7 tips om je make-up snel op de juiste wijze te verwijderen

Vermijd de verleiding om lui te zijn en je make-up aan het einde van de dag niet te verwijderen. Deze stap is belangrijk om huidproblemen te voorkomen omdat het ervoor zorgt dat je huid kan ademen en zichzelf kan hernieuwen terwijl je slaapt.

Een van de belangrijkste rituelen in ieder schoonheidsroutine is om je make-up iedere avond voordat je naar bed gaat te verwijderen. De meeste vrouwen gebruiken cosmetica en make-up om de meest aantrekkelijke delen van hun gezicht te accentueren, maar als het gaat om het verwijderen ervan zijn we vaak te lui.

Lange dagen op het werk, vermoeid thuiskomen van een feestje of een date zijn enkele van de meest voorkomende excuses om deze belangrijke handeling uit te stellen. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar het heeft een aantal gevolgen voor de gezondheid van je huid die na verloop van tijd zichtbaar worden.

Verstopte poriën, vlekjes en het verlies van helderheid zijn een paar van de onmiddellijke effecten van het niet verwijderen van je make-up. Ook veroudert en verslechtert de huid sneller na verloop van tijd.

Gelukkig zijn er een paar simpele dingen die je kunt doen om je make-up snel en effectief te verwijderen, zonder dat je veel geld uit hoeft te geven aan dure reinigers en make-upverwijderingsmiddelen.

Hieronder zullen we zeven geweldige tips met je delen om je make-up makkelijk te verwijderen voordat je naar bed gaat. Let goed op!

1. Spoel af met koud water en milde zeep

Gezicht Wassen

Een snelle spoeling met koud water en milde zeep is de sleutel tot het reinigen van de onzuiverheden die zich verzamelen op de gezichtshuid gedurende de dag.

Gebruik geen heet water, want hierdoor verandert de productie van natuurlijke oliën, wat tot droogheid kan leiden.

Zie ook: Vijf huismiddeltjes tegen een slappe gezichtshuid

2. Gebruik make-up verwijderingsdoekjes

Make-upverwijderingsdoekjes zijn een uitstekend alternatief voor mensen met een gevoelige of vette huid. Deze producten verwijderen make-up en overtollige olie die zich ophoopt in de poriën.

Als je een gemengde of droge huid hebt, probeer dan zelf wat reinigende doekjes te maken.

Benodigdheden

  • Wattenschijfjes
  • Een eetlepel vloeibare zeep
  • 250 ml gezuiverd water
  • Een glazen pot

Aanwijzingen

  • Meng de zeep met het water en giet het in de pot.
  • Vul de pot met de wattenschijfjes en zorg ervoor dat ze goed bevochtigd worden.
  • Gebruik een wattenschijfje uit de pot als je je make-up wilt verwijderen.

3. Vaseline rond de ogen

Vaseline rond de Ogen

Mascara en eyeliner zijn bedoeld om lang te blijven zitten, maar dit betekent ook dat ze lastiger te verwijderen zijn. Om ze snel te verwijderen, hoef je echter alleen maar een beetje vaseline op je wijsvinger te doen en het rond de ogen te wrijven. Zorg ervoor dat het niet in je ogen komt. Wrijf het weg met een zacht doekje.

Dit zal niet alleen je make-up verwijderen, maar het zal je wimpers ook natuurlijk bevochtigen om zo hun groei te bevorderen.

4. Amandelolie

Amandelolie is een natuurlijke bron van vitamine E en essentiële vetzuren die echt gunstig zijn voor de huid. Veel vrouwen zijn begonnen het te gebruiken als hun dagelijks make-upverwijderaar. De vette textuur maakt het verwijderen van onzuiverheden makkelijk zonder dat de huid hierdoor beschadigd of geïrriteerd raakt.

Het voordeel boven andere soorten olie is dat het de poriën niet verstopt of de functie van de talgklieren verandert.

Breng gewoon een paar druppels aan op de gebieden waar je je make-up wilt verwijderen en veeg het weg met een zachte doek.

5. Lippenstift verwijderen

Lipverzorging

Hoewel je misschien niet aan het verwijderen van je lippenstift of zelfs lippenbalsem zou denken, is het verwijderen van cosmetische producten op je lippen net zo belangrijk als op de rest van je gezicht. Zelfs als veel van het product al gedurende de dag vervaagd is, blijft er toch een restje achter dat niet zichtbaar is.

Doe een beetje olie of huidzalf op een watje en wrijf voorzichtig vanuit de hoeken naar het midden van de mond.

6. Gebruik kokosolie

Kokosolie is een multifunctioneel product dat ook kan worden gebruikt voor gezichtsverzorging. Het verwijdert niet alleen cosmetica, het hydrateert ook de huid en beschermt tegen rimpels.

Gebruik het voor het gebied rond de ogen en de droogste delen van het gezicht. Masseer het zachtjes in de huid tot het volledig is geabsorbeerd. Voordat het volledig is absorbeerd, verwijder je de verontreinigingen met een schone katoenen doek.

We raden aan: Er jonger uitzien door je kapsel en zorg voor je haar

7. Gebruik een moisterizer

Hydraterende Tonic

Na het verwijderen van cosmetica van je gezicht is het een goed idee om een gezichtscrème te gebruiken om de poriën te sluiten en de huid te vernieuwen. Dit product bereidt het gezicht voor op de slaap en vermindert het risico op acne en mee-eters.

Wat vond je van deze tips? Zoals je kunt zien, hoeft het verwijderen van je make-up geen vervelend en tijdrovend karwei te zijn. Besteed een paar minuten per avond aan dit belangrijke deel van je schoonheidsroutine en je zult zeker merken dat je huid er beter uit gaat zien.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook