Je bloedsuikerspiegel natuurlijk reguleren

Door kaneel te consumeren kan je de gevoeligheid van je lichaam voor insuline verbeteren, waardoor het minder afhankelijk wordt van dit hormoon om de bloedsuikerspiegel te reguleren.
Je bloedsuikerspiegel natuurlijk reguleren

Laatste update: 28 januari, 2021

Personen die een hoge bloedsuikerspiegel hebben, moeten constant manieren vinden om hem onder controle te houden. Als ze niet voorzichtig zijn kan het uiteindelijk zelfs tot de dood leiden. Een gezond persoon heeft een bloedsuikerspiegel tussen de 80 tot 100 milligram per deciliter.

Glucosewaarden in het lichaam worden gereguleerd door een hormoon dat bekent is als insuline, dat de taak heeft om de bloedsuiker te regelen.

Personen die diabetes hebben kunnen niet voldoende hoeveelheden van dit hormoon produceren of ze ontwikkelen een weerstand, wat het erg moeilijk maakt om hoge bloedsuikerspiegelwaarden onder controle te houden.

Alhoewel personen die diabetes hebben een correcte medische behandeling zouden moeten volgen om hun bloedsuikerspiegel te reguleren, kunnen de onderstaande aanbevelingen en natuurlijke remedies voor het bestrijden van dit probleem ook overwogen worden.

Je bloedsuikerspiegel natuurlijk reguleren

Beweeg regelmatig

Suikerwaarden in het bloed bieden een belangrijke brandstof voor je lichaam en hoe meer fysieke beweging, hoe meer brandstof het nodig heeft. Een goede bewegingsroutine kan erg belangrijk zijn in de strijd tegen een hoge bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulinebehoefte van patiënten die er al afhankelijk van zijn verminderen.

Een goede optie is dus om met een dagelijkse routine te starten. Dit zou uit twintig tot dertig minuten gematigde beweging moeten bestaan.

Verminder je consumptie van koolhydraten

Elk soort voedingsmiddel dat je lichaam koolhydraten geeft, zal uiteindelijk voor een verhoging van de hoeveelheid glucose in je bloedstroom zorgen. Om hoge bloedsuikerwaarden te bestrijden en voorkomen, is het aanbevolen dat je je consumptie van voedingsmiddelen rijk aan koolhydraten minimaliseert.

Vergroot je eiwit-inname

Zalm

Mager vlees zoals vis, kippenborst of varkenslende eten, kan helpen om de omzetting van koolhydraten in glucose in de bloedstroom verminderen, waardoor het makkelijker voor je lichaam wordt om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Verspreid je maaltijden over de dag

Personen die een hoge bloedsuikerspiegel hebben, zouden moeten proberen om elke twee of drie uur iets gezonds te eten. Dit is belangrijk, omdat dit gezondheidsprobleem vaak plotselinge dalingen in bloedsuiker veroorzaakt. Dit kan er dan voor zorgen dat de persoon een hunkering naar iets zoets krijgt.

Doe aan ontspanningsoefeningen

Yoga

Wanneer je continu hoge stresswaarden ervaart, is de kans groter dat je lever glycogeen in het bloed vrijlaat. Glycogeen is de tweede opslag van glucose in het lichaam en kan je bloedsuikerspiegel erg snel verhogen.

Wanneer mogelijk zou je aan ontspanningstechnieken moeten doen en elke dag een time-out in moeten lassen om stress te bestrijden.

Kaneel

Verscheidene onderzoeken hebben laten zien dat kaneel een positief effect kan hebben op de behandeling van diabetes en een hoge bloedsuikerspiegel.

Dit kruid kan je makkelijk vinden in winkels. Het kan helpen om de gevoeligheid van je lichaam voor insuline te verbeteren. Dankzij dit feit zal je dus geleidelijk aan minder afhankelijk worden van dit hormoon om je bloedsuikerspiegel te reguleren.

Opuntia of vijgcactus

Opuntiasap

Andere onderzoeken hebben ontdekt dat opuntia of vijgcactus erg effectief kan zijn om hoge waarden van cholesterol in de bloedstroom te verminderen.

Deze cactus bevat een hoop vezels en andere substanties die helpen om de metabolisatie van suikers in je lichaam onder controle te houden en te normaliseren. Het is dus ideaal voor personen die lijden aan diabetes.

Knoflook

Nog een ingrediënt dat een hoofdbestanddeel zou moeten zijn in de diëten van personen met een hoge bloedsuiker, is knoflook. Men heeft ontdekt dat de reguliere consumptie van knoflook de bloedsuikerspiegel bij patiënten met zowel type 1 als type 2 diabetes kan verlagen.

Wat doet het dan? Net als bij de vijgcactus helpt het om de metabolisatie van glucose in het lichaam te normaliseren. Het bevat ook bepaalde substanties die een reactie veroorzaken die vergelijkbaar is met insuline.

Misschien ook interessant om te lezen:
Leer thuis antibiotica maken met knoflookpasta

Ui

Ui

Onderzoek door de University van Gezira in Soedan heeft ontdekt dat het dagelijks eten van 100 gram rauwe ui de bloedsuikerspiegel bij patiënten met type 1 en 2 diabetes kan verlagen. Dit komt omdat uien rijk zijn aan flavonoïden en zwavel. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Hasanzade, F., Toliat, M., Emami, S. A., & Emamimoghaadam, Z. (2013). The Effect of Cinnamon on Glucose of Type II Diabetes Patients. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.4103/2225-4110.114900
  • Butterweck, V., Semlin, L., Feistel, B., Pischel, I., Bauer, K., & Verspohl, E. J. (2011). Comparative evaluation of two different Opuntia ficus-indica extracts for blood sugar lowering effects in rats. Phytotherapy Research : PTR. https://doi.org/10.1002/ptr.3271
  • Bordia, A., Verma, S. K., & Srivastava, K. C. (1998). Effect of garlic (Allium sativum) on blood lipids, blood sugar, fibrinogen and fibrinolytic activity in patients with coronary artery disease. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids. https://doi.org/10.1016/S0952-3278(98)90034-5

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.