Unieke decoraties met foto's voor in je huis

Foto's zijn een geweldige manier om de verschillende kamers in je huis te decoreren. Gebruik ze om je huis een unieke en persoonlijke stijl te geven!
Unieke decoraties met foto's voor in je huis

Geschreven door Antonella Grandinetti

Laatste update: 09 augustus, 2022

Zou jij je huis uniek willen maken met originele decoraties met foto’s? Dan mag je ons artikel van vandaag niet missen!

Om een uniek huis te creëren waarmee je je persoonlijkheid aan de wereld kunt laten zien, moet je je fantasie de vrije loop laten. Wees creatief en druk jezelf uit met foto’s, bloemen, afbeeldingen, prints, kussens en welk decoratief object je maar leuk vindt.

In dit artikel laten we je de beste decoraties met foto’s zien, die je kunt maken met heel weinig materialen die je thuis hebt. Ben je er klaar voor om ze te ontdekken? We weten zeker dat je ze geweldig zult vinden!

Maak originele decoraties met foto’s

1. Foto’s in verschillende formaten

Unieke decoraties met foto's in verschillende formaten

Meestal hangen we gewoon foto’s met vergelijkbare afmetingen en kaders symmetrisch op. Maar wat zou er gebeuren als we ons laten meeslepen en niet alleen frames van verschillende grootte gebruiken, maar ook met verschillende kleuren en texturen? Sluit je aan bij deze trend en orden je foto’s op een unieke manier. Gebruik bovenstaande foto om je te inspireren!

2. Puzzeldecoraties met foto’s

Je kunt ook puzzels maken van je beste foto’s en er vervolgens je huis mee decoreren. Je zult ook veel plezier beleven aan het samenstellen van je puzzels! Als puzzelen niet jouw ding is, wat dacht je er dan van om een foto te verdelen in drie of vier vierkanten?

3. Speel met het deurkozijn

De deur is normaal gesproken een plek die we niet decoreren. Vandaag stellen we je echter voor om dit te veranderen. Print je favoriete foto’s in verschillende formaten, in kleur en in zwart-wit. Hang ze vervolgens rond de deur op, de omtrek van het deurkozijn volgend. Origineler dan dat kun je niet worden!

4. Originele decoraties met foto’s: maak een fotoslinger

Hang eens foto's aan een lichtslinger

We vinden dit idee geweldig omdat het zo simpel is. Je hebt een sterk touw en kleine houten clips nodig. Je hangt het touw dan gewoon ergens in de kamer aan de muur en hang je je foto’s eraan op. Ook kun je andere objecten toevoegen, om het wat meer kleur en persoonlijkheid te geven.

In plaats van een touw kun je ook lichtversiering gebruiken om je slinger te maken. Op deze manier krijg je namelijk een ander soort, intiemere verlichting met een heel persoonlijk tintje.

5. Maak een muurversiering met foto’s

Wie zei er dat foto’s in een frame moeten zitten? Teken gewoon eens een ontwerp op de muur en vul deze met foto’s. Er zijn zoveel opties: je kunt een hart maken, de Eiffeltoren, een huis of wat je maar kunt bedenken!

Wil je nog een ander idee? Schrijf bijvoorbeeld eens een inspirerende zin in het midden van de foto’s! Het zal gewoonweg sensationeel zijn.

6. Collage met foto’s

Originele decoraties maken met foto’s is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Als je geen grote veranderingen in je huis wilt aanbrengen omdat je je decoraties vaak wilt veranderen, kun je collages maken met je foto’s.

Voor het volgende idee heb je zes gelijke vierkanten nodig. Neem dan vier vellen die in je frames passen. Teken op elk vel een letter van het woord LIEFDE en vul elke letter met kleine foto’s. Doe vervolgens elke collage in een lijst en hang ze op zoals je wilt.

7. Mozaïek met polaroidfoto’s

Unieke decoraties met foto's zoals een collage

Een prikbord is misschien wel het enige dat je nodig hebt om originele decoraties met foto’s te maken. Als je thuis nog een Polaroid-camera hebt, gebruik deze dan! Anders kun je je foto’s gewoon in een Polaroid-formaat afdrukken.

Als je al je foto’s hebt, hang ze dan op een ietwat ongeorganiseerde manier op het prikbord om je decoratie een meer ‘casual’ gevoel te geven.

8. Originele decoraties met foto’s: vergeet de hoeken niet!

Net zoals deuren vaak grotendeels worden verwaarloosd als het om decoratie gaat, ondergaan de hoeken van de muren vaak hetzelfde lot. Meestal concentreren we ons op het plaatsen van afbeeldingen in het midden van de muren, maar het veranderen van de focus kan de stijl van een hele kamer veranderen!

Kies je beste foto’s, lijst ze in en speel ermee door ze in de hoek van twee muren te plaatsen, enkele aan de ene kant en een paar aan de andere kant van de hoek. Je zult versteld staan van het resultaat.

9. Foto’s op de trap

Dit is misschien niet een van onze meest originele ideeën. Het raakt echter nooit uit de mode. Profiteer van de vergeten ruimte aan de zijkant van de trap om daar je beste foto’s op te hangen. Het is zonder twijfel een goede manier om met een grote glimlach naar bed te gaan of weer op te staan.

10. Kussens met foto’s

Een persoonlijk tintje door een kussen met je favoriete foto

Een andere manier om originele decoraties met foto’s te maken, is door gepersonaliseerde foto’s te gebruiken! Kies een foto die je mooi vindt, of het nu een landschap, je kinderen of je huisdier is, en verander die herinnering in een mooi en comfortabel kussen om je kamer of bank een persoonlijk tintje te geven.

Ook interessant om te lezen:
Maak je eigen decoratieve kussens

11. Originele decoraties met foto’s: hangende foto’s

Hou jij van milieuvriendelijke decoraties? Doe dan mee met de trend door een muurversiering te maken van hangende foto’s. Je hebt nodig:

  • Een stok nodig die lang en sterk genoeg is om de decoratie te houden.
  • Een sterk touw.
  • Foto’s.

Het idee is om de foto’s aan het touw te hangen en zo drie of vier stroken te maken, afhankelijk van de grootte van de decoratie die je wilt hebben. Bind vervolgens de stroken aan de stok en hang deze aan de muur.

12. Vertel een verhaal met foto’s

Als je meerdere foto’s met gedetailleerde foto’s over hetzelfde onderwerp plaatst, kun je op een originele manier een verhaal vertellen. Je kunt bijvoorbeeld een foto plaatsen van koffieschuim, van een hand op de beker, van drinkende lippen…laat je fantasie de vrije loop!

Het maken van originele decoraties met foto’s is veel gemakkelijker dan je je had voorgesteld, toch? Open je geest, kijk naar je ruimte en laat je persoonlijkheid zich uiten. Je zult versteld staan van de resultaten!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Vaivasuata. (2013). Diferencia entre diseño interior y decoración interior.
  • Garrido, S. G. (2010). Diseño como materialización de la identidad 1. Revista Internacional de Investigación, Innovación y Desarrollo En Diseño.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.