Makkelijk afvallen met de juiste voedselcombinaties

1 december 2018
Ontdek enkele heerlijke en voedzame voedselcombinaties die je zullen helpen om sneller en gemakkelijker af te vallen. Je zult er dol op zijn!

Afvallen is altijd een uitdaging vanwege de grote veranderingen die je ervoor moet maken in je dagelijkse gewoontes.  In dit artikel laten we zien datmakkelijk afvallen heel goed mogelijk is, zolang je maar kiest voor de juiste voedselcombinaties.

De eerste uitdaging is meestal dat je je maaltijden goed moet organiseren, waarbij je op zoek moet gaan naar voedsel dat niet dik maakt en toch gezond en lekker is. We zullen je laten zien dat gezond eten hierbij de sleutel is.

Het beste van alles is dat deze combinaties je helpen om je stofwisseling te versnellen en vet te verbranden. Neem ze daarom op in je dieet, ter vervanging van de minder gezonde voedingsmiddelen die je nu wellicht nog eet.

Makkelijk afvallen met deze 4 voedselcombinaties

1. Kip en chili

De eerste voedselcombinatie die we aanraden om moeiteloos af te vallen is eiwitten met een beetje pittigheid.

Een kleine hoeveelheid kip zorgt ervoor dat je je verzadigd voelt en draagt bij aan de opbouw van spiermassa. Om gewichtstoename te voorkomen, kun je het beste kiezen voor de magere delen. Het zou dus ideaal zijn om een stukje kipfilet te gebruiken.

Pittige kip met chilli

Chili bevat capsaïcine, een stof die:

  • je stofwisseling activeert
  • je lichaam voorziet van antioxidanten
  • ervoor zorgt dat je lichaam sneller vet verbrandt

Als je niet heel erg van pittig eten houdt, voeg dan slechts één pepertje toe zonder zaadjes.

Hierdoor kun je profiteren van alle voordelen zonder echt de pittigheid te proeven. Een goede optie is om de kipfilet in te smeren met een mengsel van chili, zout en citroen en deze vervolgens te braden. Dit zal je kip niet alleen een heerlijke, maar ook een  unieke smaak geven.

2. Avocado op volkorenbrood met cayennepeper

De tweede voedselcombinatie die we aanraden om makkelijk af te vallen, is ideaal voor een snel en licht ontbijt. Avocado’s zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden omdat ze rijk zijn aan gezonde vetten die je bloedvaten beschermen.

Avocado

Volkorenbrood is daarnaast gunstig voor gewichtsverlies omdat het meer vezels bevat dan ander brood. Bovendien zorgt het ervoor dat je langer vol zit.

Zorg er echter wel voor dat het echt van volkorenmeel gemaakt is. Soms is dit namelijk niet het geval. Kijk daarom goed op het etiket en vermijd broden waarop geraffineerde bloem en suikers als eerste vermeld staan.

Cayennepeper bevat ook capsaïcine, waardoor het dezelfde voordelen biedt als chili. Vanwege de sterke smaak, raden we je aan er niet te veel van te gebruiken, hierdoor zou je broodje namelijk te pittig kunnen worden.

Lees ook:
Avocadosmoothie om af te vallen en spiermassa op te bouwen

3. Appel met pindakaas en kaneel

Als je halverwege de middag trek hebt in iets romigs, probeer dan deze combinatie eens. Deze derde voedselcombinatie om makkelijk af te vallen is een ware klassieker.

Pindakaas bevat enkelvoudig onverzadigde vetten. Het voordeel van wat vetten is dat je er sneller verzadigd door raakt.

De appel voorziet je lichaam van vezels, die je helpen om een verzadigd gevoel te geven. Appel voorziet je lichaam tevens van:

  • vitaminen
  • mineralen
  • antioxidanten
Appel op een broodje pindakaas

Tot slot bevat kaneel polyfenolen die de bloedsuikerspiegel kunnen stabiliseren en pieken in de glucosespiegel kunnen voorkomen. De kaneelaldehyde die het bevat, de stof die kaneel zijn karakteristieke smaak geeft, helpt het lichaam om sneller vet te verbranden.

Hoewel deze combinatie veel voordelen biedt, moet je er niet mee overdrijven. Lees bovendien ook het etiket op de pot pindakaas die je koopt, om er zeker van te zijn dat er geen extra natrium of additieven aan zijn toegevoegd.

Lees ook:
Buikvet verliezen dankzij het appeldieet

4. Groene thee met munt en een paar druppels citroensap

Begin je je dag meestal met een kop koffie? Zo ja, dan raden we je aan om in het vervolg te kiezen voor een kopje groene thee met munt en citroen, de vierde voedselcombinatie de we aanraden om makkelijk af te vallen.

Groene thee is één van de beste drankjes voor mensen die graag iets gezonder willen leven. Dit komt omdat het rijk is aan antioxidanten en de algehele gezondheid kan bevorderen. Bovendien biedt groene thee nog een voordeel waar je wellicht nog niet van op de hoogte was. Het zou je lichaam kunnen helpen om vet te verbranden.

Makkelijk afvallen met groene thee

Door er een paar druppels citroensap aan toe te voegen, bevorder je het effect van de polyfenolen en het pectine dat groene thee bevat. Ondertussen zorgt munt ervoor dat je trek in eten minder wordt.

Makkelijk afvallen is nog nooit zo makkelijk geweest. Wat is jouw favoriete voedselcombinatie? Welke combinatie zou jij nog aan kunnen bevelen? 

  • Lowry, R., Galuska, D. A., Fulton, J. E., Wechsler, H., Kann, L., & Collins, J. L. (2000). Physical activity, food choice, and weight management goals and practices among U.S. college students. American Journal of Preventive Medicine. https://doi.org/10.1016/S0749-3797(99)00107-5
  • Carels, R. A., Konrad, K., & Harper, J. (2007). Individual differences in food perceptions and calorie estimation: An examination of dieting status, weight, and gender. Appetite. https://doi.org/10.1016/j.appet.2007.02.009
  • Hill, A. J. (2002). Developmental issues in attitudes to food and diet. Proceedings of the Nutrition Society. https://doi.org/10.1079/PNS2002152
  • Middleman, A. B., Vazquez, I., & Durant, R. H. (1998). Eating patterns, physical activity, and attempts to change weight among adolescents. Journal of Adolescent Health. https://doi.org/10.1016/S1054-139X(97)00162-6