Medisch team

Gezonder Leven wordt gevormd door een medisch team dat gespecialiseerd is in verschillende gebieden en dat werkt om de kwaliteit, waarheidsgetrouwheid en wetenschappelijke nauwkeurigheid van onze inhoud te garanderen om ons hoofddoel te bereiken: helpen om de gezondheid, het welzijn en de levenskwaliteit van onze lezers te verbeteren.

Medic Team

Door onze strenge selectie processen zorgen wij ervoor dat elk van de professionals die deel uitmaken van ons team over een adequate opleiding en een uitstekende professionele achtergrond hebben.Zo kunnen we er zeker van zijn dat ze aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Ons medisch team heeft een uitgebreide en gevarieerde gezondheidservaring, zowel op het gebied van onderzoek als in de particuliere en openbare beroepspraktijk.

Ons team van deskundigen controleert de informatie van al onze inhoud om de kwaliteit ervan te waarborgen.

Dankzij het werk, de inspanningen en de ervaring van ons medisch team en onze hoge kwaliteitsnormen heeft de AACI ons de certificering voor medische inhoud toegekend, die het niveau van betrouwbaarheid en veiligheid van onze inhoud bewijst. Een zegel dat ons trots maakt en dat onze inspanning aantoont om onze lezers de best mogelijke informatie over gezondheid en welzijn te bieden.

Associated professionals

Thumb Author Ainhoa Balado

Ainhoa Balado

Fysiotherapie

Diploma Fysiotherapie. Ainhoa Balado heeft haar vaardigheden uitgevoerd in verschillende ziekenhuizen en klinieken in Spanje en Frankrijk. Ze heeft gewerkt als directeur van centra die verbonden zijn met haar gebied en creëerde hypopressieve buikworkshops voor sportcentra.

Thumb Author José Padilla

José Padilla

Psychologie

Klinisch psycholoog geïnteresseerd in onderwijs en filosofie. Hij heeft gewerkt als klinisch psycholoog voor patiënten met de diagnose schizofrenie, in het kader van het ontwerpen van modellen, strategieën en programma's die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn van patiënten en hun families. Hij is een actief onderzoeker aan de Pontificia Universidad Javeriana, een studiehuis waar hij ook een master in onderwijs volgt.

Thumb Author Angie Paola Pardo Ramos

Fysiotherapeut met focus op sportrevalidatie, orthopedie en alternatieve geneeswijzen. Angie Pardo werkt als sportfysiotherapeut in meerdere sporten op professioneel niveau, haar specialiteit is postoperatief herstel en het stimuleren van blessurepreventieprogramma's.

Thumb Author Raquel Aldana

Raquel Aldana

Psycholoog en professor aan de Internationale Universiteit van La Rioja en de Pauselijke Universiteit van Salamanca

General Health Psycholoog gespecialiseerd in emotionele opvoeding en therapieën van de derde generatie. Ze heeft gewerkt als redacteur en inhoudsadviseur in verschillende media, coördinator van de conferentie over emotionele psychologie en andere trainingen, en als maker van een programma dat de inzetbaarheid van jongeren wil bevorderen. Zij is de directeur van Raquel Aldana-Psychologie.

Thumb Author Laura Ruiz Mitjana

Graad in de psychologie. Laura Ruiz Mitjana heeft zich gespecialiseerd in neurologische ontwikkelingsstoornissen (autisme en verstandelijke beperking). Momenteel werkt ze als kinder- en jeugdpsycholoog en zorgt ze voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en bijbehorende psychische stoornissen.

Thumb Author Nataly Reyes Calderon

Hij is een student van het 5e jaar Geneeskunde aan de Autonome Universiteit van Barcelona in het Vall d'Hebrón-ziekenhuis. Hij doet momenteel zijn ziekenhuispraktijken in hetzelfde ziekenhuis. Hij nam deel aan het SWI-MicroMón-project van de Autonome Universiteit van Barcelona (UAB).

Thumb Author Marcela Caffulli

Kinderarts met ruime professionele ervaring. Hij heeft zich gespecialiseerd in neuropediatrie en neurologische ontwikkeling van kinderen. Het maakt deel uit van de Argentine Society of Pediatrics, een entiteit waarmee het projecten, programma's, workshops en outreach-inspanningen in het hele land ontwikkelt. Zijn werk als kinderarts brengt hem ook naar de digitale context in samenwerking met tijdschriften en platforms op het gebied van gezondheid en geneeskunde.

