Gebruik vitamine E-capsules voor je huid

Vitamine E hydrateert de huid zodat deze zacht en rimpelvrij blijft.
Gebruik vitamine E-capsules voor je huid
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Schoonheid hangt sterk af van de goede gewoonten die je tijdens je leven ontwikkelt. In die zin is het gebruik van natuurlijke remedies een van de beste alternatieven om je huid gezond te houden. Dit komt omdat ze vrij zijn van schadelijke chemicaliën en rijk aan vitamines. Gebruik bijvoorbeeld vitamine E-capsules voor je huid en haar. Dit is namelijk een van die essentiële ingrediënten die ervoor zorgen dat ons lichaam antioxidanten en vetzuren genereert.

Deze twee elementen werken samen om gezonde huidcellen en gezond, glanzend en zijdezacht haar te creëren. Ze helpen ook om reeds beschadigde huidcellen te herstellen en roos en gespleten haarpunten tegen te gaan.

Hieronder delen we de beste manieren om vitamine E-capsules voor je huid te gebruiken.

Vitamine E-capsules voor je huid

1. Crème voor de huid rondom je ogen

De rimpels rond je ogen verminderen met vitamine E

Hoeveel geld besteedt je gemiddeld aan crèmes die speciaal zijn ontworpen om de huid rondom je ogen te verbeteren? We weten dat deze producten duur kunnen zijn. Gelukkig zijn vitamine E-capsules daarom een eenvoudig en voordelig alternatief. Vitamine E-capsules zorgen ervoor dat de gevoelige huid rondom je ogen gehydrateerd blijft. Waardoor de huid zacht en rimpelvrij blijft.

Misschien vind je de inhoud van vitamine E-capsules iets te vettig en plakkerig. In dit geval raden we aan om de inhoud van de capsule beetje bij beetje aan te brengen en zachtjes in de huid te masseren. Op deze manier wordt het vet volledig door de huid opgenomen en zal je er minder last van hebben.

Vanwege de textuur en om ervoor te zorgen dat de vitamine E correct zijn werk kan doen, raden we aan om deze procedure uit te voeren vlak voordat je naar bed gaat.

2. Lotion om pigmentatie te voorkomen

Pigmentatie is voor velen van ons een vrij bekende term. Er bestaan genoeg cosmetische lijnen en schoonheidsproducten die speciaal gemaakt zijn om dit probleem tegen te gaan.

Als je last hebt van ouderdomsvlekken, zwanger bent of te lang in de zon bent geweest, waarom probeer je dan niet om vitamine E-capsules voor je huid te gebruiken?

Vitamine E is namelijk rijk aan antioxidanten, waardoor het de regeneratie van de huid bevordert. Dit maakt je huidcellen gezonder en helpt je ​​huid om geleidelijk zijn natuurlijke kleur te herstellen.

 • Knijp de inhoud uit een capsule en breng deze aan op de delen van je huid die je wilt behandelen.
 • Masseer het in zodat het zoveel mogelijk door de huid geabsorbeerd wordt.
 • Ga dan slapen en laat het gedurende de nacht zijn werk doen.
 • Was de volgende ochtend je gezicht zoals je normaal zou doen.

3. Anti-verouderingscrème

Vitamine E om huidveroudering tegen te gaan

We moeten accepteren dat we allemaal voortdurend ons best doen om tekenen van veroudering in ons gezicht te voorkomen. De meesten van ons maken zich vaak zorgen over het verschijnen van rimpels of een slapper wordende of droge huid.

Een vitamine E-capsule biedt veel voordelen, zoals:

 • Maakt expressielijntjes minder goed zichtbaar.
 • Voorkomt het ontstaan van rimpels.
 • Laat je huid er jonger en gezonder uitzien, ongeacht je leeftijd.

In plaats van nog jarenlang geld uit te geven aan dure crèmes, kun je beter vitamine E-capsules voor je huid gebruiken. Breng de inhoud ervan aan op je gezicht en schenk hierbij in het bijzonder aandacht aan:

 • De delen waar je last hebt van expressielijntjes
 • Zichtbare rimpels
 • De contouren van je lippen
 • Het gebied rond je ogen
 • Je nek

4. Lippenbalsem

Veel mensen dromen van zachte, roze lippen. Zijn de jouwe zo of zijn ze de hele tijd droog? Naast het drinken van genoeg water om jezelf gehydrateerd te houden is het noodzakelijk om voor je lippen te zorgen.

Dit kun je doen door gebruik te maken van commerciële lippenbalsems. Sommige van deze producten veroorzaken echter irritatie en verergeren de uitstraling van je lippen.

Gelukkig kun je in plaats daarvan ook de inhoud van een vitamine E-capsule aanbrengen. De vetzuren die vitamine E bevat geven je lippen volume en maken ze zachter dan ooit tevoren.

Als je een tijdje last hebt gehad van droge lippen, is het bovendien mogelijk dat er vlekken en verkleuringen zijn ontstaan. Dit probleem zal ook verdwijnen dankzij de antioxidanten in vitamine E.

Aangezien de inhoud van één capsule misschien te veel is voor je lippen, kunt je de olie eruit knijpen boven een klein bakje, dat je bij je kunt dragen. Breng om de twee uur een beetje olie aan in plaats van je normale lippenbalsem.

Als je het al gewend bent om je eigen lippenbalsem te maken, voeg de volgende keer dat je deze maakt dan eens wat vitamine E toe. Het is ook perfect als je je lippen wat kleur wilt geven en ze er beter uit wilt laten zien.

5. Crème om striemen tegen te gaan

Verminder striemen met vitamine E

Er zijn maar weinig vrouwen die helemaal geen striemen hebben. Veranderingen in gewicht, zwangerschap, gebrek aan beweging en het voedsel wat we eten zijn factoren die van invloed zijn op het ontstaan van deze vervelende lijnen.

Normaal gesproken zie je ze vooral op de buik, maar ze kunnen ook voorkomen op de armen, benen en borsten.

Wil je je striemen minder zichtbaar maken? Gebruik dan vitamine E-capsules.

Hiervoor heb je twee opties:

 • Breng de inhoud van de capsules aan op je huid en blijf masseren totdat de huid het helemaal heeft geabsorbeerd.
 • Knijp twee of drie capsules leeg boven je huidige crème tegen striae. Bij deze optie duurt het langer voordat je resultaat ziet, maar als het een goede crème is, profiteer je van verschillende voordelen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.