Stress? Probeer deze Japanse ontspanningstechniek

· 20 januari 2016

Stress is een probleem voor veel mensen wereldwijd, dat onder andere veroorzaakt wordt door een grote werkdruk, verplichtingen thuis, persoonlijke problemen en ziektes. Personen die last hebben van stress hebben moeite om hun dagelijkse taken uit te voeren en dit leidt vaak tot andere gezondheidsproblemen, zowel fysiek als emotioneel.

Er zijn veel verschillende manieren om stress te bestrijden en te voorkomen dat het een probleem in je leven wordt. Het is belangrijk om te leren hoe je je stresswaarden onder controle kan houden wanneer ze hoger worden. Stress kan een chronische stoornis worden als je niet oppast en dit vereist medicijnen en therapie.

Om je stresswaarden op een gezond niveau te houden, willen we een simpele Japanse therapie met je delen die de energieke balans in het lichaam kan herstellen, zodat fysieke en emotionele pijn verlicht wordt.

Wat is de Japanse ontspanningstechniek?

Voordat je begint zou je moeten weten dat elke vinger verbonden is met verschillende gevoelens of gedragingen. Met je andere hand oefen je druk uit op elke vinger om te werken aan de gewenste emotie.

Je zal voelen dat het werkt met elke toepassing van druk. Neem een kijkje naar de emoties die geassocieerd worden met elke vinger:

  • Duim: Helpt om emoties zoals zorgen en onrust te bestrijden.
  • Wijsvinger: Kan helpen om angst te bestrijden.
  • Middelvinger: Helpt om woede en verontwaardiging onder controle te houden.
  • Ringvinger: Deze vinger wordt geassocieerd met de emoties van droefheid en depressie en het helpt je om beslissingen te nemen.
  • Pink: Helpt om angst en onrust te kalmeren en vergroot het optimisme.

Deze simpele techniek gebruikt concepten van de traditionele geneeskunde, maar integreert ze in een simpele oefening die iedereen thuis kan doen. Deze Japanse techniek is werkelijk bijzonder. Het biedt een simpele manier om balans op een mentaal, fysiek en zelfs spiritueel niveau te bereiken. Deze oefening is een vorm van zelfbewustzijn, ontspanning en harmonisatie van het lichaam en de geest.

Andere natuurlijke oplossingen om stress te bestrijden

Smoothies tegen Stress

Naast de Japanse techniek die we hierboven genoemd hebben, zullen we hieronder nog een paar natuurlijke alternatieven opnoemen die erg handig kunnen zijn voor het omgaan met negatieve emoties:

  • Adem: Veel onderzoeken hebben laten zien dat diep inademen de waarden van een hormoon genaamd cortisol verlaagt, wat resulteert in de vrijlating van spanning en angst.
  • Aromatherapie: Dit is nog een uitstekend alternatief voor ontspanning en het elimineren van negatieve emoties zoals stress. Geurtjes zoals lavendel, marjolein, citroenverbena, sinaasappel of kamille bezitten eigenschappen die zeer effectief zijn tegen stress en angst.
  • Drink thee: Het drinken van thee is een geweldige manier om te profiteren van de genezende krachten van planten om stress, depressie en angst te bestrijden. Infusies van lavendel, citroenbalsem, citroenverbena, linde, valeriaanwortel, kamille of passiebloem zijn allemaal geweldig om stress, depressie, woede, angst, slapeloosheid en andere negatieve emoties te behandelen.
  • Lach: Een van de beste manieren om stress te bestrijden is simpelweg lachen. Veel onderzoeken hebben bewezen dat lachen de hormoonwaarden van andere componenten die stress, angst en andere klachten veroorzaken vermindert. Een recent onderzoek heeft zelfs laten zien dat lachen een pijnstillend effect heeft, dat vergelijkbaar is met aspirine. Dit maakt het een ideale manier om pijn en stress te verminderen.
  • Oefeningen voor de ogen: Stress kan je gezichtsvermogen beïnvloeden en druk en pijnlijke hoofdpijnen veroorzaken. Om vermoeide ogen te voorkomen, is het belangrijk om je gezichtsvermogen te trainen en ontspannen. Kijk weg van het computerscherm en focus je ogen 30 seconden constant op één object, zoals een boom of een foto, en knipper vervolgens een paar keer. Herhaal deze oefening een paar keer per dag.