Thumb Author Andrés Felipe Cardona

Andrés Felipe Cardona

Lichamelijke opvoeding en sport

Thumb Author Loreto Martín

Loreto Martín

Psychologie

Diploma psychologie. Loreto Martín heeft als cotherapeut op verschillende werkplekken gewerkt en als psycholoog gewerkt aan onder andere angststoornissen, depressie, zelfmoordgedachten, emotionele afhankelijkheid, assertiviteit.

Thumb Author Cesar Paul González

Bioloog gespecialiseerd in genetica en moleculaire biologie. Hij heeft gewerkt als wetenschappelijke verspreider, als medewerker aan manifesten over milieu-impact, als laboratoriumassistent en als leraar en tutor. Het heeft zich gericht op de maatschappelijke impact van kennis over biologie, met als doel deze te concretiseren in een toepasbaar en bruikbaar voordeel voor mensen.

Thumb Author Alejandro Duarte

Alejandro Duarte

biotechnologie

Bachelor in de biotechnologie. Alejandro Duarte heeft uitgebreide kennis van cellulaire en moleculaire biologie Ook heeft hij deel uitgemaakt van verschillende onderzoeksteams en heeft gediend als SEO-redacteur van artikelen met een wetenschappelijk thema, gespecialiseerd in geneeskunde en gezondheid.

Thumb Author Grecia Morillo

Grecia Morillo is medisch chirurg en werkt momenteel in een gezondheidscentrum in haar land. Ze heeft ook ervaring als contentschrijver met thema's als wellness, lifestyle en meer, voor verschillende digitale media.

Thumb Author Sara Ramo González

Ze heeft een graad in Psychologie van de Jaume I University, met een opleiding in Neurofeedback en Biofeedback en is een specialisatiestudent in Algemene Gezondheidspsychologie en klinische toepassing van EMDR-therapie.

Thumb Author Karina Valeria Atchian

Ze is arts van de Universiteit van Buenos Aires en kinderarts in het Juan P. Garrahan Pediatric Hospital. Daarnaast voltooide zij een postdoctorale graad in klinisch onderzoek aan de University Institute School of Medicine van het Italiaanse ziekenhuis.

Thumb Author Minerva Camero Albella

Minerva Camero Albella

Voeding en diëtetiek

Ze heeft een graad in Voeding en Diëtetiek van de Centrale Universiteit van Venezuela en is een universiteitsprofessor geaccrediteerd door de José María Vargas Universiteit. Specialist in online dieettherapie en zorg voor patiënten met bariatrische chirurgie en als vibratiecoach.

Thumb Author Fabiola Marín Aguilar

Fabiola Marín Aguilar

Farmaceut en doctor in de gezondheidswetenschappen

Ze heeft een graad in farmacie van de universiteit van Sevilla, een master in farmaceutische zorg en farmacie in de gezondheidszorg van de universiteit van Sevilla en een doctoraat in gezondheidswetenschappen van de universiteit van Sevilla. Zij heeft daarnaast aan de universiteit gedoceerd.

Thumb Author Alicia Escaño Hidalgo

Psycholoog gespecialiseerd in Evaluatie en Behandeling. Alicia Escaño Hidalgo heeft gewerkt als medisch directeur van erkende medische centra en werkt als psychotherapeut in haar eigen privépraktijk.

Thumb Author Sofía Quintana Alonso

Sofía Quintana Alonso

Fysiotherapeut, journalist en master in voeding.

Ze heeft een graad in Journalistiek van de Autonome Universiteit van Barcelona en in Fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam, is gespecialiseerd in Neurologie en bekkenbodem en heeft een master in Humane Voeding.

Thumb Author Franciele Rohor de Souza

Franciele Rohor de Souza is een apotheker met ervaring in ziekenhuisapotheken en openbare apotheeknetwerken. Daarnaast heeft ze als freelance-vertaler Spaans-Portugees gewerkt voor gezondheidsgerelateerde artikelen.

Thumb Author Maria Marin Garcia

Maria Marin Garcia

Verpleegkunde

Ze is een verpleegkundige die is afgestudeerd aan de Universiteit van Castilla-La Mancha, in Spanje, en doet momenteel de opleiding Community Nursing of Mental Health en werkt als verpleegkundige in het Santa Creu i Sant Pau-ziekenhuis in Barcelona.

Thumb Author Galo Flores

Chirurg Galo Flores heeft meer dan 15 jaar ervaring in de ontwikkeling van redactionele inhoud voor de Latijns-Amerikaanse regio, op het gebied van klinische geneeskunde, artsenopleiding en aanbevelingen voor patiënten.

