron is van:

  • Vitamine C
  • Bèta-caroteen
  • Vitamine K
  • Foliumzuur
  • Mangaan
  • Chroom

Meerdere studies tonen aan dat chroom in combinatie met lichaamsbeweging kan helpen om buikvet te verminderen Bovendien zal dit bestanddeel er bij diabetespatiënten voor zorgen dat hun natuurlijke insulineproductie verbetert.

Grapefruit

Grapefruit

Het is al lang geen geheim meer dat grapefruit een van de beste voedingsmiddelen is om buikvet te verminderen. Een onderzoek uit 2006 toont aan dat het eten van een halve grapefruit voor je maaltijd kan helpen om gewichtsverlies te bevorderen.

Onthoud dat het altijd beter is om de vrucht in zijn natuurlijke vorm te eten dan om er sap van te maken. Door grapefruit in zijn geheel te eten, profiteer je namelijk van het natuurlijke vezelgehalte, waardoor je zult merken dat je spijsvertering beter wordt.

Gember

Gember is een van de meest gebruikte specerijen ter wereld. Geloofd wordt dat het product voor het eerst werd gebruikt in China rond 400 voor Christus. Tegenwoordig is gember over de hele wereld te vinden.

Het beste aan gember is dat het een van de meest effectieve vetverbrandende voedingsmiddelen is die er bestaan.

Voor de beste resultaten kun je gember het liefste vers eten. Profiteer van de hele wortel. Gember is verkrijgbaar in vrijwel elke supermarkt. Je kunt het ook geraspt of gemalen gebruiken om je gerechten op smaak te brengen.

Witte bonen

Ook de witte boon heeft vetverbrandende eigenschappen. Witte bonen zijn erg veelzijdige peulvruchten en hartstikke voedzaam. Door regelmatig witte bonen te eten, zul je zien dat je buikje in een mum van tijd zal verdwijnen.

Doordat deze bonen vet- en caloriearm zijn en rijk zijn aan vezels en proteïnen hoef je er maar een klein beetje van te eten om verzadigd te zijn.

Daarnaast kunnen witte bonen het lichamelijke vermogen om koolhydraten te absorberen verbeteren. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het eten van witte bonen kan helpen om constipatie te voorkomen.

Pijnboompitten

Pijnboompitten

Pijnboompitten zijn heerlijk en komen niet vaak voor in het dagelijkse dieet van de meeste mensen. Doordat deze pitten aan de prijzige kant zijn, zijn ze niet voor iedereen een dagelijkse optie. Als je graag buikvet wil elimineren, zou het echter wel handig zijn om deze pitten in je dieet op te nemen.

Een klein handje pijnboompitten kan helpen om de eetlust in bedwang te houden. Eet echter niet te veel pijnboompitten; ze zijn namelijk rijk aan calorieën.

Kipfilet

Als je vaak nadenkt over je buikje, zorg er dan voor dat kipfilet altijd op je boodschappenlijstje staat. Dit stukje vlees is namelijk rijk aan proteïnen en bevat bijna geen vet en koolhydraten.

Kipfilet is een geweldige bron van vitamine B3 en B6. Vitamine B3 is direct verbonden aan insulineresistentie. Vitamine B6 is noodzakelijk om zink op de juiste manier te absorberen.

Kaneel

Kaneel heeft buitengewone eigenschappen als het gaat om gewichtsverlies. In sommige gevallen wordt buikvet veroorzaakt door insulineresistentie. Dit houdt in dat je alvleesklier niet meer naar behoren functioneert en dat afvalstoffen niet goed worden verwijderd.

Slechts een halve theelepel kaneel per dag is al voldoende om de bloedsuikerspiegel te verbeteren. Een gezonde bloedsuikerspiegel kan het lichaam helpen om insuline beter te verwerken en buikvet te verbranden.

Als je daarnaast je glucosegehalte moet bijhouden omdat je last hebt van diabetes of prediabetes, dan is het misschien handig om te weten dat kaneel kan helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Eiwit

Eiwit

Eiwit is een basisingrediënt in vrijwel elk gebalanceerd dieet. Eiwitten zijn een geweldige bron van proteïne. Ze zijn calorie- en vetarm en zitten vol vocht.

Het eigeel daarentegen is erg rijk aan calorieën, vet en cholesterol. Desondanks hoef je er hierdoor niet voor te kiezen om nooit meer een heel ei te eten. De eierdooier is namelijk ook rijk aan ijzer, zink en vitamine A, D, E en B12.

Wij raden aan om een heel ei en wat groenten gewikkeld in een tortilla te eten als ontbijt.

Wil je meer weten? Lees dan: Acht geweldige redenen om meer eieren te eten

Avocado

Ook avocado is een geweldig voedingsmiddel om buikvet weg te laten smelten. Veel mensen verwijderen deze vrucht uit hun dieet wanneer ze willen afvallen, omdat avocado’s veel vet bevatten. Het is echter belangrijk om dit voedingsmiddel hierdoor niet over het hoofd te zien.

De vetten die avocado’s bevatten zullen namelijk geen gewichtstoename veroorzaken. Ze zullen zelfs helpen om gewichtsverlies te bevorderen. Doordat deze vrucht rijk is aan oliezuur, zal hij ervoor zorgen dat je sneller vol zit.

Naast het oliezuur dat avocado’s bevatten, is de vrucht ook rijk aan vitamine C, E en B.

Een gebalanceerd dieet dat volledig gebaseerd is op natuurlijke producten zal je helpen om sneller het figuur van je dromen te krijgen. Neem de voedingsmiddelen in dit artikel in je dieet op en je zult in een mum van tijd resultaat zien. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Hita, M. G., Rodríguez, A. S. S., Maldonado, S. M. R., & Cerda, A. P. (2001). Obesidad y diabetes mellitus tipo 2. Investigación En Salud.
  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
  • Silver, H. J., Dietrich, M. S., & Niswender, K. D. (2011). Effects of grapefruit, grapefruit juice and water preloads on energy balance, weight loss, body composition, and cardiometabolic risk in free-living obese adults. Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1186/1743-7075-8-8

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.