Maak een natuurlijke suikerscrub voor je handen

Hoewel we onze handen de hele dag door gebruiken, zijn ze vaak een van de meest verwaarloosde delen in onze schoonheidsroutine. Leer hoe je je handen kunt vertroetelen met deze natuurlijke suikerscrub.
Maak een natuurlijke suikerscrub voor je handen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

In dit artikel willen we je meer vertellen over een suikerscrub. Deze scrub verwijdert dode huidcellen en andere onzuiverheden die imperfecties veroorzaken. 

Hoewel we onze handen de hele dag door gebruiken, zijn ze vaak een van de meest verwaarloosde delen in onze schoonheidsroutine.

Dit deel van ons lichaam is bedekt met een kwetsbare huid. Helaas verzwakt deze huid sneller dan de huid op andere delen van ons lichaam.

Door diverse oorzaken loop je het risico dat je handen vroegtijdige tekenen van veroudering gaan vertonen. Denk bijvoorbeeld aan directe blootstelling aan de zon, gifstoffen en chemische stoffen die in veel producten worden aangetroffen.

Sterker nog, het is heel gebruikelijk dat je vanaf een hele jonge leeftijd de kans loopt op het ontwikkelen van vlekken, rimpels en andere onaantrekkelijke veranderingen.

Gelukkig zijn er vele producten die heel goed zijn voor onze handen. Ze helpen om ze zacht, mooi en goed gevoed te houden. Onder deze producten zijn er ook zelfgemaakte alternatieven die je handen gezond houden. Ze maken gebruik van een combinatie van natuurlijke ingrediënten.

Suikerscrub om de huid van je handen te vertroetelen

Mooie Handen
Deze suikerscrub is een natuurlijk product dat gebruikt kan worden om het uiterlijk van de huid op je handen te verbeteren. Vooral als er veranderingen in  het uiterlijk hiervan zijn opgetreden.

Suiker wordt normaal gesproken gebruikt als zoetstof in vele recepten, maar decennia geleden zijn vrouwen begonnen om suiker te gebruiken als een van hun natuurlijke schoonheidsproducten.

 • De schurende werking en de vochtinbrengende eigenschappen kunnen gebruikt worden om de opperhuid te ontdoen van dode huidcellen en andere onzuiverheden die aan het oppervlakte zijn achtergebleven.
 • Ondertussen worden de poriën grondig gereinigd. Het verwijdert de sporen van vuil die normaal gesproken mee-eters en acne veroorzaken.
 • Daarnaast bevat suiker een substantie die glycolzuur wordt genoemd. Dit helpt om dode huidcellen en de restanten van chemicaliën los te maken. Bij het gebruik van normale huidverzorgingsproducten en het wassen van de handen blijven deze vaak achter op de huid.

Nadat je de suikerscrub op je handen hebt aangebracht, zullen deze veel zachter aanvoelen. Ook wordt de huid gerevitaliseerd en zal er minder kans zijn op het ontwikkelen van vlekken en andere veranderingen.

Het beste is nog dat dit een redelijk gemakkelijk toegankelijk product is. Tenslotte is het goedkoop en in diverse varianten beschikbaar in de winkel.

Hoe maak je deze suikerscrub om je handen zachter te maken?

Suikerscrub Maken
Deze scrub voor je handen kan ook gebruikt worden op droge gebieden zoals je ellebogen en je knieën.

Het hoofdbestanddeel is suiker, maar het bevat ook een klein beetje kokosolie om het gemakkelijker te maken om het product aan te brengen.

Bovendien bevat dit vette product essentiële vetzuren en vitamine E. Deze twee bestanddelen zijn zeer goed voor de gezondheid van de huid. Daarnaast verhoogt het de productie van collageen en elastine als je dit product op je handen aanbrengt. Deze substanties zijn verantwoordelijk voor het behouden van een stevige en jeugdige huid.

Op zijn beurt oefent het een krachtig antioxidatief effect uit dat het risico op rimpels en tekenen van vroegtijdige veroudering vermindert.

Bovendien is het gunstig voor je nagelriemen. Het levert nutriënten en heeft een vochtinbrengende werking.

Laten we eens kijken hoe je het moet maken.

Ingrediënten

 • 300 gram grove suiker  (1 kop)
 • 120 gram biologische kokosolie (½ kop)
 • 1 capsule vitamine E (optioneel)

Benodigdheden

 • Een luchtdichte glazen pot
 • Een houten lepel

Methode

 • Giet de grove suiker in een luchtdichte glazen pot en voeg daarna de biologische kokosolie toe.
 • Meng vervolgens deze twee ingrediënten met een houten lepel totdat je een korrelige pasta krijgt.
 • Doe de pot daarna goed dicht en zet deze weg op een koele, droge plaats.
 • Eventueel kun je ook de inhoud van een vitamine E-capsule toevoegen om het vochtinbrengende effect en de houdbaarheid te verbeteren.

Misschien ook interessant om te lezen:
Gebruik vitamine E-capsules voor je huid

Hoe moet je het aanbrengen

Handen Scrubben
 • Spoel je handen goed af nadat je ze met milde zeep hebt gewassen voordat je de suikerscrub aanbrengt.
 • Nadat je je handen hebt afgedroogd, neem je zoveel suikerscrub als je nodig hebt en wrijf je dit op beide handen met zachte, draaiende bewegingen.
 • Laat het 15 tot 20 minuten intrekken voordat je het afspoelt.
 • Herhaal dit drie keer per week om je handen in perfecte conditie te houden.

Je zult onmiddellijk een zachtere, schonere en jonger uitziende huid krijgen. En je kunt van veel meer voordelen profiteren door deze suikerscrub regelmatig te gebruiken.

Om een voorbeeld te geven: als je deze suikerscrub meerdere weken achter elkaar gebruikt, vermindert het de verschijning van oneffenheden en rimpels. Daarnaast helpt het om de huid te beschermen tegen agressieve chemicaliën en vuil.

Bereid deze suikerscrub thuis en begin deze meteen te gebruiken zoals hierboven is beschreven. Je zal zien dat deze suikerscrub je handen er mooier laten uitzien. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.