Thumb Author María Muñoz Navarro

Ze is een biologe die is afgestudeerd aan de Universiteit van Malaga, met een master in onderzoek en vooruitgang in microbiologie aan de universiteit van Granada. Daarnaast heeft ze de titel van kunstmatige inseminator van vee, toegekend door de Universiteit van Mendel, Tsjechië.

Thumb Author Leidy Mora Molina

Leidy Mora Molina

Verpleegkunde

Bachelor in de verpleegkunde. Leidy Mora is werkzaam geweest als hemotherapeut bij de Bloedbank en specialist bij de Cardiovasculaire Weefselbank, en heeft ook gewerkt op het gebied van hemotherapie en biochemie.

Thumb Author Ariadna Álvarez Martínez

Afgestudeerd in menselijke voeding en diëtetiek en in traditionele Chinese geneeskunde, heeft in het professionele werkveld gewerkt als een autonome diëtist, waar ze integrale voedingsadviezen, gepersonaliseerde dieetbehandelingen in combinatie met oosterse voeding en acupunctuur aanbiedt.

Thumb Author Lourdes Martínez

Lourdes Martínez

Farmaceut, gespecialiseerd in voeding

Ze is afgestudeerd in de farmacie aan de Universiteit van Sevilla, Spanje. In de afgelopen vier jaar heeft zij haar professionele opleiding voortgezet met verschillende cursussen en specialisaties. Momenteel is zij bezig met een doctoraat in Moleculaire Biologie, Biogeneeskunde en Klinisch Onderzoek.

Thumb Author Verónica Melero Álvarez

Verónica Melero Álvarez

Voeding en diëtetiek, Master in gepersonaliseerde en gemeenschapsvoeding.

Afgestudeerd in menselijke voeding en diëtetiek aan de Complutense Universiteit van Madrid en een Master in gepersonaliseerde en gemeenschapsvoeding aan de universiteit van Valencia. Expert in klinische voeding en mede-oprichter van de blog 'Psiconutrición Madrid'.

Thumb Author Sara Viruega

Sara Viruega

Apotheker, expert in cosmetica en dermofarmacie.

Ze is afgestudeerd in Farmacie aan de Universiteit van Salamanca, heeft een universitaire graad in Cosmetica en Dermofarmacie van de UNED en heeft een breed scala aan cursussen die haar professionele kennis versterken.

Thumb Author Laura Fernández Sánchez

Laura Fernández Sánchez

Psycholoog en diëtist

Diploma in psychologie en hogere technicus in diëtetiek. Laura Fernández Sánchez zet zich in voor de preventie van eetstoornissen voor verschillende verenigingen en stichtingen.

Thumb Author Silvia Álava Sordo

Ze heeft een doctoraat in klinische en gezondheidspsychologie en is specialist in klinische en onderwijspsychologie en in psychotherapie (EFPA European Certificate). Ze is geaccrediteerd als algemeen gezondheidspsycholoog, universiteitshoogleraar, docent, wetenschapscommunicator en schrijver.

Thumb Author Marta Jiménez

Marta Jiménez

Voeding en diëtetiek

Afgestudeerd in Humane Voeding en Diëtetiek. In Soria, Spanje, leidt zij een voedingsadviesbureau waarin zij trainingstaken, de voedingstherapie bij verschillende pathologieën, gewichtsverlies en gewichtstoename voor verschillende bevolkingsgroepen geeft en genetische tests uitvoert.

Thumb Author Raquel Marín

Raquel Marín

Neurowetenschapper en hoogleraar fysiologie aan de Universiteit van La Lagun

Neurowetenschapper, hoogleraar Fysiologie en wetenschapscommunicator. Raquel Marín heeft een groot deel van haar leven gewijd aan wetenschappelijk onderzoek, in het bijzonder aan hersenziekten bij veroudering en neurogezonde voedingsstoffen.

Thumb Author Sara Cañamero

Sara Cañamero

Verloskundig-gynaecologische verpleegkunde

Verpleegkundige gespecialiseerd in Verloskundig-Gynaecologische Verpleging (verloskundige). Ze heeft ervaring als kinderverpleegkundige en coördinator van revalidatieprogramma's. Op dezelfde manier heeft ze als redacteur voor verschillende gedrukte en digitale media gewerkt.

Thumb Author María Belén del Río

María Belén del Río

Bioloog, arts, master in voeding en expert in natuurgeneeskunde en natuurtherapieën.

