Een goed ontbijt verlengt je leven met 5 jaar

Vergeet niet om fruit toe te voegen. Het maakt niet uit of je het in z'n geheel eet of als een sap drinkt. Het biedt vezels en essentiële vitaminen om de dag vol energie te starten.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, aangezien je het uren zonder voedsel moet doen tijdens je slaap en weinig energie het onmogelijk maakt om de dag te starten zonder die noodzakelijke boost. Als je echt al je dagelijkse taken af wilt ronden, dan moet je zorgen dat je de juiste voedingsmiddelen eet en het begin is een voedzaam ontbijt. Blijf lezen om te ontdekken waarom een goed ontbijt eten je algehele gezondheid en kwaliteit van leven kan verbeteren.

Onderzoeken hebben aangetoond dat een gezond ontbijt vitaal is voor je algehele gezondheid, aangezien het je lichaam voedingsmiddelen kan bieden die voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bevatten. Deze heb je nodig om ervoor te zorgen dat al je lichaamsorganen kunnen functioneren zoals ze zouden moeten.

Hoe zou je het ontbijt moeten eten?

Ei

  • Een goed ontbijt zou lactaatproducten die vetvrij zijn of weinig vet in zich hebben moeten bevatten, wat voor de calcium kan zorgen die je gedurende de hele dag nodig hebt. Calcium helpt om je botten te versterken en ze gezond te houden. Als je geen melk kan drinken, dan is sojamelk een goede vervanger, die ook veel essentiële proteïnen bevat.
  • Je moet ook altijd fruit aan je ontbijt toevoegen. Het maakt niet uit of je ze in het geheel of als sap consumeert. Ze bieden je de vezels die je nodig hebt.
  • Cornflakes zijn ook geweldig om tijdens het ontbijt te eten. Niet alleen omdat er een grote selectie van alle smaken is, maar ook omdat ze koolhydraten geven die een geweldige energiebron voor je lichaam zijn. Je kan ook cornflakes met melk of yoghurt eten. Je kan ze in vele vormen en afmetingen vinden en ook graan, broden of crackers eten. Let daarbij wel op toevoegingen en suikers.
  • Je kan een beetje worst eten, aangezien het een geweldige bron van proteïnen voor het lichaam is. Doe dit echter niet te vaak, want ze zijn vaak erg vet, wat niet goed voor je gezondheid is.
  • Eieren zijn goed omdat ze op veel verschillende manieren klaargemaakt kunnen worden en ze zijn een geweldige bron van proteïne, wat ervoor zorgt dat je lichaam functioneert zoals het zou moeten.

Onthoud…

Als je overgewicht hebt en besluit om het ontbijt over te slaan om een paar kilo’s te verliezen, dan bega je een grove fout, aangezien dit niet het gewenste effect zal hebben. Het lichaam maakt juist meer vet om de energie te krijgen die het nodig heeft om normaal te functioneren, wat inhoudt dat het helemaal niet goed is om je ontbijt over te slaan om gewicht te verliezen. Je kan kaneelbroodjes vervangen door fruit en volkoren granen. Voeg geen extra suiker toe aan je sappen en drink magere melk. Je kan ook kalkoen of ham eten in plaats van een worstje. Met het maken van gezonde keuzes kom je al een heel eind.

Onthoud dat het eten van een gebalanceerd en gezond ontbijt je leven met jaren kan verlengen… Dat is toch geweldig?!

Bekijk Ook