7 voedingsmiddelen die tegen diabetes beschermen

13 juni 2015

Type II diabetes komt de laatste jaren steeds meer voor. Nog verontrustender is het feit, dat in de laatste tien jaar de gemiddelde leeftijd waarbij deze ziekte naar voren komt, verlaagd is van zeventig naar veertig. Daarom is het erg belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen kunnen helpen om deze aandoening te voorkomen.

Het is belangrijk om te onthouden, dat de voedingsmiddelen die we hieronder gaan opnoemen niet het gewenste effect hebben, als je ze niet combineert met ander gezond voedsel dat je aan je dieet toe moet voegen. Daarnaast is een gezonde levensstijl met regelmatig goede fysieke inspanning en een gezond lichaamsgewicht ook erg handig.

Curry

Er zijn nog niet echt duidelijke resultaten, die onomstotelijk laten zien dat dit helpt tegen type II diabetes. Een aantal uitgevoerde studies gaf zeer positieve resultaten met betrekking tot het krijgen van deze ziekte. Eén noemenswaardig onderzoek gaf informatie over een groep van 240 patiënten. Deze patiënten hadden een hoog risico om diabetes te krijgen. Al hadden ze niet een erg hoge bloedsuikerspiegel, was die nog steeds aan de hoge kant. Deze patiënten werden in twee groepen verdeeld. Eén van deze groepen kreeg koenjitextract toegediend, een kruid dat curcumine bevat, dat de vaardigheid heeft om diabetes te voorkomen. De andere groep patiënten ontving alleen maar een placebo.

Aan het einde van het onderzoek bewezen de onderzoekers, dat de patiënten die behandeld waren met koenjit de ziekte niet kregen, terwijl de meeste andere patiënten wel diabetes kregen.

Kaneel

kaneel

Kaneel heeft de geweldige eigenschap dat het de bloedglucosewaarden bevordert. We bevelen aan om het te consumeren door het te gebruiken bij andere maaltijden, drankjes en versnaperingen, waaraan het ook een lekkere smaak geeft. De kaneel toevoegen aan gebakken appels is een geweldig dessert. Voeg het toe aan chocola, koffie of een andere versnapering, waardoor het gezonder en lekkerder is. Probeer het zelf.

Koffie

Het is niet alleen een heerlijk drankje, maar het helpt ons ook om te ontspannen en wakker en alert te blijven. Dit kan een erg goed drankje zijn voor het voorkomen van type II diabetes. Volgens onderzoeken uitgevoerd door de Universiteit van Californië, Los Angeles, zorgt het (normaal) consumeren van koffie ervoor dat SHBG-eiwitwaarden verhoogd worden, wat het krijgen van diabetes kan voorkomen.

Blauwe bessen en appels

appel

Verscheidene porties van dit fruit gedurende de week consumeren kan helpen om diabetes te voorkomen, omdat dit fruit grote hoeveelheden anthocyaan bevat, wat stoffen zijn die diabetes kunnen voorkomen.

Donkere chocolade

Recente studies laten zien dat personen die regelmatig donkere chocolade consumeren een veel lagere kans hebben op type II diabetes. Het voorkomt ook de meeste vormen van hart- en vaatziekten.

Noten

noten

Regelmatig noten consumeren, net als alle soorten gedroogd fruit, is erg belangrijk om het lichaam te beschermen tegen aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Je moet minimaal een handje vol noten per dag eten om te profiteren van de voordelen.

Bekijk Ook