Afgestudeerd met een graad in biologie aan de universiteit van Jaén en in geneeskunde aan de universiteit van Lleida. Master in klinische voeding van de Universiteit van Granada, met een titel van expert in natuurgeneeskunde en natuurlijke therapieën van de Miguel Hernández-universiteit.

Thumb Author Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Tandarts en master in parodontologie en implantaten

Hij heeft een graad in tandheelkunde van de Nationale Universiteit van La Plata, Buenos Aires, een master in Parodontologie en implantaten en een doctoraat van de Universiteit van Buenos Aires, Argentinië. Hij werkt momenteel in een privépraktijk bij Dental Rojo Pitattore.

Thumb Author Silvia Martín Repullo

Ze heeft een graad in Farmacie van de Universiteit van Alcalá, een graad in Medische Genetica van de Universiteit van Valencia en volgt een Master in Creatief Schrijven van de Internationale Universiteit van Valencia samen met Grupo Planeta.

Thumb Author Sergio Alonso Castrillejo

Sergio Alonso Castrillejo

Apotheker en Master in wetenschappelijke cultuur en innovatie.

Hij is afgestudeerd in farmacie aan de universiteit van Salamanca en heeft een master in wetenschappelijke cultuur en innovatie van de universiteit van Oviedo. Hij was de winnaar van de prijs voor het beste onderzoekswerk, uitgereikt door het Official College of Pharmacists van Salamanca.

Thumb Author Ghina Safadi

Ghina Safadi

Voeding en diëtetiek

Zij is een professional in Voeding en Diëtetiek van de Complutense Universiteit van Madrid, heeft postdoctorale studies in Optimalisatie van de lichaamssamenstelling van de Spaanse Academie voor Voeding en Diëtetiek en in Bariatrische Chirurgie, die zij momenteel aan dezelfde academie volgt.

Thumb Author Renata Sylwia Kosierb Fernández

Ze heeft een diploma in voedingswetenschap en -technologie en een diploma in menselijke voeding en diëtetiek van het Warsaw College of Agricultural Engineers (Warsaw University of Life Sciences WULS-SGGW), faculteit Human Nutrition and Consumer Sciences.

Thumb Author Saúl Sánchez Arias

Saúl Sánchez Arias

Voedingsdeskundige en diëtist

Afgestudeerd in Humane Voeding en Diëtetiek. Saúl Sánchez Arias werkt momenteel als klinisch voedingsdeskundige en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van gepersonaliseerde plannen voor atleten met specifieke eisen. Hij geeft ook lezingen en workshops voor voetbalcoaches en spelers over gezonde eetgewoonten en werkt als redacteur op het gebied van gezondheid en voeding voor verschillende media.

Thumb Author Elena Sanz

Elena Sanz

Psycholoog

Psycholoog van de Complutense Universiteit van Madrid met een dubbele master (klinische en gezondheidspsychologie en cognitieve gedragstherapie), beide behaald aan het Hoger Instituut voor Psychologische Studies (ISEP). Ze werkt als klinisch psycholoog met vier jaar ervaring.

Thumb Author José Gerardo Rosciano Paganelli

José Gerardo Rosciano Paganelli

Arts en specialist algemene chirurgie.

Afgestudeerd in algemene geneeskunde aan de Centrale Universiteit van Venezuela, een instelling waar hij ook een postdoctorale graad in algemene chirurgie heeft voltooid. Hij is momenteel lid van de Raad van Bestuur van de Onderzoekscoördinatie van de Faculteit der Geneeskunde van de UCV en arts in het Fuente de San Luis Health Center.

Thumb Author Elisa Morales Lupayante

Elisa Morales Lupayante

Pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige

Bachelor Pedagogiek in Lichamelijke Opvoeding. Ze heeft gewerkt als specialist in fysieke activiteit en gezondheid, personal trainer, voedingsdeskundige, redacteur en massagetherapeut. De afgelopen jaren heeft ze een carrière opgebouwd als professioneel schrijver voor verschillende digitale media.

Thumb Author Diego Pereira

Arts die heeft samengewerkt met lokale NGO's aan verschillende humanitaire gezondheidszorgprojecten in achtergestelde plattelandsgemeenschappen. Freelance schrijver en curator van teksten op het gebied van gezondheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Thumb Author Karla Henríquez

Karla Henríquez

Doctor en master in esthetische geneeskunde bij veroudering

Doctor in de esthetische geneeskunde. Zij oefent dit beroep uit in een eigen praktijk, waarbij zij rekening houdt met holistische aspecten om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. Ze werkt ook samen als popularisator met een verscheidenheid aan digitale media van artikelen over esthetiek, huidverzorging en veroudering.

