Een slanke taille met deze recepten

· 11 januari 2016
Droom je opnieuw van die slanke taille, dan moet zonder twijfel frisdrank en fastfood van het menu verdwijnen. Resultaat kan je enkel bereiken als je een evenwichtig en gezond dieet aanvult met het drinken van voldoende water en voldoende lichaamsbeweging.

Heb je ook reeds gemerkt dat zelfs na het volgen van een succesvol dieet waarbij je gewicht kwijtraakte en je figuur terugkwam, het toch moeilijk is opnieuw die slanke taille terug te krijgen? De heupen en taille zijn namelijk de moeilijkste plaatsen van het lichaam om weer in vorm te krijgen, omdat net dáár het meeste vet opgeslagen wordt. Ook andere gezondheidsproblemen zoals vochtretentie en het opslaan van lucht in het spijsverteringsstelsel zijn geduchte vijanden van de zo begeerde slanke taille.

Het gevecht aangaan tegen overtollige kilo’s en die extra centimeters rondom het middel is geen gemakkelijke klus, maar is ook niet onmogelijk. Ga op zoek naar een goed dieet, neem voldoende lichaamsbeweging en ondersteun je inspanningen door het klaarmaken van lekkere maar gezonde receptjes die je zullen helpen die vervelende uitdijende taille te bestrijden.

Tips om enkele centimeters rondom het middel kwijt te raken

 • Om het opgeslagen vet rondom de taille aan te pakken, is de eerste noodzakelijke stap alle opname van slecht vet te stoppen. Als de consumptie van vet niet vermindert of stopt, dan is het vrijwel onmogelijk je mooie, slanke figuur terug te krijgen en enig resultaat te boeken. Vervolgens kan je starten met het reeds opgeslagen extra gewicht aan te pakken.
 • Hou je van fastfood en snacks, onthoud dan dat vet en fastfood niet enkel verantwoordelijk zijn voor het geleidelijk aan bijkomen in gewicht, maar dat deze voedingsmiddelen ook op de lange termijn schadelijk zijn voor een goede gezondheid. Schrap fastfood, zoete snacks en gefrituurde hapjes volledig van het menu.
 • Eet gerust iets meer eiwitten afkomstig uit mager vlees, soja en bonen. Ze bevatten heel wat minder vet en zorgen voor spieropbouw en het in goede conditie houden van lichaamsweefsel.
 • Wees matig met het eten en drinken van melkproducten en kaas. Ook gesuikerde drankjes en vooraf klaargemaakte voedingswaren laat je nu beter even aan de kant.
 • Laat onderzoeken of er eventueel sprake is van een voedingsintolerantie. Deze kwaal kan namelijk ook ontstekingen in het lichaam, het opslaan van lucht en vocht in de maag en rondom het middel veroorzaken.
 • Vergeet niet elke dag voldoende water te drinken. Drink een poosje geen limonades en koolzuurhoudende dranken meer of maak nu de keuze deze voor altijd van je boodschappenlijstje te schrappen. Neem even de tijd om te ontdekken welke kruideninfusies en smoothies je lekker vindt als je zin hebt in een lekker drankje. Infusies en water helpen om goed gehydrateerd te blijven en opgestapelde gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.
 • Ga op zoek naar een goede work-out die de nadruk legt op het verbranden van vet rondom de taille. Buikspieroefeningen, beenlifts en twists mogen niet in deze routine ontbreken. Vul dit aan met een stevige cardio die, zoals je wellicht weet, het proces van vetverbranding op gang brengt.
 • Wijs stress de deur. Drukte, piekeren, je concentreren op negatieve gedachten… Onderzoek heeft uitgewezen dat stress de productie van het hormoon cortisol stimuleert en leidt tot die vervelende eetbuien en bijkomen in gewicht op de heupen en in de taille.
 • Werk aan je houding om een verandering teweeg te brengen in de regio van de buik en taille. Doe hiervoor volgende oefening: sta voor de spiegel en neem een mooie, rechte houding aan. Merk op hoe je buikspieren helpen de buik platter te maken en de taille merkbaar langer wordt. Deze houding is dé sleutel tot een mooi figuur met een slanke, strakke taille.

Recept om vet te verbranden en enkele centimeters rondom de taille te verliezen

Vet rond de Taille

Deze krachtige, natuurlijke remedie is een ware bondgenoot als je de beslissing neemt een dieet en work-out te volgen die gericht zijn op het kwijtraken van plaatselijk opgestapeld vet. De drie basisbestanddelen zijn mierikswortel, honing en zeste van citroen.

Ze hebben de gezamenlijke eigenschap dat ze zorgen voor het stimuleren van de stofwisseling, waardoor de vetverbranding sneller op gang komt en dat de eliminatie van opgestapelde afvalstoffen en overtollig vocht in het lichaamsweefsel gestimuleerd wordt. Mooi meegenomen is dat deze eenvoudige voedingsmiddelen erom bekend staan dat ze de hersenfunctie, het geheugen, het zicht en het gehoor verbeteren.

Ingrediënten

 • 125 gram mierikswortel
 • drie citroenen
 • 3 eetlepels honing

Hoe wordt de remedie klaargemaakt?

Heel belangrijk is ervoor te zorgen dat je de mierikswortel en citroen zeer goed reinigt, omdat ook de schil in dit recept gebruikt wordt. Om te garanderen dat alle micro-organismen verwijderd worden, kan je de citroen en mierikswortel onderdompelen in een mengsel van gelijke delen water en witte azijn.

Nadat de citroen en mierikswortel voldoende gedesinfecteerd zijn, mag de mierikswortel gemixt worden in de blender. Houd de citroenschil opzij en snijd de citroen afzonderlijk in verschillende kleine partjes. Voeg nu alles bij de mierikswortel in de blender en vergeet de honing niet! Laat alles even goed doormixen tot een egaal mengel.

Men raadt aan om elke dag twee maal een eetlepel van deze krachtige remedie te nemen samen met ontbijt en lunch. Bewaren kan het beste in een glazen pot die je in de koelkast plaatst. Volg daarbij je dieet, geniet van je nieuwe bewegingsroutine en je zal na een drietal weken merken dat je lievelingsjurk veel minder strak gaat zitten!