Remedies om je poriën natuurlijk te sluiten

Het is belangrijk om af en toe te exfoliëren om de huid schoon te maken en dode huidcellen te verwijderen. Dit voorkomt dat de poriën verstopt raken door vuil, waardoor acne of mee-eters ontstaan.
Remedies om je poriën natuurlijk te sluiten

Geschreven door Yamila Papa Pintor

Laatste update: 25 mei, 2022

Verscheidene factoren kunnen ervoor zorgen dat poriën er open en onaantrekkelijk uitzien. Dit kan komen door een gebrek aan goede exfoliatiebehandelingen, slechte huidverzorging, erfelijkheid, blootstelling aan de zon, verschijning van mee-eters, een onevenwichtig dieet etc. Dit artikel zal uitleggen hoe je poriën natuurlijk te sluiten om een mooiere huid te krijgen.

De meeste personen hebben in ‘het echte leven’ vaak openstaande poriën, die soms onmogelijk te bedekken of te minimaliseren zijn, ook al laten modellen, filmsterren en reclames personen zien met een schijnbaar porseleinen en smetvrije huid. Dat is in ieder geval wat we vaak geloofden.

Er zijn verschillende natuurlijke remedies die ons kunnen helpen om de poriën natuurlijk te sluiten en de algehele schoonheid van je huid kunnen verbeteren.

Schoonheidsroutine om je poriën natuurlijk te sluiten

Volg de stappen in deze routine om geleidelijk aan de verschijning van open en vergrote poriën te elimineren.

Exfolieer twee keer per week

Dit zal dode huidcellen verwijderen, maar ook elk vuil dat de poriën blokkeert en zodoende acne en mee-eters veroorzaakt. Gebruik een katoenen doek die je vochtig hebt gemaakt met warm water en wrijf zachtjes over je huid.

mooi-gezicht-met-klei

Doe één keer per week een stoombad

Dit zal helpen om je poriën te openen om vuil, onzuiverheden en olie te elimineren. Ze zullen daarna weer teruggaan naar hun normale grote. Kook water in een pan, hou je hoofd er dichtbij wanneer het begint te bubbelen en dek je hoofd af met een handdoek, net als wanneer je ziek of verkouden bent. Spoel daarna met warm water en droog je gezicht voorzichtig af.

Breng een gezichtsmasker aan

Wanneer je klaar bent met je stoombad zullen je poriën erg open staan, waardoor de volgende stappen betere resultaten opleveren. We raden kleimaskers ten zeerste aan, omdat ze acne verwijderen, overtollige olie absorberen en ook de afmeting van de poriën verkleinen.

je-gezicht-verdunnen

Was je gezicht elke ochtend

Wanneer je wakker wordt is het eerste wat je moet doen, je gezicht wassen met warm water en een zelfgemaakt gezichtsmasker aanbrengen. Je kan dit maken door een half kopje water, 1/4 kopje melk, twee eetlepels baking soda en een eiwit te mengen. Dit zal je poriën diep reinigen en bacteriën aan de oppervlakte die poriën kunnen blokkeren verwijderen. Wrijf en spoel het zachtjes af met warm water.

Hydrateer met aloë vera

Deze plant heeft veel genezende eigenschappen, die je huid kunnen verzorgen. Aloë vera kan helpen om je gezicht te vormen, onzuiverheden onder controle te houden en je huid te beschermen tegen externe factoren.

Je kan een aloëveraplant thuis kweken, een blad afsnijden en de gel binnenin gebruiken. Breng dit op je gezicht aan en laat het drogen voordat je het afspoelt.

je-gezicht-wassen

Huismiddeltjes om je poriën natuurlijk te sluiten

Amandelmasker

Vermaal 1/3 kopje amandelen tot een fijn poeder. Meng het met een beetje water om een smeersel te maken. Doe het op je gezicht, waarbij je bij de neus begint en het geleidelijk aan over de rest van je gezicht verspreidt. Laat het een half uur inwerken en was daarna je gezicht met warm water. Herhaal dit een paar keer in de week.

Karnemelk

Dit is een oude remedie om de huid schoon te maken, maar het kan ook gebruikt worden om de poriën natuurlijk te sluiten. Was je gezicht voordat je naar bed gaat en breng een beetje karnemelk aan door een watje nat te maken. Laat het 20 minuten inwerken en spoel het daarna af met koud water. Doe dit gedurende één week.

plantaardige-melk

Papajaschil

Wrijf de binnenkant van een papajaschil over een schone huid. Laat het 15 tot 20 minuten inwerken voordat je het met warm water verwijdert. Dit huismiddel kan ook sommige sproeten verwijderen.

Mayonaise

Je kan het zelf maken door eieren, citroensap en olie te mengen of je kan het in een winkel kopen. En je hoeft alleen maar één lepel van dit mengsel op je gezicht aan te brengen en dit 20 minuten te laten zitten (het is ook goed om je haar te laten glanzen). Je huid zal veel zachter zijn. Het is geen goed idee om dit te gebruiken wanneer je een vettige huid hebt.

light-mayonaise

Sinaasappelsap

Dit is een betaalbare optie om het onaantrekkelijke uiterlijk van openstaande poriën te verminderen. Het salpeterzuur van dit fruit fungeert als een exfoliant, die je poriën schoonmaakt. Vitamine C maakt de huid steviger. Pers de sinaasappel, maak een watje nat met het sap en breng dit aan op je huid.

Je kan ook de sinaasappel doormidden snijden en dit over je gezicht wrijven. Laat het in beide gevallen vijf minuten inwerken en spoel het daarna af met koud water.

Doe dit niet gedurende de dag of voordat je van plan bent om op stap te gaan, omdat je huid er vlekkerig uit kan gaan zien. Het is beter om dit voor het slapen gaan te doen.

Havermoutmasker

Doe eerst een kopje havermout in een mixer of blender. Vermaal het dan totdat het een poeder is. Voeg het vervolgens toe aan een kopje warm water en meng dit totdat het een smeersel is. Breng het dan aan op je gezicht en laat het zitten totdat het helemaal opgedroogd is. Spoel de huid daarna af met warm water.

havermout

IJsklontjes

Pak een paar ijsklontjes en houd deze dan rechtstreeks tegen je gezicht aan. Doe dit niet langer dan 30 seconden, zodat de huid niet brand. Je zal direct een aanspannend effect voelen. Dit is perfect voor na het badderen.

Baking soda

Maak eerst een smeersel door gelijke delen baking soda en warm water te mengen. Masseer het daarna gedurende 30 seconden met ronde bewegingen op je gezicht en spoel het af met koud water. Doe dit één hele week en daarna alleen maar drie keer per week.

baksoda

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.