Thumb Author Carlos Fabián Avila

Carlos Fabián Avila

Arts en specialist in esthetische, hyperbare en sportgeneeskunde.

Medisch chirurg gespecialiseerd in sportgeneeskunde en esthetische behandelingen. Hij heeft verschillende masteropleidingen en postdoctorale opleidingen gevolgd, ook heeft hij een facet als content-schrijver verkend. Momenteel oefent hij zijn beroep uit in een eigen praktijk.

Thumb Author Daniel Baldó Vela

Daniel Baldó Vela

Verpleegkundige

Verpleegkundige en sportdiëtist. Hij is lid van het wetenschappelijk comité van de Association of Nutrition and Dietetics Nurses en lid van de Spanish Society of Clinical Nutrition and Metabolism. Hij was spreker op conferenties en ontwikkelde onderzoeksprojecten. Daarnaast is hij de oprichter en directeur van Plan D.

Thumb Author Valeria Sabater

Valeria Sabater

de psycholoog

Licentiaat in psychologie aan de Universiteit van Valencia. Zij heeft een uitgebreide academische opleiding op het gebied van neurocreativiteit, psychopedagogiek en emotionele intelligentie. Ze heeft gewerkt als klinisch psycholoog en als onderwijspsycholoog, een facet dat haar carrière als schrijfster aanvult. Zij heeft verschillende gepubliceerde boeken, die zijn bekroond met prijzen en literaire wedstrijden.

Thumb Author Eliana Delgado Villanueva

Eliana Delgado Villanueva

Vertaler en tolk, en voedingsdeskundige

Vertaler en tolk van de Universidad Femenina del Sagrado Corazón. Ze werkt als freelance vertaler, tolk, redacteur en corrector. Ze heeft zich onder meer gespecialiseerd in medische teksten, research-uittreksels, tijdschriften en didactische handleidingen.

Thumb Author Maria Alejandra Morgado Cusati

Filosoof is afgestudeerd aan de Centrale Universiteit van Venezuela (UCV) en laatstejaarsstudent Dynamische Klinische Psychologie aan dezelfde instelling. Zij heeft een cursus in psychoanalytische psychotherapie voor kinderen en adolescenten bij de Venezolaanse Vereniging voor Psychoanalyse (ASOVEP) gevolgd. Ze werkt als universiteitshoogleraar en redacteur voor digitale media.

Thumb Author Anna Vilarrasa

Anna Vilarrasa

Voedingsdeskundige en diëtist

Voedingsdeskundige en diëtist gespecialiseerd in fytotherapie, kindervoeding, veganistische en vegetarische diëten. Ze werkt als klinisch voedingsdeskundige, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Ze combineert dit werk met het schrijven van artikelen over gezondheid, evenwichtige voeding en levensstijl in het algemeen.

Thumb Author Maria del Carmen Hernandez

Maria del Carmen Hernandez

Arts, dermatoloog en specialist in esthetische geneeskunde.

Dermatoloog gespecialiseerd in medische audit. Verzamelde meer dan 8 jaar ervaring in de sector. Zij oefent haar beroep uit in een eigen praktijk en combineert dit met een informatief facet. Zij nam deel aan conferenties, faciliteerde workshops en werkte aan gemeentelijke projecten in haar regio.

Thumb Author Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Chirurg in algemene chirurgie. Hij heeft gewerkt als plattelandsdokter, SEO-analist, contentredacteur en medisch vertaler.

Thumb Author Elisa Martin Cano

Doctor van de Universiteit van Granada en oppositie voor de specialiteit van de familie- en gemeenschapsgeneeskunde. Ze heeft onofficiële stages gelopen in verschillende ziekenhuizen en gezondheidscentra in Granada en heeft ook als vrijwilliger deelgenomen aan dierenbeschermingsprogramma's. Ze werkt als verspreider van informatie en schrijft en redigeert inhoud met betrekking tot gezondheid.

Thumb Author María Irene Benavides Guillém

María Irene Benavides Guillem is een arts die heeft gewerkt in de zorg van verschillende gezondheidsdiensten, met name in de neonatale en pediatrische intensive care. Ze is ook de oprichter en leider van verschillende onderzoeksgroepen, evenals ontwikkelaar, redacteur en schrijver.

