Mythes en waarheden over laserontharing

Voordat je een laserontharing ondergaat, is het een goed idee om de mythes en waarheden die deze toepassing omringen te kennen, zodat je weet wat kunt verwachten.
Mythes en waarheden over laserontharing

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Heb jij ooit een laserontharing overwogen? Misschien heb je dat, maar heb je het uiteindelijk niet durven doen vanwege bepaalde mythes die rondgaan over deze behandelingen.

Het probleem komt door onwetendheid en in het feit dat er andere methoden zijn die we kennen en die geen twijfels wekken. Misschien omdat onze vrienden ze gebruiken en omdat laserontharing niet een van hun opties is.

Om deze redenen, en om wat licht te werpen op deze methode van ontharing die bij sommige mensen niet bekend is, zullen we een aantal mythes en waarheden van laserontharing ontdekking. Op die manier lossen we eventuele twijfels op. Probeer het eens!

Mythes over laserontharing

We zullen beginnen met het oplossen van een aantal mythes over laserontharing die vrij wijdverspreid zijn en die niet waar zijn. Mythes die angst en twijfels oproepen en die voorkomen dat mensen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn het toch niet aandurven.

1. Laserontharing veroorzaakt huidkanker

Man krijgt laserontharing

Er zijn mensen die geloven dat laserontharing huidkanker veroorzaakt, omdat ze het beschouwen als een zeer agressieve methode om haar te verwijderen. Laserontharing vernietigt echter het haar, maar beschadigt de huid op geen enkele manier.

Het is echter waar dat degenen met een geschiedenis van huidkanker advies van de dokter moeten vragen om goedkeuring te krijgen om deze vorm van ontharing te ondergaan. Vanwege hun achtergrond kan het niet goed zijn om te worden blootgesteld aan laserontharing.

2. Laserontharing is zeer pijnlijk

Veel mensen geloven dat deze behandeling erg pijnlijk is, omdat ze hebben gehoord dat sommige mensen crème gebruiken om minder pijn te hebben. Dit hangt echter af van de gevoeligheid van ieder persoon. De realiteit is echter dat het ongemak minimaal is.

Deze behandeling is niet pijnlijk, en het zal niet er niet toe leiden dat we niet terug zullen keren als gevolg van pijn. Ja, je voelt een licht gevoel van warmte, maar niets dat we niet kunnen verdragen.

3. Laserontharing is zeer duur

Vrouw scheert haar been

We kunnen in eerste instantie denken dat deze behandeling duur is. We moeten echter de voordelen zien die we op de lange termijn zullen bereiken.

Nou, ben jij je bewust van hoeveel je maandelijks uitgeeft aan ontharingsstrips of wax? Hoe zit dit wanneer we haar verwijderen met behulp van scheermesjes en scheerschuim? En de tijd die we verliezen als we wax gebruiken, of door te scheren met een elektrisch scheerapparaat?

Laserontharing is een zeer goede investering die tijd en geld bespaart op de lange termijn. Na een aantal sessies hoeven we nog maar één keer per jaar terug te gaan en soms zelfs niet eens dat!

Alles hangt af van de dikte van onze haren en hun groei.

Waarheden over laserontharing

Als we eenmaal hebben ingezien dat de veel voorkomende mythes van laserontharing niet waar zijn, zullen we de waarheden erover kunnen ontdekken.

We voelen ons nu toch zeker rustiger over veel van de twijfels die we hadden en we zullen beter begrijpen wat deze methode van ontharing inhoudt.

1. Op mensen met dun, blond haar werkt het niet

Het is waar dat niet alle mensen een laserontharingsbehandeling kunnen ondergaan. Mensen met fijn, zeer blond haar zullen deze methode zeer waarschijnlijk niet kunnen ondergaan, omdat het geldverspilling is.

De reden waarom deze methode niet werkt op dit soort huid is dat er bij mensen die weinig melanine hebben een groter aantal sessies nodig zijn om resultaten te zien. En zelfs dan is succes niet verzekerd.

2. Voor elke sessie moet je je scheren

Scheermesje om je benen te scheren

Dit is een andere waarheid over laserontharing, hoewel het overbodig lijkt om altijd te scheren voordat je naar een ontharingssessie gaat. Hoewel we al weinig haren hebben, moeten we het toch doen.

Het is belangrijk dat we weten dat we de haren niet uit moeten trekken. De reden hiervoor is dat de laser op het haar moet inwerken, het moet verzwakken om los te komen en niet terug te groeien. Als er geen haar is, zal de verwijdering met een laser niet werken.

3. Je moet voorzichtig zijn met de zon

Veel mensen denken dat je de zon na een laserontharing zoveel mogelijk moet vermijden, maar wat ze niet weten is dat ze het niet moeten doen voor de behandeling. Over het algemeen is het aan te raden om je drie dagen voor en drie dagen na de ingreep niet bloot te stellen aan de zon.

Ook zal het belangrijk zijn om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken en geen zelfbruinende middelden te gebruiken. De huid is gevoelig en als we zonder deze maatregelen te volgen in de zon komen, kunnen we schade aanrichten.

Als je ooit een laserontharing hebt gehad, zouden wij graag je ervaring willen weten. Als je het nog niet hebt gedaan, moedigt dit artikel je aan dan aan om dat wel te doen? Denk je dat het een goede optie voor je zou zijn? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.