Een slanke taille met deze recepten
Heb je ook reeds gemerkt dat zelfs na het volgen van een succesvol dieet waarbij je gewicht kwijtraakte en je figuur terugkwam, het toch moeilijk is opnieuw die slanke taille terug te krijgen?
De heupen en taille zijn namelijk de moeilijkste plaatsen van het lichaam om weer in vorm te krijgen, omdat daar dikwijls het meeste vet opgeslagen wordt. Ook andere gezondheidsproblemen zijn geduchte vijanden van de zo begeerde slanke taille. Denk hierbij aan vochtretentie en het lucht in het spijsverteringsstelsel.
Het gevecht aangaan tegen overtollige kilo’s en die extra centimeters rondom het middel is geen gemakkelijke klus. Het is echter niet onmogelijk.
Ga op zoek naar een goed dieet en zorg ervoor dat je voldoende lichaamsbeweging krijgt. Ondersteun ook je inspanningen door het klaarmaken van lekkere maar gezonde maaltijden. Deze kunnen je ook helpen die vervelende, uitdijende taille te bestrijden.
Tips om een slanke taille te krijgen
Schrap ongezond, vet eten
Om het opgeslagen vet rondom de taille aan te pakken, is de eerste noodzakelijke stap alle opname van ongezond vet te stoppen. Ook gesuikerde drankjes en vooraf klaargemaakte voedingswaren kun je nu beter even laten staan.
Als de consumptie van vet niet vermindert of stopt, dan is het vrijwel onmogelijk je mooie, slanke figuur terug te krijgen en enig resultaat te boeken. Vervolgens kan je starten met het reeds opgeslagen extra gewicht aan te pakken.
Hou je van fastfood en snacks, onthoud dan dat vet en fastfood niet enkel verantwoordelijk zijn voor het geleidelijk aan bijkomen in gewicht. Deze voedingsmiddelen zijn ook op de lange termijn schadelijk voor een goede gezondheid. Schrap fastfood, zoete snacks en gefrituurde hapjes volledig van het menu.
Eet iets meer eiwitten
Eet gerust iets meer eiwitten afkomstig uit mager vlees, soja en bonen. Ze bevatten heel wat minder vet en zorgen voor spieropbouw en het in goede conditie houden van lichaamsweefsel.
Matig wel je inname van melkproducten zoals kaas. Nu we het over melkproducten hebben: we raden je ook aan te laten onderzoeken of er eventueel sprake is van een voedingsintolerantie. Deze kwaal kan namelijk ook ontstekingen in het lichaam, het opslaan van lucht en vocht in de maag en rondom het middel veroorzaken.
Drink voldoende water
Vergeet dit niet. Drink een poosje geen limonades en koolzuurhoudende dranken meer of maak nu de keuze deze voor altijd van je boodschappenlijstje te schrappen.
Neem even de tijd om te ontdekken welke kruideninfusies en smoothies je lekker vindt als je zin hebt in een lekker drankje. Infusies en water helpen om goed gehydrateerd te blijven en opgestapelde gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.
Zorg dat je voldoende lichaamsbeweging krijgt
Ga op zoek naar een goede work-out die de nadruk legt op het verbranden van vet. Dit zijn meestal de zogeheten cardiofitness. Houd wel in gedachten dat het onmogelijk is om “gericht” vet te verliezen. Dat wil zeggen dat je niet kunt beïnvloeden waar je lichaamsvet als eerste verdwijnt door bepaalde oefeningen in te zetten.
Wel kun je buikspieroefeningen, beenlifts en twists doen om de spieren rondom je taille aan te sterken. Spieren zijn compacter dan vet, dus ook dit zal bijdragen aan een slanke taille. Vul dit aan met een stevige cardio en je zult zien dat je middel een mooie vorm zal krijgen!
Wijs stress de deur
Drukte, piekeren, je concentreren op negatieve gedachten — laat dit los. Onderzoek heeft uitgewezen dat stress de productie van het hormoon cortisol stimuleert. Dit kan bijdragen aan die vervelende eetbuien en gewichtstoename, onder andere op de heupen en rondom de taille.
Werk aan je houding om een verandering teweeg te brengen in de regio van de buik en taille.
Hiervoor kun je de volgende oefening doen:
- Sta voor de spiegel en neem een mooie, rechte houding aan.
- Merk op hoe je buikspieren helpen de buik platter te maken en de taille merkbaar langer wordt.
- Deze houding is dé sleutel tot een mooi figuur met een slanke, strakke taille.
Recept om je gewichtsverlies op gang te helpen
Deze krachtige, natuurlijke remedie is een ware bondgenoot als je de beslissing neemt een dieet en fitnessroutine te volgen die gericht zijn op het kwijtraken van vet. De drie basisbestanddelen zijn mierikswortel, honing en citroenschil.
Ook interessant:
Ontdek de geweldige voordelen van het citroendieet
Ze hebben de gezamenlijke eigenschap dat ze zorgen voor het stimuleren van de stofwisseling. Daardoor komt de vetverbranding sneller op gang.
Ook stimuleert het de eliminatie van opgestapelde afvalstoffen en overtollig vocht in het lichaamsweefsel. Mooi meegenomen is dat deze eenvoudige voedingsmiddelen erom bekend staan dat ze de hersenfunctie, het geheugen, het zicht en het gehoor zouden verbeteren.
Ingrediënten
- 125 gram mierikswortel
- 3 citroenen
- 3 eetlepels honing
Hoe wordt de remedie klaargemaakt?
- Heel belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je de mierikswortel en citroen zeer goed reinigt. Je hebt namelijk ook de schillen hiervan nodig.Om te garanderen dat alle micro-organismen verwijderd worden, kun je de citroen en mierikswortel onderdompelen in een mengsel van gelijke delen water en witte azijn.
- Nadat de citroen en mierikswortel voldoende schoongemaakt zijn, mag de mierikswortel verpulverd worden in een blender. Houd de citroenschil opzij en snijd de citroen afzonderlijk in verschillende kleine partjes.
- Voeg nu alles bij de mierikswortel in de blender en vergeet de honing niet! Laat vervolgens alles even goed doormixen tot een egaal mengel.
- Men raadt aan om elke dag 2 eetlepels van deze krachtige remedie te nemen samen met ontbijt en lunch.
Bewaren kan het beste in een glazen pot die je in de koelkast plaatst. Volg daarbij je dieet, geniet van je nieuwe bewegingsroutine en je zult na een drietal weken merken dat je lievelingsjurk of shirt veel minder strak gaat zitten!
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
-
Galarza, V., & Cabrera, G. (2008). Hábitos alimentarios saludables. Nutrición, Salud y Alimentos ….
-
Nutrición. (2017). Archivos de Bronconeumologia. https://doi.org/10.1016/S0300-2896(17)30365-4.
-
Polo Portes, C. E., & Del Castillo Campos, M. J. (2012). El índice cintura cadera. Revisión. Centro de Medicina Deportiva. https://doi.org/10.2746/042516409X480395.