Thumb Author Samuel Antonio Sánchez Amador

Samuel Antonio Sánchez Amador

Bioloog met master in de zoölogie

Hij studeerde als bioloog af aan de Universiteit van Alcalá de Henares en haalde een Master in Zoölogie aan de Complutense Universiteit van Madrid. Hij heeft zich gespecialiseerd in gebieden als parasitologie, epidemiologie en microbiologie. Momenteel wijdt hij zich fulltime aan de verspreiding van wetenschappelijke kennis, vooral op gebieden zoals het herstel van het milieu en toegepaste ecologie.

Thumb Author Irene Nora Melamed

Doctor met onderscheiding. Universiteitshoogleraar, coördinator van organisaties gewijd aan opleiding in verband met gezondheid en adolescentie, evenals docent medische kwesties in nationale en internationale context.

Thumb Author Andrés Carrillo

Bachelor Psychologie. Andrés Carrillo heeft ervaring als ziekenhuis- en onderwijspsycholoog en als privé-therapeut. Het is ook gewijd aan de verspreiding van psychologie als wetenschap door het schrijven van artikelen over geestelijke gezondheid en neurowetenschappen. Momenteel volgt hij een postdoctorale studie Klinische Psychologie.

Thumb Author Bernardo Peña

Bernardo Peña

Psycholoog, master Klinische, Juridische en Forensische Psychologie.

Psycholoog gespecialiseerd in forensische en klinische psychologie. Hij is professor bij de masteropleiding forensische psychologie aan de Isabel I Universiteit en is de auteur van verschillende onderzoeksartikelen en boeken over psychologie. Werkt als verspreider van kennis door het schrijven en redigeren van artikelen met betrekking tot zijn opleidingsgebied.

Thumb Author Maricela Jiménez López

Maricela Jiménez López

Arts, specialist algemene chirurgie en master translationele geneeskunde.

Arts gespecialiseerd in algemene en spijsverteringschirurgie, ook in translationeel onderzoek bij orgaantransplantatie. Ze is geregistreerd bij de Mexicaanse Vereniging voor Algemene Chirurgie en werkt momenteel als arts aan het Catalaanse Instituut voor Gezondheid. Ze is doctor in de geneeskunde aan de Universiteit van Salamanca.

Thumb Author Nelton Abdon Ramos Rojas

Nelton Abdon Ramos Rojas

Arts en anesthesist, expert in perioperatieve pijnbestrijding.

Afgestudeerd als arts en gespecialiseerd in anesthesiologie aan de Universiteit van Los Andes (ULA). Verzamelde meer dan 15 jaar ervaring in bariatrische anesthesiologie. Hij heeft gewerkt als chirurg, hoofd van de operatiekamer en als redacteur van gezondheidscontent.

Thumb Author Eva María Rodríguez

Eva María Rodríguez

Fitness- en yoga-instructeur

Diploma in het onderwijs gespecialiseerd in lichamelijke opvoeding. Eva María Rodríguez heeft ervaring als fitness- en yoga-instructeur, instructeur voor vrije tijd en indoor cycling, en als schrijver van digitale inhoud. Ze heeft een carrière van meer dan 10 jaar opgebouwd als professionele copywriter, daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in digitale marketing en webontwikkeling.

Thumb Author María Cantos

María Cantos

Verloskundige en specialist in de geestelijke gezondheidszorg.

Verpleegkundige, gespecialiseerd in verloskunde. Ze werkt momenteel als hoofd verloskundige diensten bij Cantos Kujawa & Asociados, maakt deel uit van het ondersteuningsteam van het Quirón University Hospital in Madrid en is een specialist in geestelijke gezondheidszorg in het Dr. Lafora Hospital in Madrid.

Thumb Author Jael Garrido Dominguez

Hij is doctor in de geneeskunde van het Technologisch Instituut van Santo Domingo en heeft een diploma sociale zekerheid van dezelfde instelling. Hij heeft zich gespecialiseerd in volksgezondheid en onderzoek en heeft met verschillende instellingen en projecten met betrekking tot kanker gewerkt. Momenteel is hij onderzoeksarts bij Affinis.

Thumb Author Víctor Díez

Víctor Díez

Fysiotherapie

Fysiotherapeut met uitgebreide opleiding en ervaring in de behandeling en revalidatie van motorische stoornissen. Hij heeft een masterdiploma in menselijke voeding en diëtetiek van de Autonome Universiteit van Madrid, evenals een verscheidenheid aan diploma's, specialisaties en cursussen. Hij is de directeur van de Víctor Díez Clinic en werkt ook samen als voorlichter en spreker op lezingen en congressen.

