Blauwe thee voor natuurlijk gewichtsverlies

Misschien heb je nog nooit van blauwe thee gehoord. Toch lijkt onderzoek en persoonlijke ervaringen erop te wijzen dat het zeer behulpzaam is bij het gevecht tegen de overtollige kilo's.
Blauwe thee voor natuurlijk gewichtsverlies

Laatste update: 09 november, 2018

Blauwe thee is tegenwoordig erg populair. Deze thee is ook wel bekend als oolongthee of zwarte drakenthee. Hij is inmiddels verscheidene keren onderzocht, waarmee bevestigd werd dat het op een natuurlijke manier helpt bij gewichtsverlies.

De smaak is een mix tussen groene thee en rode thee en dus een verrukking voor de zintuigen en gezondheid. Mis de kans niet om het te proberen.

Blauwe thee heeft een geweldige reputatie bij theekenners. Het is bijna altijd van goede kwaliteit en heeft een heerlijke smaak. Deze soort wordt stukje bij beetje bekender en zou te vinden moeten zijn in zowel supermarkten als gezondheidswinkels.

Het komt uit de noordelijkste regio’s van Taiwan en China, waar het al lange tijd gebruikt wordt als een drankje om te helpen met gewichtsverlies. Het is dus een gezonde en natuurlijke manier om langzaam kilo’s kwijt te raken.

Hoe het precies werkt, leggen we hieronder uit.

Eigenschappen van blauwe thee

Blauwe thee

Zoals we al zeiden, is deze soort thee uitstekend voor gewichtsverlies. Volgens verscheidene onderzoeken bevordert het je metabolisme meer dan andere theesoorten. Het stelt ons in staat om meer vet op natuurlijke wijze te verbranden.

Het bevordert je hepatische metabolisme oftewel het metabolisme van de lever. Ook verlaagt je cholesterolgehalte hierdoor en wordt leververvetting voorkomen.

Blauwe thee is bovendien een uitstekende antioxidant! Het beschermt je lichaam namelijk tegen vrije radicalen.

Zo wordt ook ook gedacht dat blauwe thee goede kwaliteiten bevat voor het voorkomen van verschillende soorten kanker. Daarnaast zou het je immuunsysteem op een natuurlijke manier moeten verbeteren.

Ten slotte beschermt het je hart en bloedvaten, houdt het je bloedvaten schoon en bevordert het je circulatie.

Is het waar dat het me kan helpen afvallen?

Vrouw op weegschaal

Onderzoeken

  • Het meest recente onderzoek komt uit een universiteit in Colorado. Dit onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders, een tijdschrift over obesitas en metabolische aandoeningen. Er werd aangegeven dat blauwe thee in staat is obesitas en leververvetting te bestrijden en voorkomen.
  • Daarnaast hebben onderzoekers van het Medische Centrum van de Universiteit van Maryland geconcludeerd dat blauwe thee een uitstekende manier is om gewicht te verliezen. Volgens hun onderzoek kwam dat door de hoge antioxidatieve waarden, die hoger zijn dan die van groene thee.

Waarom is het goed voor vetverbranding?

  • L.K. Han, de hoofdauteur van het onderzoek, geeft aan dat de thee dankzij de juiste concentratie van cafeïne het lichaam stimuleert om calorieën te verbranden. Daarnaast fungeert het ook als een diureticum, wat het elimineren van vloeistoffen bevordert. De catechines die het bevat zijn uitstekende antioxidanten en verbeteren metabolisatie en oxidatie en thermogene waarden, waardoor het een belangrijk vet verbrandend effect heeft.
  • De polyfenolen die het bevat voorkomen ook Type I diabetes. Deze beïnvloeden namelijk de glucosemetabolisatie in positieve zin.

Hoe moet ik het voorbereiden en drinken?

Blauwe thee

Uitleg

De manier waarop thee voorbereid wordt is een kunst! Je hoort dan ook eigenlijk elke manier te begrijpen om volledig van de voordelen te profiteren. Blauwe thee heeft specifieke regels die opgevolgd moeten worden. We leggen ze hieronder uit:

  • Houd 1 theelepel blauwe theeblaadjes per kopje water aan.
  • Gebruik het liefste mineraalwater.
  • Probeer, indien mogelijk, geen metalen theepot te gebruiken. Dit materiaal elimineert namelijk veel eigenschappen van de thee en infusie. De beste theepot die je kunt gebruiken gebruiken is van klei gemaakt, net zoals ze die in het Oosten gebruiken.
  • Om goede blauwe thee te maken moet het water erg heet zijn, zo tussen de 90 en 100 graden Celsius. Laat de blaadjes niet langer dan 3 minuten trekken nadat je ze in het water hebt gedaan. Het is belangrijk dat je dit maar 3 minuten doet, omdat deze theesoort snel oxideert.

Hoe moet ik het drinken?

  • Idealiter drink je dit een uur voor of een uur na je hoofdmaaltijden. Onthoud dat thee tannine bevat, wat de correcte opname van ijzer voorkomt als je het direct na je maaltijd zou opdrinken.
  • Je kunt het twee keer per dag drinken. Het belangrijkste is dat je consistent bent en het elke dag drinkt. Voeg geen suiker toe. Als je een zoetstof wilt toevoegen, gebruik dan een theelepel honing of een klein beetje stevia.

Waar kan ik blauwe thee vinden?

Blauwe thee

Blauwe thee begint steeds populairder te worden, maar het is lastig te vinden in de normale theesectie in de winkel.

Gezondheidswinkels zullen het zeker hebben. Het wordt regelmatig verkocht in dat soort winkels omdat ze veel gezocht worden door personen die af willen vallen en die diabetes willen behandelen.

Het staat ook bekend als blauwe thee, Oolongthee en zwarte drakenthee. Het is over het algemeen niet erg duur en het levert dikwijls goede resultaten op. Probeer het daarom nu!

Wellicht ook interessant voor jou
Wat is de beste thee om gewichtsverlies te bevorderen?
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Wat is de beste thee om gewichtsverlies te bevorderen?

De beste thee om gewichtsverlies te bevorderen helpt je lichaam om gifstoffen te verwijderen, alsook om vet te verbranden en je cholesterol te verl...