Vijf natuurlijke vetverbranders om op een gezonde manier af te slanken

31 mei 2018
Ben je op zoek naar gezonde vetverbranders? Aarzel dan niet om deze natuurlijke ingrediënten uit te proberen. Voeg ze toe aan je afslankingsplan.

In de afgelopen jaren is de markt overspoeld met ‘vetverbrandende’ producten. Allemaal beweren ze dat ze de manier zijn om gemakkelijk gewicht te verliezen. Sommige zijn natuurlijke vetverbranders. Maar velen van deze middelen bevatten chemische bestanddelen waarvan de effecten nog niet volledig bewezen zijn. Ze kunnen dus ook na verloop van tijd bepaalde bijwerkingen hebben.

Desondanks kiezen miljoenen mensen ervoor om deze middelen te gebruiken. Want ze denken dat ze een geweldige keuze zijn om zonder te veel inspanning resultaten te behalen.

Het probleem is dat niet elk lichaam ze op dezelfde manier verwerkt. Vele mensen ervaren eigenlijk minimale of helemaal geen effecten.

Waar vele mensen niet aan denken, is dat er ook honderd procent natuurlijke ‘vetverbranders’ bestaan. Ze vullen je dieet aan en veroorzaken geen bijwerkingen.

Want er is een ruime verscheidenheid aan ingrediënten die dankzij hun eigenschappen bijdragen aan gewichtsverlies. Bovendien vormen ze geen risico voor je gezondheid.

Welke middelen zijn natuurlijke vetverbranders?

Natuurlijke vetverbranders

Natuurlijke vetverbranders zijn voedingsmiddelen die essentiële voedingsstoffen bevatten. Ze zijn gunstig voor het metabolisme en voor de gezondheid van het lymfesysteem.

 • Men beveelt ze aan om een traag metabolisme een oppepper te geven. Want op die manier stijgt het verbruik van energie.
 • Er bestaan onder andere producten die het hongergevoel afremmen. Ze verminderen dus die gewaarwording die jou ertoe aanzet om een snack te eten terwijl je lichaam het niet nodig heeft.
 • Deze middelen hebben ook een hoge energiewaarde. Ze helpen je dus om de prestaties tijdens het sporten en tijdens de training te verbeteren.

De waarheid over vetverbranders

We noemen ze ‘vetverbranders’ omdat ze de lichaamsfuncties stimuleren. Dit zal gewichtsverlies gemakkelijker maken.

Maar het zijn geen ‘wondermiddelen’ om af te slanken. Want je moet ze combineren met andere gezonde gewoonten.

 • De hoeveelheid gewicht die je met de hulp van vetverbranders kan verliezen varieert. Het hangt af van je persoonlijke metabolisme. Maar bijvoorbeeld ook van je voedingspatroon en van je oefenprogramma.
 • Ze werken niet als je dieet gebaseerd is op vetten, suikers en andere voedingsmiddelen die vol zitten met calorieën en additieven.

Natuurlijke vetverbranders die je regelmatig kan eten

Dit betekent echter niet dat je jouw voedingspatroon alleen op natuurlijke vetverbranders mag baseren. Maar je kan ze als een aanvulling van je dieet eten. Ze helpen je de beste resultaten te behalen wanneer je probeert gewicht te verliezen.

1. Artisjokken

Artisjokken zijn natuurlijke vetverbranders

Artisjokken bevatten veel voedingsvezels, antioxidante bestanddelen, vitaminen en mineralen. Ze zijn dan ook één van de belangrijkste natuurlijke vetverbranders om een eind te maken aan overtollig gewicht.

 • Hun bestanddelen stimuleren de secretie van gal. Dit element is verantwoordelijk voor de vertering van vetten.
 • Bovendien houden ze hoge niveaus van cholesterol en triglyceriden onder controle. Triglyceriden zijn lipiden die de cardiovasculaire gezondheid verstoren.
 • Ze hebben ook ontgiftende eigenschappen die de afvoer van afval stimuleren.
 • Tenslotte bevatten ze vezels die de vertering verbeteren en angstgevoelens verminderen.

2. Karnemelk

Natuurlijke vetverbranders

De volgende natuurlijke vetverbrander is karnemelk. Het bevat grote hoeveelheden eiwitten en voedingsstoffen van een hoge kwaliteit. Die verbeteren de verbranding van vetten. Op die manier vergemakkelijken ze de stijging van vetvrije massa.

 • De aminozuren in karnemelk versterken de spieren en verbeteren het energieverbruik tijdens trainingen.
 • Bovendien beschouwt men het als een vetverbrander. Want het lichaam moet meer energie gebruiken om het te verwerken.

3. Groene thee

Natuurlijke vetverbranders zoals groene thee

Groene thee is je beste vriend als je probeert gewicht te verliezen. Het bevat weinig calorieën en veel krachtige antioxidanten. Bovendien is het een uitstekend middel voor de vertering.

 • De voornaamste voordelen van groene thee worden toegeschreven aan het polyfenol epigallocatechine-gallate (EGCG). Dit element  is goed voor de gezondheid van het metabolisme en van de lever.
 • Bovendien stimuleert dit bestanddeel een proces dat bekend is als thermogenese. Dit heeft te maken met een stijging van de verbranding van calorieën.

4. Grapefruit

Natuurlijke vetverbranders zoals grapefruit

Deze heerlijke citrusvrucht is perfect voor mensen die gewicht willen verliezen maar geen strenge of gevaarlijke diëten willen proberen.

 • Het bevat erg weinig calorieën en heeft urineafdrijvende en ontgiftende eigenschappen. Die zijn te danken aan de grote hoeveelheid water en antioxidanten die het bevat.
 • Bovendien verlengen de vezels in grapefruit een verzadigd gevoel. Ze dragen ook bij tot een goede vertering.
 • Dit fruit versterkt ook de controle van de bloedsuikers. Dit zal zorgen voor een optimaal verbruik van energie.

5. Cayennepeper

Natuurlijke vetverbranders

Cayennepeper is een pittig ingrediënt dat vaak gebruikt wordt om gerechten te kruiden. Maar je mag het niet te veel eten. Wanneer je het met mate eet dan kan dit de verbranding van calorieën stimuleren.

 • Het voornaamste actieve element in cayennepeper is capsaïcine. Het heeft een thermogenetisch effect in het lichaam dat de verbranding van vet stimuleert.
 • Cayennepeper helpt ook om de bloedcirculatie te verbeteren. Daarnaast beschermt het de uitscheidingsorganen die de taak hebben om de afval te verwijderen.

Ben je op zoek naar gezonde vetverbranders? Aarzel dan niet en probeer deze natuurlijke ingrediënten als onderdeel van je afslankingsplan.