Thumb Author Marcelo R. Ceberio

Marcelo R. Ceberio

Psycholoog met een master in gezinstherapie en in psycho-immuno-endocrinologie.

Psycholoog met uitgebreide academische en professionele ervaring. Hij is de auteur van meer dan 40 boeken en een tiental onderzoeksartikelen. Hij werkte onder meer universiteitshoogleraar, docent, afstudeerprojectcoördinator, klinisch psycholoog, academisch directeur, ingezeten coördinator en onderzoeker. Hij heeft zich gespecialiseerd in gezinstherapie en psycho-immuno-endocrinologie.

Thumb Author Rocío Gil Redondo

Medisch specialist dermatologie. Rocío Gil Redondo heeft als dermatoloog in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Ze verdeelt haar tijd in outreach-projecten, waaronder lezingen en conferenties over gezondheid, huidverzorging en welzijn op scholen en instellingen.

Thumb Author Alejandra Menassa

Medisch specialist in interne geneeskunde en psychoanalyse. Alejandra Menassa doceerde, publiceerde boeken en onderzoeksartikelen over psychosomatische aandoeningen, nam deel aan nationale en internationale congressen en werkte onder meer mee als voorlichter voor verschillende media.

Thumb Author Mariana Sánchez Huergo

Bachelor Klinische Voeding en Diëtetiek. Mariana Sánchez Huergo heeft ervaring met het geven van cursussen aan staatswerkers over voeding, een gezonde levensstijl en bevordering van lichaamsbeweging. Zij heeft deelgenomen aan academische presentaties voor de preventie en behandeling van chronische niet-overdraagbare ziekten.

Thumb Author Manuel Antonio Fernández

Manuel Antonio Fernández

Arts en specialist in kinderneurologie.

Afgestudeerd in geneeskunde aan de Universiteit van Cádiz en specialist in kinderneurologie aan het Virgen del Rocío Universitair Ziekenhuis in Sevilla. Hij heeft verschillende masteropleidingen afgerond op het gebied van gezondheid en bedrijfsmanagement. Hij is momenteel directeur van het Andalusische Instituut voor Pediatrische Neurologie (INANP) en directeur van de masteropleiding Neuropediatrie en Neuroontwikkeling aan de CEU Cardenal Herrera University.

Thumb Author Carlos Ríos

Carlos Ríos

Diëtist

Diëtist en voedingsdeskundige van Pablo de Olavide University. Carlos Ríos staat bekend als de schepper van de realfooding- beweging en voor zijn promotie van een gezond dieet op basis van de consumptie van echt voedsel, niet ultrabewerkt voedsel. Hij heeft er verschillende boeken over gepubliceerd en is een popularisator via zijn sociale netwerken waar hij miljoenen volgers heeft verzamelt.

Thumb Author Michelle Torres

Michelle Torres

Fysiotherapeut

Bachelor Fysiotherapie. Michelle Torres heeft klinische ervaring in musculoskeletale, sport- en neurologische fysiotherapie waarmee ze patiënten wil helpen in hun revalidatieproces door middel van onderwijs. Ze werkt ook als voorlichter door het schrijven en bewerken van teksten met betrekking tot gezondheid.

Thumb Author Mario Benedetti Arzuza

Mario Benedetti Arzuza

Dokter, specialist in medisch recht en master in gezondheidsadministratie.

Bachelor in de algemene geneeskunde. Hij heeft zich gespecialiseerd in epidemiologie en medisch recht. Hij heeft hogere studies in Health Administration en Direction and Management in Digital Health. Hij is de oprichter en CEO van Sustainable Hospital Development en heeft tien jaar ervaring als medisch coördinator, gezondheidsbeleidsadviseur, gezondheidskwaliteitsmanager en medisch auditor.

Thumb Author Alejandro Rodríguez

Psycholoog gespecialiseerd in sociale psychologie en koppelcoach. Alejandro Rodríguez is de maker en directeur van de website voor persoonlijke ontwikkeling Tu Mejor Mismo, en heeft bijgedragen aan verschillende pagina's die onder het spectrum van zijn professionele werkgebied vallen. Hij heeft ook training in webontwikkeling en digitale marketing en is de auteur van twee boeken die via Amazon zijn gepubliceerd.

Thumb Author Maria Fatima Seppi Vinuales

Maria Fatima Seppi Vinuales

Journalist en psycholoog

Afgestudeerd in zowel sociale communicatie als psychologie. María Fátima Seppi Vinuales heeft werkervaring op het gebied van communicatie en pers bij verschillende bedrijven en organisaties. Tegenwoordig werkt ze als klinisch psycholoog met als specialiteit individuele systeem- en gezinstherapie.

