Hoe voorkom je mee-eters?

30 mei 2015

Vervelende mee-eters op het gezicht komen niet enkel bij tieners voor. Ze kunnen op elke leeftijd verschijnen, aangezien het gewoon kleine opeenhopingen van vet of dode cellen zijn, waardoor de huid verstopt raakt. Door de verontreiniging van het milieu gaan die verstopte poriën een donkere kleur aannemen, wat dan zorgt voor puistjes of mee-eters.

Om deze problemen te vermijden, geven we je enkele eenvoudige tips, die je meteen in de praktijk kan toepassen. Hierdoor zullen mee-eters helemaal niet meer of nauwelijks terugkomen.

Was je gezicht

spiegel

Dit is de meest eenvoudige manier om mee-eters op je gezicht te voorkomen: was het elke dag met warm water en een goede anti-bacteriële zeep. Belangrijk om te onthouden is dat je na het sporten of zweten het beste een warme douche kunt nemen, zodat je gezicht vrij van bacteriën blijft. Het zijn namelijk die bacteriën die ervoor zorgen dat mee-eters verschijnen.

Verwijder make-up

Elke soort make-up die je gebruikt, inclusief crèmes, zonnecrème, bronzers en lotions, kan ervoor zorgen dat je poriën verstoppen en mee-eters verschijnen. Daarom is het erg belangrijk altijd je gezicht te wassen en speciale crème voor het verwijderen van make-up te gebruiken voor het slapengaan. Je kan de anti-bacteriële zeep gebruiken die we hiervoor al vermeldden, maar je kan ook een speciale lotion gebruiken om je gezicht te reinigen. Breng deze zacht en in cirkels aan met een schoon doekje of watje.

Beschermende crème

cremes

Je huid wordt volledig blootgesteld aan de vervuiling van het milieu. Daarom is het een goede idee een crème te gebruiken die je gezicht doeltreffend kan beschermen tegen factoren die onvermijdelijk in de lucht zitten. Een goede beschermende crème is bijvoorbeeld een crème van sandelhout, aangezien die erg hydraterend werkt en daarnaast ook kiemdodend is, waardoor het een grote hulp is bij vervuiling.

Gebruik gezichtsmaskers

Er bestaan gezichtsmaskers die erg doeltreffend en diep reinigen. Dit is uiteraard voordelig voor je gezicht, aangezien het helpt om alle soorten onzuiverheden te voorkomen. Je kan zulke gezichtsmaskers twee of drie keer per week aanbrengen. De maskers hoeven ook niet ingewikkeld te maken te zijn. Honing op je gezicht aanbrengen en twintig minuten laten trekken voordat je het met warm water weg spoelt, kan bijvoorbeeld al heel doeltreffend zijn.

Een ander masker dat helpt mee-eters te voorkomen en verwijderen en dat we van harte aanbevelen is een mengeling van yoghurt en geraspte sinaasappelschil. Breng deze mix op je gezicht aan en laat het zo’n tien minuten zitten. Spoel het met voldoende koud water af.

Reinig je huid met haver

granen

Maak een mengeling van haver met rozenwater en masseer het zachtjes op je gezicht. Laat het vervolgens vijf minuten intrekken. Gebruik eerst warm water en daarna koud water om de mix af te spoelen. Op die manier zal je de aanwezige mee-eters verwijderen.

Bekijk Ook