Lichaamsscrubs van suiker tegen droogheid

Wanneer je huid niet goed wordt gevoed, kan het gerimpeld, gespannen of beschadigd raken. Als dit zo blijft kunnen functies zoals het gevoel bij aanraking en bescherming tegen de omgeving ernstig worden aangetast.
Lichaamsscrubs van suiker tegen droogheid

Laatste update: 30 september, 2018

Droogheid is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. De belangrijkste oorzaak is het gebrek aan constante hydratatie. Door droogheid ontstaat er ontsteking, stugheid en kleine wondjes zoals scheurtjes en schilferingen. Lichaamsscrubs zijn ideaal om het te bestrijden. 

Je kunt een droge huid dus herkennen als deze stug en gerimpeld wordt. Het probleem wordt erger als je een branderig gevoel krijgt, het begint te schilferen en er zich dunne lagen dode huidcellen vormt.

Het wordt echt ernstig wanneer je huid heel erg stug aanvoelt, er overmatige rimpels, wondjes, scheurtjes verschijnen of als je een intens branderig gevoel krijgt.

Natuurlijke lichaamsscrubs met suiker tegen droogheid

De natuur stelt ons opnieuw in staat om aandoeningen te genezen met beschikbare huishoudelijke producten.

Hieronder volgen enkele zelfgemaakte lichaamsscrubs gemaakt met een klein beetje suiker.

Lichaamsscrubs van babyolie en bruine suiker

Lichaamsscrubs van babyolie en bruine suiker

Ingrediënten

 • 1 eetlepel bruine suiker (20 gr.)
 • 2 eetlepels hydraterende babyolie (30 gr.)

Bereiding

 • Meng allereerst de twee ingrediënten in een bakje tot er een pasta ontstaat. Als het goed gemengd is breng je het vervolgens overal op je lichaam aan. Vooral op de ruwste plekken zoals je ellebogen, knieën en hielen.
 • Terwijl je de scrub aanbrengt masseer je geleidelijk je lichaam met cirkelvormige bewegingen. Dit is om de circulatie van je lichaam te activeren. Masseer jezelf gedurende minimaal vijf minuten. Spoel het daarna af met warm water.
 • Je moet deze routine minstens één keer per twee weken uitvoeren om de opeenhoping van dode huidcellen te elimineren.

Door dit te doen verwijder je dode huidcellen op een gezonde en natuurlijke manier. Je huid krijgt zo de dagelijkse hydratatie die het nodig heeft van de babyolie.

Het is een eenvoudige en goedkope remedie. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en het duurt maar een paar minuten om het goed te mengen en toe te passen.

Masker van olijfolie en suiker

Masker van olijfolie en suiker is een van de lichaamsscrubs

Ingrediënten

 • ½ kopje bruine suiker (100 gr.)
 • 1 kopje olijfolie (200 ml)
 • Etherische olie

Benodigdheden

 • Een garde

Bereiding

 • Klop de olijfolie en bruine suiker met een garde in een kom.
 • Klop tot een kleverig en dik geheel ontstaat. Het moet niet waterig zijn, anders druipt het van je gezicht af.
 • Voeg vervolgens een paar druppels etherische olie naar keuze toe. Pas wel op dat je niet te veel toevoegt om te voorkomen dat de geur te sterk wordt en de olie huidirritatie veroorzaakt.

Etherische olie van gember is de beste omdat het rustgevend en verfrissend is. Je kunt ook grapefruit- of sinaasappelolie  gebruiken om je huid op te frissen.

Het ontspannende effect van lavendel is echter wat je nodig hebt als je van plan bent het masker ’s avonds aan te brengen.

Was je gezicht eerst met warm water voordat je deze gezichtsbehandeling gaat doen. Zorg ervoor dat je overtollig vet, zweet of make-up verwijdert. Dep je huid droog met een handdoek zodat de poriën openblijven.

Toepassing

 • Gebruik je vingers om het gezichtsmasker aan te brengen. Masseer het vervolgens met cirkelvormige bewegingen in. Vergeet niet om je ogen en mond te vermijden. Laat het daarna minstens 15 minuten intrekken.
 • Spoel het vervolgens volledig af met koud water en dep je gezicht droog.
 • Breng tenslotte je favoriete gezichtscrème aan.

Banaan en avocado voor de droge huid

Lichaamsscrubs met banaan en avocado voor de droge huid

Olie is niet de enige optie om lichaamsscrubs met suiker te maken.

 • Maak een scrub door een rijpe banaan met suiker te mengen. Het zal je huid soepel en zacht maken vanaf het eerste gebruik.
 • Scrub het over het hele lichaam en masseer het in. Deze scrub is ook goed om cellulitis te bestrijden, vooral op je benen en armen.
 • Avocado is ook geweldig om maskers mee te maken. Meng gepureerde avocado met 3 eetlepels bruine suiker in een kom. Verdeel het vervolgens gelijkmatig over je gezicht.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.