Maak je eigen ontharingswax thuis

Naast de vele voordelen van suiker zorgt het niet voor allergische reacties en irriteert het de huid niet, omdat het een natuurlijk product is. Daarnaast maakt het je huid ook nog eens extra glad.
Maak je eigen ontharingswax thuis

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 25 augustus, 2022

Vandaag de dag zijn er veel ontharingsmethodes die je in staat stellen om het vervelende dons dat op bepaalde delen van je lichaam groeit te verwijderen, aangezien het je uiterlijk niet bevordert. Ontharingscrèmes, scheermesjes, laserontharen en vele andere alternatieven zijn erg populaire manieren geworden om dat ongewenste haar te verwijderen. Deze methodes zijn echter vaak erg prijzig en kunnen vaak de huid irriteren. Daarom geven de meeste mensen de voorkeur aan een andere manier van ontharen. Wil je leren hoe je je eigen ontharingswax thuis kan maken?

Natuurlijke ontharingswax met suiker

Ontharing met suiker is een beroemde techniek, die in de laatste jaren erg populair is geworden. Deze techniek wordt al sinds de oudheid in het Midden-Oosten gebruikt en het is met de jaren wereldwijd bekend geworden als een zeer effectieve methode.

Benen ontharen

Eén van de primaire redenen waarom suikerwax zo populair is geworden, is het feit dat natuurlijke ingrediënten gebruikt worden zonder toevoegingen. Naast dat het je helpt om haar te verwijderen, zorgt het ook voor een gezonde huid. Iedereen die deze methode heeft geprobeerd kan beamen dat het een stuk minder pijnlijk is dan andere ontharingsmethodes en het is erg goedkoop.

Hoe kan ik ontharingswax met suiker maken?

Onharingswax met suiker

Je eigen suikerwax thuis maken is een redelijk simpel proces en het kost je bijna geen tijd. Met deze wax kan je haar van je benen, oksels, wenkbrauwen en zelfs van je gevoelige bikinilijn verwijderen, waar je erg voorzichtig mee moet zijn, aangezien het een erg gevoelig gebied is.

Ingrediënten

  • 2 kopjes suiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels water

Bereiding

Een ontharingswax met suiker maken is redelijk vergelijkbaar met hoe je een siroop maakt om toe te voegen aan een dessert. Het enige verschil hier is dat het niet te dik zou moeten zijn.

Doe de drie ingrediënten in een pan en verwarm ze op middelhoog tot hoog vuur totdat het mengsel begint te koken. Blijf constant roeren en zet het vuur omlaag zodra het begint te koken. Laat het een aantal minuten staan totdat het de textuur van een smeersel heeft.

Als je wilt weten of je wax klaar is, dan zou je goed naar de kleur moeten kijken. Hij zal perfect zijn als het een klein beetje een gouden kleur heeft, maar niet te donker is.

Als je het te lang laat koken, dan brand de suiker mogelijk aan. Laat het mengsel staan op een koele plek zodra je zeker weet dat het smeersel klaar is. Zorg er echter voor dat deze plek niet te koel is, want anders kan de wax hard worden.

Wanneer je het smeersel controleert en het heeft een plakkerige samenstelling, dan is het klaar voor gebruik.

Hoe breng ik suikerwax aan?

Suikerwax aanbrengen

Voordat je ontharingswax aanbrengt is het erg belangrijk dat je het gebied waar je haar gaat verwijderen goed schoonmaakt, zodat de wax aan de huid kan plakken. Het is ook handig om een beetje amandelolie op je handen te smeren, zodat de wax er niet teveel aan blijft plakken.

Zodra je er klaar voor bent, breng je de wax in de tegenovergestelde richting van de haargroei aan. Druk de wax goed op de huid en trek het er vervolgens af om het haar te verwijderen.

Het uiteindelijke resultaat zal een fijne, gladde, haarloze huid zijn. Hoe meer je oefent met deze methode, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Wat zijn de voordelen van het maken van mijn eigen ontharingswax?

Alhoewel ontharing met bijenwas een bekende en effectieve techniek is, biedt ontharing met suiker je een aantal voordelen die ontharing met bijenwas je niet geeft:


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van deze publicatie dient uitsluitend ter informatie. Op geen enkel moment kan deze dienen om de diagnoses, behandelingen of aanbevelingen van een professional te vergemakkelijken of te vervangen. Raadpleeg bij twijfel je vertrouwde specialist en vraag zijn/haar goedkeuring voordat je met een procedure of behandeling begint.