Water met een smaakje - 8 geneeskrachtige recepten

Er bestaat geen twijfel over dat water de gezondste drank is die je dagelijks kunt drinken. Het is van essentieel belang om dagelijks water te drinken, zodat je lichaam gehydrateerd blijft en van alle gezondheidsvoordelen kan profiteren.
Water met een smaakje - 8 geneeskrachtige recepten

Laatste update: 05 oktober, 2018

Soms wordt het een beetje saai om altijd alleen maar water te drinken en hebben we trek in iets dat een beetje meer smaak heeft. Als dat bij jou het geval is, kijk dan eens naar deze lijst van heerlijke soorten water met een smaakje!

Als je niet wilt grijpen naar suikerhoudende of cafeïnehoudende dranken, dan is het maken van water met een smaakje een goede optie. Heb je hier ooit weleens van gehoord?

Vitaminewater is meestal een zelfgemaakt drankje dat boordevol vitamines en smaak zit en waar je elke dag van kunt genieten.

Water met een smaakje is ook een uitstekende optie om soms eens wat anders te drinken dan gewoon water. Bovendien profiteer je tegelijkertijd van alle voordelen en heeft het een heilzame werking op je lichaam.

Deze drankjes zijn zeer eenvoudig te maken, zonder gebruik te maken van kleur- of smaakstoffen, en bevatten alle voordelen van verschillende soorten fruit en kruiden.

Water met groene thee, munt en limoen

Dit water met een smaakje is geweldig om bijvoorbeeld:

 • vetverbranding te stimuleren
 • de spijsvertering te verbeteren
 • hoofdpijn te verlichten
 • congestie tegen te gaan
 • je adem te verfrissen.

Je kunt dit water met een smaakje drinken wanneer deze zeer koud is om jezelf te verfrissen. Voor nog betere resultaten raden we aan om een glas ’s ochtends te drinken op een lege maag. Drink vervolgens nog een paar glazen gedurende de dag.

Water met aardbei en kiwi

Water met een smaakje met aardbei en kiwi

Dankzij de verfrissende smaak zul je vast en zeker dol zijn op dit heerlijke vitaminewatertje. Het voorziet je lichaam van een hoop vitamines die het immuunsysteem sterker kunnen maken, de spijsvertering en de cardiovasculaire gezondheid kunnen verbeteren en de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen.

Water met komkommer, limoen en citroen

Dit water met een smaakje is geweldig om jezelf te verfrissen op die zonnige zomerdagen en tegelijkertijd te genieten van de voordelen die de citrusvruchten en de komkommer bieden.

De eigenschappen kunnen helpen om onder andere:

 • je immuunsysteem een boost te geven
 • een opgezette buik tegen te gaan
 • de eetlust in bedwang te houden
 • de spijsvertering te bevorderen.

Deze drank is vooral ook een aanrader voor mensen die graag willen afvallen.

Water met citroen, limoen en sinaasappel

Water met een smaakje met citrusvruchten

Dit water met een smaakje op basis van citrusvruchten heeft eigenschappen die het immuunsysteem sterker bestand maken tegen meerdere virussen, bacteriën en schimmels.

Het kan daarom helpen verkoudheid en griep te voorkomen, de spijsvertering te stimuleren en maagzuur tegen te gaan. Wij raden aan om deze drank te drinken op kamertemperatuur.

Water met ananas en salie

Deze heerlijke drank met ananas en salie is bloedzuiverend, helpt het lichaam te zuiveren en stimuleert de verwijdering van gifstoffen om het lichaam te beschermen. De drank is heerlijk verfrissend en je zult zeker van de heerlijke smaak genieten op die hete zomerdagen.

Water met citroen, grapefruit en munt

Water met een smaakje met munt

De combinatie van de citrusvruchten met de muntblaadjes geeft dit vitaminewater een overheerlijke smaak. Je kunt meer dan een liter per dag drinken. Hierdoor zul je een sterker immuunsysteem hebben, je lichaam zuiveren en je algehele gezondheid verbeteren.

Water met meloen en watermeloen

Meloen en watermeloen staan bekend om hun watergehalte, heerlijke smaak en grote hoeveelheid vitamines die de gezondheid ten goede komen. Dit water met een smaakje is daarom geweldig om:

 • vochtretentie tegen te gaan
 • vetverbranding te stimuleren
 • het lichaam te zuiveren
 • je huid super gehydrateerd te houden.

Wij raden deze drank aan voor mensen die willen afvallen of mensen die een droge huid hebben.

Water met bramen, citroen en munt

Water met een smaakje met bramen

Dit water met een smaakje heeft een krachtige antioxidante werking die chronische ziektes voorkomt en de regeneratie van cellen stimuleert.

Door dit water regelmatig te consumeren zal je lichaam gehydrateerd blijven, het verwijderen van gifstoffen gestimuleerd worden en ben je goed op weg om vroegtijdige veroudering tegen te gaan.

Hoe maak je water met een smaakje en vol met vitaminen?

Vitaminewater is zeer eenvoudig te maken en je kunt dagelijks de smaak afwisselen om het drinken van water wat leuker te maken.

Onthoud dat je lichaam water nodig heeft om gehydrateerd te blijven. Daarom zou je elke dag een goede hoeveelheid moeten drinken afhankelijk van je gewicht.

 • Als eerste kies je welke vruchten en kruiden je wilt gebruiken en was je deze grondig.
 • Vervolgens snijd je het fruit in stukjes of schijfjes en stop je dit samen met een liter water en de kruiden naar keuze in een karaf.
 • Laat het water daarna tussen de vijf à zes uur in de koelkast staan, zodat het de kleur, smaak en aroma in zich op kan nemen.
 • Ten slotte is je water klaar om gedronken te worden en kun je profiteren van alle geweldige voordelen.

De hoeveelheid fruit en kruiden die je gebruikt kun je zelf bepalen afhankelijk van de gewenste intensiteit van kleur, smaak en aroma. Om te beginnen kun je één of twee stuks fruit gebruiken en je drank ook wat zoeter maken door middel van honing.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.