De beste fitnessapparaten om calorieën te verbranden

In dit artikel kijken wat de beste fitnessapparaten om zo veel mogelijk calorieën te verbranden.
De beste fitnessapparaten om calorieën te verbranden
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 11 mei, 2018

Heb je je ooit afgevraagd wat nu de beste fitnessapparaten zijn voor jouw wensen? Sportscholen staan vol met allerlei verschillende fitnessapparaten om het lichaam te trainen, maar ze zijn niet allemaal even effectief als het je doel is om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen.

Het is echter ook belangrijk om te benoemen dat die apparaten natuurlijk niet al het werk kunnen doen. Om de gewenste resultaten te behalen, is het naast een goed trainingsschema ook belangrijk om een ​​gezonde levensstijl te handhaven waarbij je tevens een gezond dieet aanhoudt.

Afvallen met behulp van fitnessapparaten

Fitnessapparaten zijn effectief als ze op de juiste manier worden gebruikt. Hoewel de loopband en de hometrainer het meest gebruikelijk zijn, zijn er ook andere fitnessapparaten die ons kunnen helpen ons doel te bereiken.

Fitnessapparaten passen zich aan verschillende routines aan, hoewel ze niet allemaal dezelfde effecten opleveren.

Sommige zijn nuttiger dan andere. Alles hangt af van het doel dat we willen bereiken. We moeten er ook rekening mee houden dat hoe groter onze inspanningen in de sportschool, hoe meer vet we zullen verbranden.

Let niet op het schermpje op het fitnessapparaat waarop wordt aangegeven hoeveel calorieën je al hebt verbrand. Dit is slechts een schatting. Het belangrijkste is om je te concentreren op de kwaliteit van de oefening.

Het is verstandig om altijd te beginnen met een routine met een lage of gemiddelde intensiteit en vervolgens de inspanning te verhogen (meer snelheid, meer gewicht, meer spanning, etc.).

De beste fitnessapparaten om vet te verbranden

1. De hometrainer

Het meest populaire en nuttige fitnessapparaat om vet te verbranden is zonder twijfel de hometrainer. Geschat wordt dat dit apparaat je kan helpen om tussen de 500 en 900 calorieën per uur te verbranden.

Dit apparaat heeft een zeer geringe impact op de gewrichten en vereist geen techniek of voorafgaande training. Je hoeft alleen maar te gaan zitten en te trappen.

Stel je zadel zo in dat de knie van het been op het bovenste pedaal in een hoek van negentig graden staat.

Zelfs mensen die gewichtheffen, zouden minstens vijftien minuten op de loopband of de hometrainer moeten gaan staan of zitten om hun vetpercentage te verminderen.

Het nadeel van de hometrainer is dat het een ietwat eentonige oefening kan zijn als je je snel verveelt. Je kunt van de gelegenheid gebruikmaken om naar muziek te luisteren of een aflevering van je favoriete serie te kijken terwijl je fietst.

Ook kun je naarmate je het vaker hebt gedaan de weerstand aanpassen, van het zadel opstaan of zelfs met je bovenlichaam naar voren leunen. Als je het echt te saai vindt, kun je ervoor kiezen om spinninglessen bij te wonen.

2. De loopband

Dit fitnessapparaat kan je helpen om tussen de 450 en 650 calorieën per uur te verbranden. De loopband is zonder twijfel een van de populairste en beste fitnessapparaten. Om het te gebruiken, moet je van tevoren instellen hoe lang je het van plan bent te gebruiken.

Op een loopband kun je niet alleen lopen, joggen of rennen, maar ook echte racemomenten simuleren (met ups en downs, sprints, enz.). Dit komt omdat dit fitnessapparaat programma’s heeft die de snelheid en hellingshoek veranderen.

De loopband heeft echter wel een grotere invloed op de gewrichten (voornamelijk de knieën). Het is dus belangrijk om dit apparaat niet te vaak te gebruiken.

3. De stepper

Sporttas

De stepper is nog zo’n fitnessapparaat dat ideaal is om calorieën te verbranden. Als je het gebruikt, verbrand je ongeveer 400 calorieën per uur.

De meeste steppers hebben programma’s zoals de loopband en stellen je in staat om cardio-oefeningen uit te voeren om gewicht te verliezen. De stepper bestaat uit twee platformen waar de voeten op worden geplaatst en simuleert het beklimmen van een trap.

De intensiteit kan worden aangepast om het moeilijker voor ons te maken om onze benen omhoog en omlaag te duwen. Beide benen worden al binnen een paar minuten moe, omdat ze het meeste werk verrichten.

Dit fitnessapparaat wordt vooral aanbevolen voor meer ervaren hardlopers die hun techniek willen verbeteren.

4. De crosstrainer

Met dit fitnessapparaat kun je in een uur tussen de 300 en 600 calorieën verbranden. Het is een combinatie van verschillende apparaten: de fiets, de stepper en de loopband.

De crosstrainer is helaas niet niet aan te bevelen voor mensen die problemen hebben met hun knieën omdat de impact te groot is.

Daarnaast is er enige ervaring nodig om de bewegingen (van de armen en benen tegelijkertijd) te beheersen. Het is raadzaam om je buik strak te houden om je buikspieren sterker te maken. Ook moet je je rug recht houden om pijn te voorkomen.

5. De roei-ergometer

De beste fitnessapparaten om calorieën te verbranden

Het aantal calorieën dat met dit fitnessapparaat kan worden verbrand, ligt tussen 300 en 700 per uur. Dit komt omdat dit apparaat vereist dat je zowel je bovenlichaam als je onderlichaam gebruikt. Bovendien is het geweldig om je buikspieren sterker te maken.

De roei-ergometer simuleert de bewegingen die je uitvoert wanneer je in een skiff of roeiboot roeit. Allereerst trekken we de handvatten naar ons toe en vervolgens duwen we onszelf met onze benen naar achteren. Je grip moet sterk zijn.

Het is essentieel om voorzichtig te zijn met je knieën en schouders. Je zou ook je rug recht moeten houden.

Sommige roei-ergometer bevatten programma’s of spelletjes (omdat het anders saai is). Bovendien kun je, als je met een matige tot hoge intensiteit werkt, meer calorieën verbranden dan met de loopband. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.