Een lichaam waar je van houdt dankzij deze natuurlijke geheimpjes

Op zoek naar een paar gezonde geheimen die je kunnen helpen om een lichaam te krijgen waar je van houdt? Het gaat erom dat je een uitgebalanceerd dieet aanhoudt en een gezonde levensstijl hebt. Leer hierover meer in dit artikel!
Een lichaam waar je van houdt dankzij deze natuurlijke geheimpjes

Laatste update: 01 maart, 2019

Een lichaam waar je van houdt, wie wil het niet. Om dit doel te kunnen bereiken, heb je maar twee dingen nodig: een goede dosis wilskracht en de bereidheid om een paar richtlijnen te volgen die gegarandeerd zullen leiden tot een goede gezondheid en een goed gevoel van welzijn.

Wat we hiermee bedoelen, is zeer eenvoudig: het gaat er niet om dat je streeft naar het onmogelijke, naar de perfecte maat, maar eerder dat je geniet van een gezond lichaam door niet te veel en ook niet te weinig te consumeren. Het doel is dat je jezelf zowel vanbinnen als vanbuiten goed voelt.

Dit bereiken is veel makkelijker dan je misschien denkt: je hoeft helemaal geen honger te lijden of uren door te brengen in de sportschool, noch hoef je onbetrouwbare diëten aan te houden die eigenlijk het onmogelijke beloven.

Het advies dat wij je vandaag zullen geven, bestaat uit een reeks streng aanbevolen levensgewoontes die het waard zijn om in je routine op te nemen. Deze gewoontes zullen je helpen om af te vallen en het gevoel te hebben dat je lichaam een stuk beter functioneert.

1. Zeg ‘ja’ tegen een goed ontbijt

’s Ochtends een goed ontbijt nuttigen, is helemaal niet in tegenstrijd met het hebben van een mooi en gezond lichaam. De dag beginnen met een gevarieerde en uitgebalanceerde maaltijd die rijk is aan vezels, vitamines, mineralen en krachtige antioxidanten staat zelfs gelijk aan een goed gevoel van welzijn.

 • Een goed ontbijt brengt onze stofwisseling op gang, om meer vet te verbranden.
 • De vezels zorgen voor ons spijsverteringssysteem.
 • Een goed ontbijt voorziet ons lichaam van de energie die het nodig heeft om ons aandachtsvermogen en onze productiviteit te verbeteren.

Een lekkere kop koffie, een stuk fruit of misschien zelfs een heerlijk omeletje zal ervoor zorgen dat we verzadigd zijn en ons lichaam voorzien van geweldige voedingsstoffen waar we gemakkelijk op voort kunnen tot onze volgende maaltijd zonder tussendoor te snacken.

2. Proteïne is noodzakelijk om het lichaam te krijgen dat je wilt

Een stukje gebakken kip met sla

Door meer gezonde bronnen van proteïne te consumeren, zoals mager vlees en groenten, zullen we een gezonder, steviger en mooier lichaam krijgen.

 • Vergeet niet dat proteïnen een essentiële rol spelen in ons lichaam, aangezien ze bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om spiermassa op te bouwen en tegelijkertijd vet te verbranden…
 • We willen hiermee echter helemaal niet zeggen dat je obsessief proteïneshakes moet gaan drinken.
 • Het gaat erom dat je de juiste dingen eet, waarbij je ervoor zorgt dat je maaltijden altijd de juiste hoeveelheid vezels, vitamines en koolhydraten bevatten.
 • Ook is het belangrijk om niet te vergeten dat het achterwege laten van proteïnerijke voedingsmiddelen er juist voor zorgt dat je spiermassa verliest en je stofwisseling langzamer wordt.

3. Ontwikkel een voorkeur voor vloeistof

Het gaat er niet om dat je vloeistof prioriteit geeft, maar eerder dat je altijd op zoek gaat naar een originele, leuke en gezonde manier om het in je dieet op te nemen.

Bijvoorbeeld:

 • Begin je dag door een glas warm water met citroen te drinken.
 • Drink een natuurlijk sap bij het ontbijt, zoals een sapje van grapefruit, appel of tomaat…
 • Draag altijd een flesje water bij je.
 • Probeer zo vaak mogelijk soep te eten als voorgerecht (geen kant-en-klare soep, maar liever zelfgemaakte soep).
 • Onthoud dat het zeer goed is om voor het slapengaan een lekkere kruideninfusie te drinken.

