Blauwe thee voor natuurlijk gewichtsverlies

18 juni 2015

Blauwe thee is tegenwoordig erg populair. Deze thee is ook wel bekend als Oolongthee of zwarte drakenthee en is verscheidene keren onderzocht, waarbij bevestigd werd, dat het op een natuurlijke manier helpt bij gewichtsverlies. De smaak is een mix tussen groene thee en rode thee, een verrukking voor de zintuigen en gezondheid. Mis de kans niet om het te proberen.

Blauwe thee heeft een geweldige reputatie bij theekenners. Het heeft een goede kwaliteit en een heerlijke smaak. Deze soort wordt stukje bij beetje bekender en zou te vinden moeten zijn in zowel supermarkten als gezondheidswinkels. Het komt uit de noordelijkste regio’s van Taiwan en China, waar het al lange tijd gebruikt wordt als een drankje voor gewichtsverlies, een gezonde en natuurlijke manier om langzaam kilo’s kwijt te raken. We gaan het je uitleggen.

Eigenschappen van blauwe thee

blauwe-thee

Regelmatig blauwe thee consumeren, kan de volgende voordelen opleveren:

 • Zoals we al zeiden, is deze soort thee uitstekend voor gewichtsverlies. Volgens verscheidene onderzoeken bevordert het de metabolisatie effectiever dan andere theesoorten. Het stelt ons in staat om meer vet natuurlijk te verbranden.
 • Bevordert hepatische metabolisatie en vermindert daardoor cholesterol.
 • Blauwe thee is een uitstekende antioxidant.
 • Voorkomt en bevordert leververvetting.
 • Word geacht goede kwaliteiten te bevatten voor het voorkomen van verschillende soorten kanker en verbetert het immuunsysteem op een natuurlijke manier.
 • Zorgt voor de hart en bloedvaten, verschoont aders en bevordert de circulatie.

Is het waar dat het me kan helpen afvallen?

ideale-gewicht

Onderzoeken

 • Het meest recente onderzoek komt van een universiteit in Colorado. Dit onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders, een tijdschrift over obesitas en metabolische aandoeningen. Er werd aangegeven dat blauwe thee de meeste obesitas en leververvetting helpt bestrijden en voorkomen.
 • Daarnaast hebben onderzoekers van het Medische Centrum van de Universiteit van Maryland geconcludeerd dat blauwe thee een uitstekende manier is om gewicht te verliezen, door de hoge antioxidatieve waarden, hoger dan die van groene thee.

Waarom is het goed voor vetverbranding?

 • L.K. Han, de hoofdauteur van het onderzoek, geeft aan dat de thee dankzij de juiste concentratie van cafeïne het lichaam stimuleert om calorieën te verbranden en daarnaast ook fungeert als een diureticum voor het elimineren van vloeistoffen. De catechines die het bevat, zijn uitstekende antioxidanten en verbeteren metabolisatie en oxidatie en thermogene waarden, waardoor het een belangrijk vetverbrandingseffect heeft.
 • De polyfenolen die het bevat, voorkomen ook Type I diabetes, want deze beïnvloeden de glucosemetabolisatie in positieve zin.

Hoe moet ik het voorbereiden en drinken?

blauwe-thee2

Uitleg

De manier waarop thee voorbereid wordt, is een kunst en je moet elke manier begrijpen om volledig van de voordelen te profiteren. Blauwe thee heeft specifieke regels, die opgevolgd moeten worden en die we hieronder uit gaan leggen:

 • Eén theelepel blauwe theeblaadjes per kopje water.
 • Gebruik mineraalwater.
 • Probeer wanneer mogelijk geen metalen theepot te gebruiken, omdat dit materiaal veel eigenschappen van de thee en infusie elimineert. De beste theepot om te gebruiken is van klei gemaakt, net zoals ze die in het Oosten gebruiken.
 • Om goede blauwe thee te maken, moet het water erg heet zijn, tussen de 90 en 100 graden Celsius. Laat de blaadjes maar 3 minuten trekken nadat je ze in het water hebt gedaan. Het is belangrijk dat je dit maar 3 minuten doet, omdat deze theesoort snel oxideert.

Hoe moet ik het drinken?

 • Ideaal is om het een uur voor of een uur na je hoofdmaaltijden te consumeren. Onthoud dat thee tannine bevat, wat de correcte opname van ijzer voorkomt als je het direct na je maaltijd zou opdrinken.
 • Je kan het twee keer per dag drinken. Het belangrijkste is dat je consistent bent en het elke dag drinkt. Voeg geen suiker toe. Als je een zoetstof wilt toevoegen, gebruik dan een theelepel honing of een klein beetje stevia.

Waar kan ik blauwe thee vinden?

blauwe-thee3

Blauwe thee begint steeds populairder te worden, maar het is lastig te vinden in de normale theesectie in de winkel. Gezondheidswinkels zullen het zeker hebben. Het wordt regelmatig verkocht in dat soort winkels, omdat ze veel gezocht worden door personen die af willen vallen en die diabetes willen behandelen.

Het is bekend als blauwe thee, Oolongthee en zwarte drakenthee. Het is over het algemeen niet erg duur en het levert altijd goede resultaten op. Probeer het nu!

Bekijk Ook