Hoe zijn mee-eters te voorkomen?

28 april 2019
Mee-eters komen niet alleen bij pubers voor. Iedereen kan last krijgen van mee-eters en je kunt ze eenvoudig voorkomen door je gezicht goed te reinigen.

Vervelende mee-eters op het gezicht komen niet alleen bij tieners voor. Ze kunnen op elke leeftijd verschijnen, aangezien het gewoon kleine opeenhopingen van vet of dode cellen zijn, waardoor de huid verstopt raakt. Het zou dus fijn zijn om te weten hoe mee-eters te voorkomen zijn.

Door de verontreiniging van het milieu gaan die verstopte poriën een donkere kleur aannemen, wat dan zorgt voor puistjes of mee-eters.

Om deze problemen te vermijden, geven we je enkele eenvoudige tips, die je meteen in de praktijk kan toepassen. Hierdoor zullen mee-eters helemaal niet meer of nauwelijks terugkomen.

Wat je kan doen om mee-eters te voorkomen

Was je gezicht

Jonge vrouw voor een spiegel

 

Dit is de meest eenvoudige manier om mee-eters op je gezicht te voorkomen: was je gezicht elke dag met warm water en een goede anti-bacteriële zeep.

Belangrijk om te onthouden is dat je na het sporten of zweten het beste een warme douche kunt nemen, zodat je gezicht vrij van bacteriën blijft. Het zijn namelijk die bacteriën die ervoor zorgen dat mee-eters verschijnen.

Lees ook: Je gezicht wassen met quinoa: probeer het zelf eens!

Verwijder make-up

Elke soort make-up die je gebruikt, inclusief crèmes, zonnecrème, bronzers en lotions, kan ervoor zorgen dat je poriën verstoppen en mee-eters verschijnen. Daarom is het erg belangrijk altijd je gezicht te wassen en speciale crème voor het verwijderen van make-up te gebruiken voor het slapengaan.

Je kan de anti-bacteriële zeep gebruiken die we hiervoor al vermeldden, maar je kan ook een speciale lotion gebruiken om je gezicht te reinigen. Breng deze zacht en in cirkels aan met een schoon doekje of watje.

Beschermende crème

vrouw smeert creme op haar gezicht

 

Je huid wordt volledig blootgesteld aan de vervuiling van het milieu. Daarom is het een goede idee een crème te gebruiken die je gezicht doeltreffend kan beschermen tegen factoren die onvermijdelijk in de lucht zitten.

Een goede beschermende crème is bijvoorbeeld een crème van sandelhout, aangezien die erg hydraterend werkt en daarnaast ook kiemdodend is, waardoor het een grote hulp is bij vervuiling.

Gebruik gezichtsmaskers

Er bestaan gezichtsmaskers die erg doeltreffend en diep reinigen. Dit is uiteraard voordelig voor je gezicht, aangezien het helpt om alle soorten onzuiverheden te voorkomen. Je kan zulke gezichtsmaskers twee of drie keer per week aanbrengen. De maskers hoeven ook niet ingewikkeld te maken te zijn.

Wat al doeltreffend kan werken is bijvoorbeeld:

  • Honing op je gezicht aanbrengen.
  • Laat het vervolgens twintig minuten intrekken.
  • Spoel het daarna af met warm water.

Een ander masker dat helpt mee-eters te voorkomen en verwijderen en dat we van harte aanbevelen is een mengsel van yoghurt en geraspte sinaasappelschil.

  • Breng deze mix op je gezicht aan
  • Laat het daarna zo’n tien minuten zitten.
  • Spoel het vervolgens met voldoende koud water af.

Misschien ook interessant om te lezen: Hydrateer je huid met deze zelfgemaakte zeep van haver en honing

Reinig je huid met haver

haver

 

  • Maak een mengsel van haver met rozenwater
  • Masseer het vervolgens zachtjes op je gezicht.
  • Laat het vervolgens vijf minuten intrekken.
  • Gebruik eerst warm water en daarna koud water om het mengsel af te spoelen.

Op die manier zal je de aanwezige mee-eters verwijderen.