4. Vervang geraffineerde granen door volkoren granen

Verschillende volkoren granen

Dit kost je helemaal niets en maakt toch een wereld van verschil: begin vandaag nog door je ontbijtgranen, brood en geraffineerde bloem te vervangen door volkoren varianten. Dat wil zeggen, varianten waarin de hele graan aanwezig is, samen met het omhulsel.

Op deze manier zorg je ervoor dat je meer vezels en proteïnen binnenkrijgt, alsook meer B-vitamines, voedingsstoffen die we altijd nodig hebben.

5. Doe aan gewichtheffen

Het gaat er niet om dat je jezelf tot het uiterste drijft. Je hoeft niet van de ene op de andere dag dertig kilo te heffen, helemaal niet. Het is immers belangrijk om dit soort risico’s altijd te vermijden.

Het is simpelweg de bedoeling dat je begint door kleine gewichtjes te heffen en het gewicht langzaamaan op te bouwen, naarmate je steeds sterker wordt.

 • Gewichtheffen helpt om vet te verbranden.
 • Het helpt om je lichaam in vorm te brengen.
 • Het helpt om angst en stress te verminderen.
 • Het zorgt ervoor dat je er beter uit gaat zien.

Aarzel dus niet om een paar lichte gewichtjes voor jezelf te kopen. Je hoeft maar een paar minuten per dag te besteden aan deze training.

6. Eet felgekleurde groenten en fruit

Felgekleurde groenten en fruit

Aardbeien, veenbessen, wortelen, pompoen, appels, bieten, pepertjes, mango’s, papaja’s, kersen… Hoe intenser de kleur, hoe meer antioxidanten ze bevatten, alsook hoe meer vitamines en mineralen...

Laat jezelf wanneer je naar de supermarkt gaat dus leiden door natuurlijke producten, door voedingsmiddelen die je zintuigen prikkelen met hun felle kleuren en sterke geuren… Alles wat op een natuurlijke, biologische wijze verbouwd kan worden, is goed voor je gezondheid, gewicht en welzijn.

7. Doe aan ‘mini’-lichaamsbeweging

Ren twee minuutjes lang zeer intensief en ga dan wandelend nog vijftien minuten door… Pak de trap, doe vijf minuten rekoefeningen, ga vervolgens ’s middags nog tien minuutjes touwtjespringen…

Deze vormen van ‘mini’-lichaamsbeweging helpen ons om actief te blijven, voor onze stofwisseling te zorgen, ons hart op gang te brengen en, bovenal, om onze gezondheid te verbeteren en schade als gevolg van een sedentaire levensstijl te voorkomen.

Dus… wat voor soort ‘mini’-training heb jij vandaag gedaan?

8. Eet gezonde vetten voor een lichaam waar je van houdt

Een doormidden gesneden avocado

Gezonde vetten zijn essentieel voor elk goed dieet dat de moeite waard is.

De voedingsmiddelen die absoluut niet mogen ontbreken in ons dieet zijn onder andere:

 • Amandelen
 • Walnoten
 • Zalm
 • Avocado
 • Olijfolie

Deze voedingsmiddelen zullen ons niet alleen helpen om een mooier lichaam te krijgen, maar ook om beter voor ons hart te zorgen, ons verzadigder te voelen en voldoende energie te hebben.

9. Slaap minstens acht uur per dag

We leiden allemaal levens die vol plezier, verplichtingen, schema’s en mensen zitten waar we rekening mee moeten houden.

 • Een ding dat we echter niet mogen verwaarlozen, is onze nachtrust: een goede nachtrust is van essentieel belang om beter te leven.
 • Probeer je dagelijkse bezigheden beter te organiseren zodat je aan het einde van de dag altijd diep en herstellend kunt uitrusten. Als gevolg heb je een grotere kans om minstens acht uur te kunnen slapen. Dit zal ervoor zorgen dat je de volgende ochtend goed wakker wordt. Zo ben je klaar om een nieuwe dag te beginnen.
 • Voldoende rust is goed voor ons lichaamsgewicht, onze stofwisseling, de gezondheid van ons hart en de gezondheid van onze hersenen.

Dus, waar wacht je nog op? Het is tijd om aan de slag te gaan en een lichaam te krijgen waar je van houdt en dat je in staat stelt om ten volle te genieten van het leven! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.