Redactioneel beleid

Alles wat met gezondheid te maken heeft roept vragen op. En de overvloed aan gegevens op het internet kan de besluitvorming bemoeilijken. Daarom is ons doel eenvoudig: jou voorzien van gezondheidsinformatie die betrouwbaar, gemakkelijk te begrijpen en gericht is op het verbeteren van jouw welzijn.

Onze redactionele visie

We zijn een betrouwbaar portaal voor gezondheid en welzijn voor lezers. We gebruiken duidelijke en eenvoudige taal om twijfels weg te nemen, kwaliteitsinformatie te verstrekken en advies en aanbevelingen te geven om je kwaliteit van leven te verbeteren.

Tussen de grote hoeveelheid gezondheidsinformatie die beschikbaar is op internet, garandeert Gezonder Leven dat wat je hier vindt gecertificeerd is door professionals, met gegevens die up-to-date en gebaseerd zijn op wetenschap.

Je vindt in ons portaal een soort positieve informatie om voor jezelf te zorgen en je leven te verbeteren. We willen dat je de juiste beslissingen neemt over je gezondheid en de gezondheid van je dierbaren.

Onze waarden

Gezonder Leven laat zich leiden door waarden die vertegenwoordigen wat we proberen te doen met onze inhoud:

 • Vertrouwen: de informatie die je hier vindt is betrouwbaar. Het is gevalideerd door professionals en wordt ondersteund door wetenschappelijke bronnen.
 • Inclusie: we spelen in op de bijzonderheden van elke lezer. We beoordelen je levensstijl niet, maar we reiken je handvatten aan om je gezondheid te verbeteren.
 • Nabijheid: we gebruiken begrijpelijke taal zonder in te boeten aan wetenschappelijke nauwkeurigheid.
 • Kwaliteit: we hechten veel waarde aan de kwaliteit van de informatie die we verstrekken. We publiceren geen gegevens of informatie die we niet kunnen bevestigen of waardoor je aan de juistheid ervan kunt twijfelen.

Elke dag leiden deze waarden ons werk. En dit komt omdat gezondheidsinformatie gevoelig is: je neemt beslissingen voor je leven op basis van wat je op internet leest. Onze inzet is om je de beste informatie te bieden die betrouwbaar, inclusief, vertrouwd en warm is, zodat je je welzijn zonder risico’s kunt verbeteren.

We houden de kwaliteit van onze inhoud hoog, zodat je met vertrouwen voor ons kunt blijven kiezen.

Onze stem

Om gezondheidsinformatie te communiceren, volgens onze gebruikelijke waarden, gebruiken we een taal die bepaalde kenmerken heeft:

 • Empathisch: wij zijn mensen die inhoud maken voor andere mensen. Gezonder Leven is een warm en vertrouwd portaal dat zich in de schoenen van onze lezers plaatst. We begrijpen dat degenen die ons lezen op zoek zijn naar informatie uit een betrouwbare bron om een ​​twijfel weg te nemen of hun kwaliteit van leven te verbeteren.
 • Begeleiding: wij helpen je om je leefstijl te verbeteren om gezonder te worden. Onze aanbevelingen zijn duidelijk en gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven.
 • Vrij van vooroordelen: wij oordelen niet. We vermijden bewust uitingen die stigmatisering of discriminatie in de hand kunnen werken. We spreken met lezers die zich in verschillende stadia en processen bevinden, dus de focus ligt op jou en de mogelijkheid om jouw welzijn te vergroten.
 • Betrouwbaar: we werken met experts en professionals die hun kennis over gezondheid communiceren, na deze te hebben geverifieerd met concrete gegevens uit de wetenschap. Je kunt op de informatie van Gezonder leven vertrouwen omdat de waarde van kwaliteit in al onze publicaties terugkomt.

De stijlgids die onze redacteuren volgen, is gericht op eenvoud, zonder nauwkeurigheid en inclusiviteit uit het oog te verliezen. Onze stem is warm en professioneel, nuchter en benaderbaar, verstaanbaar en wetenschappelijk tegelijk.

We willen geen angst of ongerustheid opwekken, maar positieve actie stimuleren.

Ons team

Gezonder Leven heeft een team van professionals op gezondheidsgebied om kwaliteitsinformatie te bieden die betrouwbaar, waarheidsgetrouw en up-to-date is. We hebben artsen, psychologen, voedingsdeskundigen, apothekers, tandartsen en verpleegsters. Bovendien respecteert dit team de waarde van empathie, dus werkt het de inhoud uit in eenvoudige, begrijpelijke en vriendelijke taal.

De schrijvers en redacteuren van ons portaal verifiëren de informatie die ze de lezer bieden aan de hand van wetenschappelijke bronnen en hun professionele ervaring. Voor de uitwerking van de inhoud respecteren ze een voorafgaand onderzoeksproces dat deel uitmaakt van de verantwoordelijkheid die ze op zich nemen bij het aanbieden van suggesties, advies en aanbevelingen.

We geven prioriteit aan informatie uit wetenschappelijke studies en klinische proeven bij mensen. Op dezelfde manier gebruikt ons team klinische richtlijnen en verklaringen van gerenommeerde gezondheidsorganisaties. Als deze bronnen niet beschikbaar zijn, worden resultaten van dierproeven of *in vitro*-testen gebruikt.

