Verlies gewicht op een gezonde manier met dit kaneeldrankje

Om gewicht te verliezen en dat vervelende vet te doen verdwijnen, is dit kaneeldrankje een uitstekende keuze. Combineer het met een gezond dieet en beweging. Zo bereik je de beste resultaten.
Verlies gewicht op een gezonde manier met dit kaneeldrankje
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 28 januari, 2021

Het kaneeldrankje maak je met kaneel, water, appel en citroen klaar in minder dan twintig minuten. Drink het dagelijks om je gezondheid te verbeteren. Heb je het nog niet geprobeerd? Grijp nu je kans om het te ontdekken.

We weten allemaal dat natuurlijke remedies geen wonderen verrichten. Ontgiften is vandaag een trend in de wereld van de diëten. Dit drankje heeft de eigenschap je lichaam te helpen ontgiften. Toch moet je rekening houden met een paar dingen.

 • Ten eerste hebben natuurlijke behandelingen slechts effect als je ze combineert met een gezonde levensstijl. Eet evenwichtig en gevarieerd. Beweeg ook meer.
 • Ten tweede moet je consequent zijn. Met goede gewoonten en natuurlijke geneesmiddelen alleen zal je geen gewicht verliezen. Je zal ook doorzettingsvermogen en wilskracht nodig hebben.
 • Vergeet niet dat het metabolisme niet bij iedereen hetzelfde is. Voor sommige mensen zal het gemakkelijker zijn om af te vallen. Anderen zullen het lastiger hebben.
 • Je moet volharden. Kies daarbij ook voor natuurlijke middelen en maak er het beste van.

Om die reden moedigen we je aan om door te zetten. Draag zorg voor jezelf. Hierbij kan dit heerlijke drankje met kaneel, appel en citroen helpen.

De voordelen van een kaneeldrankje met appel en citroen

Voor dit recept heb je een paar kaneelstokjes nodig, evenals een groene appel en citroensap. Dit zijn allemaal ongelooflijk gezonde voedingsmiddelen. Wanneer je ze combineert, verhoog je hun effect.

Nu zullen we uitleggen hoe dit drankje werkt en wat het voor jou kan doen.

Een drankje vol antioxidanten

Appels en Kaneelstokjes

Citroen, groene appel en kaneel beschermen je tegen beschadiging door oxidanten. Deze ingrediënten van het kaneeldrankje zitten vol polyfenolen. Die elementen beschermen en versterken het hart. Ze houden het hart gezond.

 • Als je enkel antioxidanten gebruikt, zal dit niet voldoende zijn om gewicht te verliezen.
 • Ze bevorderen wel een aantal lichaamsfuncties die een rol spelen in het al of niet verliezen van gewicht. Ze beschermen de celvorming, waardoor je in goede gezondheid blijft. Bovendien zorgen ze voor de lever. Dit orgaan is essentieel voor verliezen van gewicht.
 • Het volgende is ook een onweerlegbaar feit: voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten bevatten weinig vetten of calorieën.

Kaneelwater tegen vochtophoping

Voedingsmiddelen met ontstekingsremmende eigenschappen werken vochtophoping tegen. Ze beschermen je lichaam tegen nierproblemen en hartklachten. Ze zijn dus een bescherming tegen allerlei ziektes.

Zowel kaneel als citroen zijn erg ontstekingsremmend. Ze bevatten vitaminen en mineralen die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid.

Het kaneeldrankje beïnvloedt de bloedsuikerspiegel

We hebben al laten zien waarom dit drankje zo goed is voor de gezondheid. Een van de meest interessante effecten is echter dat het de bloedsuikerspiegel in evenwicht brengt.

