10 voedingsmiddelen die vet verbranden

Wist je dat havermout een van de gezondste en meest complete voedingsmiddelen is die we maar kunnen eten? Behalve dat het zorgt dat we ons vol voelen, verbetert havermout op een natuurlijke manier de spijsvertering en helpt het onze stofwisseling versnellen.

We weten allemaal dat het verbranden van vet en het verliezen van gewicht niet makkelijk is, maar het is niet onmogelijk. Of het nu is omdat je een beter figuur of gezondheid wilt hebben, of om beide redenen, het verliezen van gewicht is een taak die je kunt bereiken als je je voldoende inzet.

Laat je niet misleiden door producten of “wonderdiëten” die beloven om je een paar kilo te laten verliezen in een korte periode. Het is waar dat deze producten soms nuttig kunnen zijn als voedingssupplement, maar als je ze gewoon los eet, zal het geen resultaat geven. Ook hebben sommige van deze producten of strenge diëten bijwerkingen. Daarom worden ze niet aanbevolen.

De beste manier om vet te verbranden en gewicht te verliezen is het eten van gezonde voeding en regelmatig aan lichaamsbeweging doen. Deze twee factoren hebben meer invloed op je lichaam en zijn de sleutels tot het hebben van een gezond gewicht. Met dat in het achterhoofd, zijn hier enkele natuurlijke voedingstips voor de verbranding van vet die je vaker kunt opnemen in je dieet en die een aanvulling zijn op je afvalroutine.

Groene thee

Groene Thee

Groene thee is zeer bekend geworden in de afgelopen jaren, omdat studies hebben aangetoond dat het eigenschappen heeft die helpen bij het onder controle houden van gewichtstoename, zelfs als je een dieet volgt dat rijk is aan vet.

De onderzoekers aan Penn State University verklaarden dit en vonden dat deze thee je vermogen om vet te absorberen uit voedsel vermindert en het ook de stofwisseling verhoogt. Dat is de sleutel tot het verbranden van vet.

Watermeloen

Watermeloen is, net zoals gewone meloen, een voedselsoort die rijk is aan water, wat echt helpt om gewicht te verliezen. Dit voedsel veroorzaakt een gevoel van tevredenheid en de antioxidanten en voedingsstoffen stimuleren de vetverbranding. Veelvuldige consumptie van watermeloen kan helpen vet te verbranden, vooral in de buikstreek.

Appel

Appels

Appels bevatten, net zoals peren, een component genaamd pectine, die helpt het lichaam te ontgiften en slechte cholesterol te voorkomen. Deze vruchten zijn ideaal om gewicht te verliezen, omdat ze zijn rijk aan vitamine C, bètacaroteen, voedingsvezels, fytosterolen, flavonoïden, antioxidanten, vitaminen en mineralen.

Druiven

Druiven en rozijnen zijn een geweldig ontgiftend voedsel voor mensen die willen afvallen. Het consumeren ervan helpt de cholesterol onder controle te houden, omdat ze zijn rijk aan kalium en vitamine B. Een goede optie om vetten te verbranden door middel van het eten van druiven is het druivendieet.

Tomaat

Tomaten

Tomaten zijn een van de groenten met de minste hoeveelheid calorieën: een tomaat bevat slechts 33 calorieën. Dit voedsel is ideaal om gewicht te verliezen, want het is rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen die helpen bij het ontgiften van het lichaam. Ook activeert het de stofwisseling en stimuleert het de oplossing van vet.

Rauwe groenten

Rauwe groenten, vooral groene bladgroenten, geven het lichaam een goede hoeveelheid water en weinig calorieën. Je kunt ze eten in salades of in een shake. We raden vooral spinazie, wortel, tomaat, prei, sla, selderij en aubergine aan.

Eieren

Gebroken Ei

Hoewel eieren alleen niet een voedingsmiddel zijn die vetverbrandende eigenschappen bevatten, worden ze sterk aanbevolen als toevoeging aan een dieet om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Het eten van twee eieren per dag helpt je om gewicht te verliezen, vooral als je ze eet bij het ontbijt. Ze geven je een tevreden gevoel en ze zijn ook een bron van eiwit en energie, waardoor je een dieet om af te vallen beter doorstaat.

Havermout

Havermout is een van de gezondste voedingsmiddelen die je maar kunt eten. Het is rijk aan complexe koolhydraten, vezels en eiwitten en het is een graan met een lage glycemische index. Het bevat ook onverzadigde vetten en goede micronutriënten die je energie geven. Het geeft je een gevoel van tevredenheid, verbetert de spijsvertering en helpt bij het verbeteren van de stofwisseling.

Soep

Soep

Een goede groentesoep kan veranderen in je best bondgenoot in de strijd om af te vallen. In tegenstelling tot andere gerechten, bevat groentesoep een lage hoeveelheid calorieën, stilt het de eetlust en stelt het je in staat om van alle voordelen van groenten te genieten op een heerlijke manier. Je kunt met soepen tussen groente, kip, haver of rijst variëren.

Vis

Vis is een van de beste bronnen van eiwitten en bevat ook gezonde vetten. De meeste vis is mager en is een belangrijke bron van omega 3. Wij raden onder anderen tong, heek, verse kabeljauw, inktvis, zwaardvis en haring aan.