Ons redactieproces

Gezonder Leven sselecteert inhoud op basis van wat lezers het meest relevant vinden voor hun welzijn, wat actueel is op het gebied van gezondheid en alles wat te maken heeft met concrete informatie die de kwaliteit van leven van mensen kan verbeteren. Een deel van de redactie is verantwoordelijk voor het aandragen van relevante maar ook originele onderwerpen, waarbij herhaling wordt vermeden. Elk van deze onderwerpen wordt geanalyseerd voordat ze worden goedgekeurd (of niet) om verder te gaan met het redactionele proces.

Wat betreft gezondheidsnieuws maken wij een speciale selectie. Ons team onderzoekt dagelijks het gezondheidsnieuws dat van fundamenteel belang kan zijn voor jouw leven.

Vervolgens schrijft het professionele team de inhoud voor de goedgekeurde onderwerpen. Geleid door onze waarden en onze stem, werken ze een warme, empathische, hechte, informatieve, accurate, betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde tekst uit. Een ander deel van het redactieteam beoordeelt en bewerkt deze inhoud voordat deze wordt gepubliceerd. Je moet weten dat we bij Gezonder Leven geen plagiaat toestaan, we streven ernaar originele inhoud te delen door middel van een uitgebreide beoordeling voorafgaand aan de publicatie van elk artikel.

Op deze manier worden verschillende filters toegepast om te komen tot een tekst die op ons portaal is gepubliceerd en die verifieerbare informatie, aangenaam taalgebruik, bijgewerkte bibliografie en links bevat waarmee de lezer kan bevestigen wat we uitdrukken.

Bij Gezonder Leven vind je positieve gezondheidsvoorstellen om je leven te verbeteren. En dit is mogelijk dankzij het redactionele proces dat we in elke publicatie respecteren.

Na enige tijd wordt de inhoud van ons portaal opnieuw gecontroleerd, nadat deze al is gepubliceerd. Dit wordt gedaan om de gegevens up-to-date te houden, vooral op een gebied dat zo veranderlijk is als dat van de menselijke gezondheid. Periodiek beoordeelt een deel van de redactie de publicaties om nieuwe wetenschappelijke kennis op te nemen, aanpassingen te doen op basis van suggesties van lezers en de teksten te verbeteren. Deze inhoudsaudit is constant en houdt, in het geval van actueel nieuws, in dat de gegevens worden vernieuwd op basis van de evolutie van lopende verhalen.

Onze verificatielabels

In de publicaties van Gezonder Leven vind je de volgende 4 labels die de mate van verificatie van de informatie aangeven:

 • Op feiten gecontroleerd: als ons artikel dit label heeft, betekent dit dat de inhoud gebaseerd is op betrouwbare wetenschappelijke en academische bronnen. In het laatste bibliografiegedeelte kun je deze bronnen bevestigen.
 • Op bewijzen gebaseerd: dit label geeft een hogere verificatiewaarde aan dan het vorige. Het betekent dat de meeste bronnen in de bibliografie wetenschappelijke studies zijn die hun eigen validatieproces hebben ondergaan door gespecialiseerde gezondheidstijdschriften.
 • Aanbeveling van de auteur: soms geven onze redactieprofessionals advies of suggesties op basis van hun ervaring op het gebied van gezondheid. Zelfs als er geen specifieke bibliografie over het onderwerp is, is het de goedkeuring door een professional die de inhoud onderschrijft.
 • Onder revisie: de aanwezigheid van deze tag geeft aan dat we actief werken aan het verbeteren en bijwerken van het artikel dat je leest. Het betekent dat deze inhoud in korte tijd zal worden uitgebreid en nieuwe referenties zal bevatten.

Disclaimer

De inhoud van Gezonder Leven is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet worden gebruikt ter vervanging van de diagnose, behandeling of aanbevelingen van een gezondheidsdeskundige. De gepresenteerde informatie is mogelijk niet geschikt voor alle gevallen en garandeert geen specifieke resultaten.

Daarom is het belangrijk dat je bij vragen of zorgen over je gezondheid een betrouwbare specialist raadpleegt voordat je beslissingen neemt of een procedure of behandeling start. Vergeet niet dat elke persoon uniek is en anders kan reageren op behandelingen of gezondheidsaanbevelingen.

Kortom, onthoud dat de artikelen van Gezonder Levenalleen voor informatieve doeleinden zijn, dat de informatie in deze publicatie slechts een algemene leidraad is en niet in de plaats komt van de mening of het medisch advies van een specialist. Raadpleeg je vertrouwde arts als je twijfels hebt over je gezondheid en vraag zijn of haar goedkeuring voordat je een behandeling of procedure ondergaat.

Opmerkingen, suggesties en correcties

Gezonder Leven staat open voor opmerkingen, suggesties en correcties van onze lezers. Jouw deelname aan onze stem en waarden is erg belangrijk voor ons om de kwaliteit van onze inhoud te blijven waarborgen, aangezien jij onze prioriteit bent.

De mededelingen die je ons stuurt, worden altijd in overweging genomen, zo snel mogelijk beantwoord en leiden tot herziening van onze publicaties. Wil je ons iets vertellen? Schrijf ons via onze contactpagina.