Huisgemaakte zonnebrandcrème

Wanneer je naar het strand gaat of simpelweg je huis verlaat, zijn er een aantal dingen die je moet meenemen, zoals onder andere je sleutels, portefeuille, telefoon etc. Iets dat je echt nooit mag vergeten is een zonnebrandcrème.
Huisgemaakte zonnebrandcrème
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Zonnebrandcrème beschermt je tegen de schadelijke zonnestralen en zal ervoor zorgen dat je huid langer gezond en gespaard van huidziektes blijft.

Gelukkig kan je een huisgemaakte zonnebrandcrème maken die even doeltreffend is als degene die je in de winkel koopt, maar die geen chemische bestanddelen bevat. Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder.

Recept voor een huisgemaakte zonnebrandcrème

Het volgende recept leert je een fantastische zonnebrandcrème maken die volledig natuurlijk is. De zonnebrandcrème is van uitstekende kwaliteit en zeer doeltreffend, met een factor 20 (of meer, wanneer je dat zou willen).

Kokosolie voor huisgemaakte zonnebrandcrème

Ingrediënten

  • 1/2 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje kokosolie
  • 1/4 kopje bijenwas
  • 2 eetlepels zinkoxide. Onthoud dat elke eetlepel de factor met tien verhoogt. Wanneer je dus graag een hogere factor wil, kun je meer eetlepels zinkoxide gebruiken.
  • Enkele druppels van een etherische olie naar keuze.

Aanwijzingen

  • Meng alle oliën met de was en de etherische olie naar keuze in een glazen kom. Verhit het geheel au bain-marie tot de ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Meng het vervolgens tot je een homogene substantie krijgt.
  • Wanneer alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn, kun je de zinkoxide toevoegen. Blijf ondertussen roeren. Wees ook voorzichtig en zorg dat je de zinkoxide niet inhaleert!
  • Wanneer de mix kleverig is, maar niet te dik, haal je deze van het vuur om enkele minuten af te laten koelen. Giet de zonnebrandcrème in een (bij voorkeur glazen) pot. Wacht minstens een dag voordat je de crème gebruikt.

Deze door ons aanbevolen huisgemaakte zonnebrandcrème is gemakkelijk te bereiden en bevat simpele ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn.

Op deze eenvoudige manier kun je een uitstekende en doeltreffende zonnecrème gebruiken zonder dat je het risico loopt dat deze giftige stoffen bevat. Bovendien voorkomt de zonnebrandcrème niet dat je vitamine D opneemt terwijl deze je beschermt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.