Droge huid natuurlijk behandelen

Leer in dit artikel hoe je zelf verschillende natuurlijke behandelingen kunt maken, die de huid goed gehydrateerd houden en daardoor voorkomen dat de huid uitdroogt.
Droge huid natuurlijk behandelen
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Heb je regelmatig te maken met een droge huid, dan ken je vast dat vervelende, trekkende en branderige gevoel. Er ontstaan eveneens barstjes in de huid en schilfertjes, die een onverzorgde indruk kunnen achterlaten. Je kan een droge huid natuurlijk behandelen.

Er zijn natuurlijk heel wat dure crèmes en behandelingen op de markt die korte metten maken met een droge huid, maar wist je dat er ook best veel eenvoudige remedies zonder chemische toevoegingen om je droge huid natuurlijk te behandelen bestaan die je zelf kan klaarmaken en die je heel wat besparen in de portemonnee?

Leer in het artikel hieronder hoe je zelf aan de slag kan om verschillende natuurlijke behandelingen thuis te bereiden die de huid goed gehydrateerd houden en daardoor voorkomen dat de huid uitdroogt. Ze garanderen bovendien een super zachte, gezonde huid, die er goed uitziet en in gezonde conditie blijft.

Olijfolie en ei tegen droge huid

De combinatie van olijfolie en ei is hét middel bij uitstek om een droge huid natuurlijk te behandelen. Olijfolie is rijk aan de vitamines E, K en vele antioxidanten. Eieren bevatten maar liefst 10 verschillende vitaminen en voedingsstoffen, zoals selenium, dat cellen beschermt tegen beschadiging en ervoor zorgt dat je huid er jong blijft uitzien.

Je hebt bovendien deze ingrediënten waarschijnlijk reeds in huis! Ga dus snel aan de slag.

Meng twee eetlepels olijfolie met twee eierdooiers en een halve eetlepel citroensap of rozenwater. Breng de massa met een katoenen doekje aan op de huid van gezicht en hals en was dit na twintig minuten af met lauw water. Na het verwijderen van dit masker merk je meteen het verschil!

Citroensap en suiker om een droge huid natuurlijk aan te pakken

De mix van deze twee voedingsmiddelen is uiterst geschikt om dode cellen van de huid te verwijderen. Met een beetje citroensap en twee theelepels suiker maak je een natuurlijke superpeeling in een mum van tijd. Masseer de pasta zachtjes met cirkelvormige bewegingen in gedurende een kwartiertje. Opnieuw goed naspoelen met lauw water.

Je huid wordt hier heerlijk zacht en gezond van. Citroen levert vitamine C aan de huid en zorgt ervoor dat de huid samentrekt, waardoor barstjes en rimpels verdwijnen. De teint van de huid klaart er bovendien door op en de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Het resultaat is een frisse en gezonde uitstraling.

Droge huid natuurlijk behandelen met amandelolie

Amandelolie is een vochtinbrenger, rijk aan vitamine E, die de huid heerlijk glad maakt. Een pluspunt van amandelolie is bovendien dat het heel makkelijk door de huid geabsorbeerd wordt zonder een vettige laag op het lichaam na te laten.

Masseer de olie zachtjes in gedurende een tiental minuutjes. Vervolgens tien minuten laten inwerken en goed naspoelen met lauw water.

Wonderolie of ricinusolie

Wonderolie wordt al lang gebruikt voor sterker, voller haar en een gezonde huid. De olie bedekt de huid met een beschermend laagje tegen elementen die de huid beschadigen, zoals wasmiddel, heet water, chemische stoffen in het zwembad en droge winterlucht.

Het is bovendien een natuurlijk middel dat de poriën in de huid doet samentrekken, waardoor het verwijderen van afvalstoffen gestimuleerd wordt.

Het beste is om de behandeling dagelijks te herhalen, het liefst ‘s avonds voor het slapen gaan. Je gaat met een mooie, gehydrateerde en gevoede huid de nacht in en houdt op de manier je huid in optimale conditie.

Masseer de droge plekjes op de huid zachtjes in met ricinusolie. De huid nadien goed wassen met warm water en een neutrale zeep.

Kokosolie

Ook kokosolie is een heerlijke en natuurlijke manier om je huid gezond te houden en vrij van schilfertjes. Kokosnoot hydrateert de huid, helpt tegen groefjes en verwijdert afschilferende, dode huidcellen.

Masseer de olie zachtjes in met cirkelvormige bewegingen en je krijgt snel een goed gevoede huid die er stralend en in optimale conditie uitziet. Ook deze eenvoudige en goedkope methode kan je elke nacht gebruiken voor het slapengaan.

Misschien ook interessant om te lezen:

Voordelen van kokosnoot waarvan je nog niet wist

Huidmasker

Als je bovenstaande methodes regelmatig toepast, zal je snel merken dat je huid veel zachter gaat aanvoelen en er stralend zal uitzien. Je kan eventjes experimenteren met elke remedie om na te gaan welke het best bij jou past. Gebruik ze echter liever niet door elkaar om irritatie van de huid te vermijden. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.