5 tips voor een gezonde en gladde huid

Het is absoluut mogelijk om een ​​gezonde en gladde huid te hebben, ongeacht je leeftijd, zolang je deze tips dagelijks in de praktijk brengt.
5 tips voor een gezonde en gladde huid
Grecia Morillo

Geschreven en geverifieerd door de dokter Grecia Morillo.

Laatste update: 19 september, 2022

Als het op schoonheid aankomt, is een gezonde en gladde huid van essentieel belang.

Hoewel je misschien denkt dat het ingewikkeld is, is het dat echt niet. Het enige wat je hoeft te doen, is enkele goede tips verzamelen en deze toepassen.

Daarbij moeten we echter wel aangeven dat problemen zoals stress en zorgen belemmeringen kunnen vormen om de gewenste huid te krijgen.

Daarom moet je kleine veranderingen in je levensstijl beginnen te maken.

Wat kunnen deze veranderingen omvatten?

  • Het vergeten van dagelijkse stress
  • Doe aan lichaamsbeweging
  • Geniet van je vriendschappen
  • Wees opgewekt en vrolijk

Elk van deze veranderingen laat zien dat je gezond bent, zowel vanbinnen als vanbuiten. En dit zal worden weerspiegeld in je huid.

Het in balans houden van lichaam en geest is de beste manier om je gezondheid te beschermen, te beginnen op cellulair niveau. Het is de sleutel tot een zachte, gezonde en gladde huid, ongeacht je leeftijd.

Als je dit deel eenmaal hebt opgelost, zullen de andere tips die we hier met je zullen delen, precies zijn wat je nodig hebt om een ​​echt stralende huid te krijgen.

5 tips voor een gezonde en gladde huid

1. Je uiterlijk weerspiegelt je eetgewoonten

Gezond dieet voor een zuivere huid

Je hebt vast weleens gehoord van de uitdrukking ‘je bent wat je eet’. Het lijkt misschien cliché, maar het is essentieel om rekening te houden met je voeding als het gaat om het hebben van een mooie huid.

Goed eten is de beste manier om de gezondheid van je lichaam te stimuleren en je schoonheid te ondersteunen. Als je slechte eetgewoonten hebt, moet je er rekening mee houden dat ze zullen resulteren in een slechte huid voor je leeftijd.

De vrije radicalen die worden aangemaakt door de gifstoffen in slecht en ongezond voedsel, kunnen vroegtijdige rimpelvorming veroorzaken.

Dit betekent dat je een zorgeloos, onveilig leven hebt geleid, waardoor je al op jonge leeftijd te maken hebt met de gevolgen.

2. Gezichtsmaskers zijn geen luxe, ze zijn onmisbaar!

Als je door het leven gaat met de gedachten dat gezichtsmaskers alleen voor de ijdelen zijn, dan maak je een van de grootste schoonheidsfouten die je zou kunnen maken.

Met gezichtsmaskers krijg je meteen een soepele, gezonde en gladde huid. Ze geven je gezicht ook een frisse uitstraling, een bewijs van de zorg die je voor je huid draagt.

Het aanbrengen van dit soort maskers zal je huid ontzettend ten goede komen. Ze bevatten namelijk goede hoeveelheden vitamines en voedingsstoffen die het verouderingsproces vertragen. Dit zorgt ervoor dat je een veel zachtere huid krijgt.

3. Hydrateer je huid wanneer je naar bed gaat en wanneer je wakker wordt

Je huid hydrateren voor een zuivere huid

De momenten wanneer je opstaat en wanneer je gaat slapen zijn de belangrijkste momenten van de dag voor je huid, omdat je huid rechtstreeks micro-organismen uit de omgeving ontvangt.

Deze micro-organismen verstoppen je poriën en creëren een vieze laag over je huid.

Door je huid ‘s ochtends en ‘s avonds te reinigen en te hydrateren, verwijder je deze viezigheid. Daardoor krijgt het de kans niet om je huid te beschadigen. 

Regelmatig je gezicht schoonmaken houdt niet alleen je poriën gesloten en verzorgd, maar helpt je ook om je doel te bereiken om ondanks je leeftijd een gezonde en gladde huid te behouden.

4. Vergeet de zonnebrandcrème niet

Om ervoor te zorgen dat je huid geen merkbare beschadiging oploopt en, ongeacht je leeftijd zacht en soepel blijft, dien je dagelijks een crème te gebruiken die je huid beschermt tegen zowel uva- als uvb-stralen.

Breng deze crème aan op je gezicht voordat je je make-up opdoet. Doe dit altijd voordat je de deur uitgaat. Je zult zien dat je huid er voor je leeftijd een stuk gezonder uit zal zien.

5. Zorg ervoor dat je dagelijks acht uur slaapt

Een zuivere huid door voldoende te slapen

Niets herstelt je huid beter dan acht uur achter elkaar heerlijk slapen.

Slaap is de meest effectieve manier om de huid glad en gezond te houden, omdat het alle vrije radicalen in de cellen elimineert en maximale oxygenatie mogelijk maakt.

Naast dat het een van de manieren is om je batterijen op te laden, is slapen ook een fysiologisch proces waarvan bewezen is dat het de weefsels van de huid herstelt. Het helpt bij het synthetiseren van collageen, waardoor de huid gezond en jong blijft. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.