 • Kaneel is een van de meest werkzame middelen tegen metaboolsyndroom en type II diabetes.
 • Hoe komt dat? Spijsverteringsenzymen in het lichaam breken voedsel af en zorgen voor de opname van voedingsstoffen. Kaneel beïnvloedt dit proces en bevordert de afbraak van het teveel aan suikers.
 • De combinatie van kaneel met appels zorgt voor een bredere impact op de aanwezige glucose. Op die manier worden de effecten van suikers afgeremd. Dit heeft een positieve invloed op je gezondheid en natuurlijk ook op je figuur.

Hardnekkig vet verdwijnt

Wat we nogmaals willen benadrukken, is dit: enkel het drinken van kaneelwater met appel en citroen zal niet helpen om gewicht te verliezen.

Wel zal dit kaneeldrankje het metabolisme veranderen en activeren. Zo zal je vlugger vet verbranden, als je er tenminste ook een gezonde levensstijl op nahoudt.

 • Kaneelwater ontgift het lichaam. Dit is een van zijn belangrijkste eigenschappen. Het drijft urine af en bevordert de spijsvertering. Bovendien is het gezond voor het hart.
 • Een ander interessant feit is dat het vet minder resistent maakt. Kaneelwater beïnvloedt vooral het buikvet.
 • De effecten van dit drankje zijn zeer sterk. Als je het bijvoorbeeld gedurende vijftien tot twintig dagen drinkt, zal je zeker resultaten zien. De voorwaarde is wel dat je een gezond dieet volgt.
 • De enzymen in groene appels maken het mogelijk om vet nog vlugger en makkelijker te doen verdwijnen.

Aarzel niet om minstens drie keer per week een groene appel te eten. De schil van groene appels bevat pectine, dat een gezond effect heeft op je lichaam. Je kan het dan combineren met het kaneeldrankje.

Hoe maak je het kaneeldrankje met appel en citroen?

Groene Appels en Kaneelstokjes

Wat heb je nodig voor het drankje?

 • 1 liter water
 • 2 groene appels
 • 10 gram of 1 tot 2 kaneelstokjes
 • Het sap van 1 citroen

Hoe maak je het kaneeldrankje klaar?

Voorbereidingstijd: 20 minuten.

 • Kies biologische groene appels, zonder kneuzingen. Was de appels zeer goed, want de schil zullen we niet verwijderen. Snijd dan de appels in stukken en zet ze opzij.
 • Pers daarna de citroen. Meng het sap vervolgens met het water.
 • Je bent bijna klaar. Voeg vervolgens de appels en kaneelstokjes toe aan het citroenwater.
 • Bewaar dan het kaneeldrankje in de koelkast gedurende een paar uren.
 • Wil je het liever een nachtje laten staan in de koelkast? Dat kan ook.  Zo zullen de werkzame stoffen in de kaneel, de appels en citroensap nog beter vrijkomen.

Drink dagelijks een beetje kaneelwater voor elke hoofdmaaltijd. Je zal vlug het effect merken, want je zal je heel snel goed voelen.

Ben je dus klaar om het kaneeldrankje vandaag uit te proberen? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Kawatra P, Rajagopalan R. Cinnamon: Mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy Res. 2015;7(Suppl 1):S1–S6. doi:10.4103/0974-8490.157990
 • Gupta Jain S, Puri S, Misra A, Gulati S, Mani K. Effect of oral cinnamon intervention on metabolic profile and body composition of Asian Indians with metabolic syndrome: a randomized double -blind control trial. Lipids Health Dis. 2017;16(1):113. Published 2017 Jun 12. doi:10.1186/s12944-017-0504-8
 • Kwan HY, Wu J, Su T, et al. Cinnamon induces browning in subcutaneous adipocytes. Sci Rep. 2017;7(1):2447. Published 2017 May 26. doi:10.1038/s41598-017-02263-5
 • Mollazadeh H, Hosseinzadeh H. Cinnamon effects on metabolic syndrome: a review based on its mechanisms. Iran J Basic Med Sci. 2016;19(12):1258–1270. doi:10.22038/ijbms.2016.7906

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.