Huisgemaakte zonnebrandcrème

· 29 april 2016

Wanneer je naar het strand gaat of simpelweg je huis verlaat, zijn er een aantal dingen die je moet meenemen, zoals onder andere je sleutels, portefeuille, telefoon etc. Iets dat je nooit mag vergeten is een zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème beschermt je tegen de schadelijke zonnestralen en zal ervoor zorgen dat je huid langer gezond en gespaard van huidziektes blijft. 

Gelukkig kan je een huisgemaakte zonnebrandcrème maken die even doeltreffend is als degene die je in de winkel koopt, maar die geen chemische bestanddelen bevat. Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder.

Recept voor een huisgemaakte zonnebrandcrème

Het volgende recept leert je een fantastische zonnebrandcrème maken die volledig natuurlijk is. De zonnecrème is van uitstekende kwaliteit en zeer doeltreffend, met een factor 20 (of meer, wanneer je dat zou willen).

Kokosolie

Ingrediënten

  • 1/2 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje kokosolie
  • 1/4 kopje bijenwas
  • 2 eetlepels zinkoxide. Onthoud dat elke eetlepel de factor met tien verhoogt. Wanneer je dus graag een hogere factor wil, kan je meer eetlepels zinkoxide gebruiken.
  • Enkele druppels van een etherische olie naar keuze.

Aanwijzingen

  • Meng alle oliën met de was en de etherische olie naar keuze in een glazen kom. Verhit het geheel au bain-marie tot de ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Meng het vervolgens tot je een homogene substantie krijgt.
  • Wanneer alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn, kan je de zinkoxide toevoegen, terwijl je blijft roeren. Wees wel voorzichtig en zorg dat je de zinkoxide niet inhaleert.
  • Wanneer de mix kleverig is, maar niet te dik, haal je deze van het vuur om enkele minuten af te laten koelen. Giet de zonnebrandcrème in een (bij voorkeur glazen) pot. Wacht minstens een dag voordat je de crème gebruikt.

Deze door ons aanbevolen huisgemaakte zonnebrandcrème is gemakkelijk te bereiden en bevat simpele ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn.

Op deze eenvoudige manier kan je een uitstekende en doeltreffende zonnecrème gebruiken zonder dat je het risico loopt dat deze giftige stoffen bevat. Ook voorkomt de zonnebrandcrème niet dat je vitamine D aanmaakt, maar je bent wel beschermd.