Zelfgemaakte crèmes om je haar te verzachten

We gaan het in dit artikel hebben over gezond en prachtig haar hebben zonder gevaarlijke en dure producten te gebruiken.
Zelfgemaakte crèmes om je haar te verzachten

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

We weten allemaal dat je haar een belangrijke rol speelt bij het uiterlijk, dat is waarom veel vrouwen flink wat geld spenderen aan haarverzorgingsproducten en bij schoonheidssalons om hun haar prachtig en glanzend te krijgen.

Of je het doet om er goed uit te zien op het werk of voor andere bezigheden, je moet onthouden dat het gebruik van haarkleuring en chemische producten, die we vandaag de dag kunnen kopen, gevaarlijk voor je gezondheid kunnen zijn.

We gaan het in dit artikel hebben over gezond en prachtig haar hebben zonder gevaarlijke en dure producten te gebruiken. We zullen recepten voor zelfgemaakte crèmes aanbieden, die je haar op een natuurlijke manier verzachten en helpen om kroeshaar te bestrijden.

Dus blijf lezen om te leren hoe je je haar kan verzachten zonder teveel geld te spenderen of chemische producten te gebruiken.

Ook al beschadigen natuurlijke producten je haar niet, je moet onthouden dat je geduld moet hebben en consistent moet zijn met het gebruik. Het hangt ook af van je haartype.

Als het erg kroezig is, dan zullen deze crèmes helpen om het handelbaarder te maken. Ze verminderen kroeshaar, dat vaak veroorzaakt wordt door een grote hoeveelheid vocht in de lucht of haar dat erg beschadigd is. Het is alleen geen wondermiddel.

Zelfgemaakte crèmes om je haar te verzachten

Kokosmelk en citroensap

kokosnoot

Om deze zelfgemaakte crème te maken, moet je:

 • Het sap van één citroen toevoegen aan een glas kokosmelk.
 • Zorg ervoor dat je alle ingrediënten goed mengt.
 • Laat het daarna afkoelen in de koelkast.
 • Laat het in de koelkast staan totdat er een romig laagje bovenop zit.
 • Breng het mengsel gelijkmatig aan op je haar.
 • Laat het daarna ongeveer twintig minuten zitten.
 • Eén belangrijk ding dat je moet onthouden, is dat je je haar met een handdoek of doek bedekt, waardoor het product beter intrekt.
 • Spoel je haar zodra de twintig minuten voorbij zijn uit, totdat er geen crème meer inzit en was dan je haar zoals je normaal doet.

Als je consistent bent met deze behandeling, zal het goede resultaten opleveren.

Melk en honingcrème

vrouw met bruin haar
 • Voeg een aantal druppels honing aan een beker melk toe.
 • Meng het goed en breng het dan gelijkmatig aan op je haar.
 • Laat het anderhalf of twee uur zitten.
 • Spoel het dan uit en was je haar met een zachte shampoo.

Misschien ook interessant om te lezen:
8 vochtinbrengende haarmaskers met honing

Olijfolie

flesje olijfolie

Alle natuurlijke oliën zijn bevorderlijk voor het voeden en herstellen van je haar. We gaan het nu over olijfolie hebben, alhoewel amandelolie ook veel van deze voordelen bezit. Deze oliën maken je haar weer gezond, waardoor het er beter uitziet en fijner voelt.

 • Verwarm een beetje olie, maar pas op dat je jezelf niet verbrandt.
 • Breng de warme olie aan op je haar.
 • Laat het een paar minuten inwerken.
 • Je kan je haar ook in een thermische muts wikkelen. Als je die niet hebt, kan je in plaats daarvan een hete handdoek gebruiken.
 • Spoel je haar uit zodra de tijd voorbij is en was het daarna zoals je normaal doet.

Als je vettig haar hebt, dan is het beter om de olie niet te dicht bij je wortels aan te brengen. En onthoud dat deze soorten behandelingen geduld vereisen. Het zijn geen wondermiddelen, waarbij je binnen een paar dagen resultaat ziet.

Je moet dit minimaal twee keer per week doen om te merken dat je haar zijdezacht, glanzend, beter handelbaar en sluik begint te worden.

Chemische producten bieden snelle resultaten maar… is het het waard om zoveel te riskeren? Het is belangrijk om te weten dat deze schadelijke stoffen ook de hoofdhuid binnendringen en zo in de bloedstroom terechtkomen.

Daarom moet je jezelf afvragen of het echt nodig is om producten te gebruiken, die na een tijdje kwaad kunnen doen. Het is beter om voor natuurlijke behandelingen te kiezen, die je fijn in je eigen huis kan doen, zonder teveel geld te spenderen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.