6 etherische oliën die helpen om af te vallen

Is je doel om af te vallen? Heb je een traag metabolisme? Probeer deze etherische oliën en ontdek zelf hoe goed ze zijn voor het bestrijden van overgewicht.
6 etherische oliën die helpen om af te vallen
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Geloof het of niet, maar er zijn verschillende etherische oliën die, dankzij hun eigenschappen, je kunnen helpen om af te vallen.

Ze zijn misschien geen wonderlijke vetverbranders. Als je ze echter regelmatig gebruikt, kan je de effecten van voeding en lichaamsbeweging aanvullen door het metabolisme te verhogen.

Voordelen van etherische oliën die helpen om af te vallen

Ze bevatten namelijk krachtige antioxidanten, vetzuren en vitamines en mineralen. Wanneer ze worden geabsorbeerd, helpen ze onder andere overtollig gewicht te bestrijden. Daarnaast kunnen ze helpen om bepaalde ziekten te voorkomen.

Ze zijn ook ideaal voor het verminderen van zowel weefselontstekingen als de opeenhoping van gifstoffen. Dat geldt ook voor vloeistoffen die onze plannen om extra kilo’s te verliezen verstoren.

Aangezien veel mensen ze willen proberen, willen we de details delen van de 6 beste etherische oliën die je zullen helpen om gewicht te verliezen.

1. Etherische olie van gember

Gember: één van de etherische oliën die helpen met gewichtsverlies

Dankzij zijn actieve ingrediënt gingerol, is etherische olie van gember één van de beste natuurlijke aanvullingen voor het bevorderen van gewichtsverlies. Daardoor is dit ook één van de betere etherische oliën die je kunt gebruiken.

Deze stof bevat namelijk veel vitamines en mineralen. Daarnaast stimuleert het ook de metabole activiteit. Tot slot draagt het bij aan een betere spijsvertering.

Het werkt onder meer als een natuurlijk diureticum. Daardoor worden vochtophoping en gewrichtspijn vermindert.

Gebruik

 • Voeg 2 tot 3 druppels etherische olie van gember toe aan je maaltijden en dranken.
 • Voeg desgewenst dezelfde hoeveelheid toe aan een kopje heet water en drink het als een kruidenthee.

2. Etherische olie van kaneel

Etherische olie van kaneel helpt tegen overgewicht

Etherische kaneelolie is populair geworden dankzij zijn vermogen om bloedsuikerspiegels te reguleren bij diabeten.

Maar daarnaast wordt het de afgelopen jaren ook gebruikt als ondersteuning bij het bestrijden van overgewicht. Ook helpt het bij het onder controle houden van onbedwingbare trek.

De antioxidanten en vetzuren verbeteren de metabole activiteit. Daarnaast helpen ze het gebruik van vetten en koolhydraten als energiebron te optimaliseren.

Gebruik

 • Voeg 2 of 3 druppels etherische kaneelolie toe aan je ochtendthee of koffie.
 • Als je wilt kan je het toevoegen aan je kom met havermout of aan je fruitsmoothie.

3. Etherische olie van citroen

Citroen is één van de etherische oliën die helpt tegen overgewicht

De volgende olie in onze reeks etherische oliën die je helpen met overgewicht bestrijden is etherische citroenolie. Het met mate consumeren van deze olie is een eenvoudige gewoonte. Het zal je helpen je metabolisme te bevorderen. Het is vooral werkzaam als het ‘s morgens wordt ingenomen.

Het significante gehalte aan antioxidanten, vetzuren en aminozuren verhoogt het energieniveau van het lichaam en versterkt het metabolisme.

Bovendien helpt het ook om de vertering van voedsel te verbeteren. Daarnaast vermindert het de neiging om gerechten te eten die vol zitten met calorieën.

Gebruik

 • Drink 3 druppels etherische citroenolie in een glas lauw water of in een kruidenthee.

4. Etherische olie van rozemarijn

Rozemarijn als etherische olie helpt je gewicht te verliezen

Vervolgens hebben we de therapeutische eigenschappen van etherische rozemarijnolie. Die kan aangewend worden om angst en stress te verminderen. Uiteraard beïnvloeden deze de metabole activiteit van mensen met overgewicht.

We negeren deze problemen meestal. Het is echter belangrijk om ze zo te behandelen dat ze geen obstakel worden om af te vallen.

Gebruik

 • Doe eerst enkele druppels etherische olie van rozemarijn op je pols het wrijf erover zodat het aroma vrij komt.
 • Voeg daarna, indien gewenst, de olie toe aan heet water en inhaleer de damp gedurende 5 minuten.
 • Voer deze behandeling uit elke keer dat je trek krijgt.

5. Etherische olie van munt

Etherische olie van munt helpt met gewichtsverlies

In de alternatieve geneeskunde valt etherische muntolie op door zijn ontstekingsremmende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen, die maagproblemen verminderen.

Bovendien is het een ingrediënt dat de energie in het lichaam en het metabole ritme verhoogt. Daardoor helpt het om gemakkelijker af te vallen.

Het is geweldig voor het onderdrukken van je eetlust wanneer je naar eten verlangt. Bovendien is het uiteraard een fantastische bondgenoot voor het verminderen van zwellingen en krampen.

Gebruik

 • Verdun eerst 2 tot 3 druppels etherische muntolie in een glas warm water. Drink dit voor je hoofdmaaltijd.
 • Je kunt het ook toevoegen aan je fruitsmoothie of kruidenthee.

6. Etherische olie van grapefruit

Etherische olie van grapefruit helpt je afvallen

Tot slot hebben we etherische olie van grapefruit. Deze bevat namelijk antioxidanten en vetzuren. Deze verminderen de accumulatie van vet in het abdominale gebied helpen.

De actieve ingrediënten verhogen de stofwisseling. Daarnaast vergemakkelijken ze het gebruik van vetten als energiebron.

Gebruik

 • Verdun 2 of 3 druppels etherische grapefruitolie in een glas warm water en drink het op een lege maag.
 • Voeg desgewenst dezelfde hoeveelheid toe aan je fruitsmoothie.

Opmerking: vermijd het gebruik van etherische grapefruitolie in te grote hoeveelheden.

Is je doel om af te vallen? Is je metabolisme langzaam? Probeer deze etherische oliën die je zullen helpen om af te vallen en ontdek zelf hoe goed ze zijn voor het bestrijden van overgewicht. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.