Thumb Author Mariel Mendoza

Medisch chirurg is afgestudeerd aan de Centrale Universiteit van Venezuela. Zij heeft deelgenomen aan verschillende NGO-programma's die de plattelandsgemeenschappen in haar land willen dienen. Zij is een spreker op conferenties en is gecertificeerd in basic life support door de American Heart Association. Momenteel werkt zij als arts op de spoedeisende hulp.

Thumb Author Iván Losada

Hij studeerde geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Salamanca. Deed ervaring op in de behandeling van psychische en emotionele stoornissen. Hij is daarnaast chiropractor en directeur van het Institute for Stress Management.

Thumb Author Abel Verdejo

Abel Verdejo

Fysiotherapeut en master in fysieke activiteit en kwaliteit van leven voor volwassenen en ouderen.

Hij is een fysiotherapeut van de Miguel Hernández Universiteit van Alicante en de Universiteit van Sevilla, een professional in fysieke activiteit en sportwetenschappen aan de Pablo de Olavide Universiteit van Sevilla en een master's degree in fysieke activiteit en kwaliteit van leven van volwassenen en ouderen van de Universiteit van Sevilla.

Thumb Author José Lapenta

José Lapenta

Chirurgie

Chirurg. José Lapenta heeft ervaring als pediatrisch echografist en zit momenteel in zijn tweede jaar van de postdoctorale studie met als specialisatie Kinderverzorging en Kindergeneeskunde. Hij heeft ook gewerkt als schrijver en redacteur voor verschillende portals die verband houden met zijn vakgebied.

Thumb Author Leonardo Biolatto

Leonardo Biolatto

Medisch specialist medische audit en gezins- en ambulante geneeskunde

Medisch specialist in Medical Audit en in Family and Ambulatory Medicine. Leonardo Biolatto heeft gewerkt als schrijver en extern recensent van wetenschappelijke publicaties en heeft volksgezondheidsprojecten uitgevoerd die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van leven op het platteland.

Thumb Author Vanesa Evangelina Buffa

Tandarts, gespecialiseerd in het bevorderen van de mondgezondheid van kinderen en jongeren, met name in de schoolomgeving. Vanesa Evangelina Buffa heeft ervaring als universitair hoofddocent, algemeen tandarts en medisch schrijver.

Thumb Author Florencia Villafañe

Florencia Villafañe

voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige van de Nationale Universiteit van Córdoba, Argentinië. Zij heeft verschillende cursussen gevolgd die haar kennis hebben uitgebreid over voeding bij lichamelijke activiteit en sport, voeding en voeding bij hersenverlamming en veganistisch en vegetarisch eten. Ze is ook een facilitator van workshops over voeding en een redacteur voor digitale platforms op verschillende gebieden van gezondheid.

Thumb Author Marta Guzmán

Marta Guzmán

Voedingsdeskundige en diëtist

Diëtist en voedingsdeskundige gespecialiseerd in psychologie en voeding en sportvoeding. Zij heeft ruime ervaring met het geven van workshops om de kwetsbare bevolking te helpen aan een gezond voedingspatroon. Zij heeft voor verschillende klinieken en online platforms gewerkt.

Thumb Author Isbelia Esther Farías López

Afgestudeerd in de filosofie. Isbelia Esther Farías López is student Oriëntatie in Seksuologie, onderzoeker op het gebied van filosofie, spreker op verschillende conferenties over filosofie en onderwijs, curator van artistieke tentoonstellingen en content editor.

Thumb Author Montse Armero

Montse Armero

Psycholoog

Licentiaat in de psychologie. Montse Armero heeft als directeur gewerkt op het gebied van psychotherapie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook werkzaam als psychopedagogisch begeleider en docent in verschillende opleidingscentra. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring als klinisch psycholoog, werk dat ze momenteel uitoefent in een privépraktijk.

Thumb Author Maria Patricia Pinero Corredor

Maria Patricia Pinero Corredor

Voedingsdeskundige en hoogleraar aan de Universiteit van Zulia

Bachelor Voeding en Diëtetiek. María Patricia Pinero Corredor heeft meer dan 25 jaar ervaring als hoogleraar en actief onderzoeker op het gebied van Food Science. Op dezelfde manier onderscheidt het zich door het oprichten, coördineren en faciliteren van verschillende programma's die verband houden met haar vakgebied.