De strijd tegen haarverlies: een behandeling met aloë vera en kokosmelk

12 november 2017
Dankzij alle aanwezige voedingsstoffen helpt dit mengsel van aloë vera en kokosmelk om beschadiging van je haar te herstellen. Tegelijkertijd beschermt het je haar. Probeer het zeker uit!

Overmatig haarverlies treedt op wanneer er een probleem is met je hoofdhuid en met de haarzakjes.

Het kan een gevolg zijn van een voedingstekort, maar er zijn ook andere factoren die haarverlies veroorzaken. Het kan te maken hebben met je genen of een gevolg zijn van het gebruik van te veel harde chemische producten, maar het kan ook veroorzaakt worden door blootstelling aan gifstoffen.

Het is wellicht normaal dat je hier en daar enkele haarstrengen verliest, maar na verloop van tijd kan het toch een verontrustend probleem worden.

Gelukkig voorziet de natuur in een ruime variëteit aan ingrediënten die het vermogen hebben om haarverlies tegen te werken. Ze zorgen er ook voor dat je je haarlokken vol en sterk kan houden.

In dit artikel stellen we je een behandeling voor. Je maakt het met aloë vera en kokosmelk. Die ingrediënten zullen het probleem heel vlug onder controle krijgen op voorwaarde dat je de behandeling regelmatig toepast. Je moet dit mengseltje zeker uitproberen!

Bestrijd haarverlies met een zelfgemaakte behandeling van aloë vera en kokosmelk

Dit is een natuurlijke behandeling, die je maakt met aloë vera en kokosmelk. Het voedt je haar vanaf de wortel. En onderweg houdt het ook overmatig haarverlies tegen.

Het bevat hydraterende en voedende bestanddelen die op de hoofdhuid inwerken en op die manier de gezonde groei van nieuw haar bevorderen.

De combinatie van antioxidanten, essentiële vetzuren en vitaminen met een hoge biologische waarde zal de negatieve effecten van vrije radicalen op de hoofdhuid verzachten. Tegelijkertijd zal het zijn natuurlijke zuurtegraad onder controle houden.

Het is ook een geweldig hulpmiddel bij extreme droogheid en breekbaarheid van het haar. Deze twee factoren hebben een directe invloed op haarverlies.

De voordelen van aloë vera voor je haar

Aloé vera voor je haar

Aloë vera is een van de beste keuzes die je kan maken om voor je haar te zorgen. Het is niet alleen gezonder dan de chemische producten die je in de winkel koopt, maar het bevat ook grote hoeveelheden vitaminen en mineralen die nodig zijn om je haar sterker te maken.

 • De gel van aloë vera bevat meer dan twintig essentiële mineralen. Zodra deze elementen opgenomen zijn, helpen ze om verzwakt haar weer sterker te maken.
 • Aloë vera verschaft ook opmerkelijke hoeveelheden vitamine A, C, en B-complex. Die bestanddelen zijn allemaal nodig voor een normale haargroei.
 • Bovendien bevat aloë vera ook een kleine hoeveelheid vitamine E. Deze vitamine is over de hele wereld bekend als een element dat veroudering afremt.

Wanneer je het aanbrengt op de hoofdhuid, zal dit het teveel aan olieproductie onder controle houden zonder de talgklieren aan te tasten. Het zorgt voor een goede hydratatie en een mooie glans.

In feite is het ook een geweldig middel om roos en andere infecties van de hoofdhuid te bestrijden, omdat het ook schimmelwerend werkt.

De voordelen van kokosmelk voor je haar

Kokosmelk tegen haarverlies

Kokosmelk is een plantaardig product dat je kan gebruiken bij verzwakt haar. Het helpt om haarverlies te stoppen dankzij de hoeveelheid aminozuren en gezonde vetten die het bevat.

De antioxidanten, vitaminen en mineralen in kokosmelk werken de effecten tegen die blootstelling aan de zon en gifstoffen op je haar hebben.

Kokosmelk werkt ook vochtinbrengend. Samen met de andere eigenschappen zorgt dit ervoor dat kokosmelk een erg goede behandeling is om droog en fragiel haar te verzorgen en andere problemen aan te pakken die te maken hebben met haarverlies.

En dan hebben we nog niet alle positieve eigenschappen gehad. Het bevordert ook de genezing van de cellen en van de weefsels. Dat betekent dus dat het je haarwortels sterker maakt.

Hoe maak je deze behandeling met aloë vera en kokosmelk?

Aloë vera met kokosmelk

Deze behandeling met aloë vera en kokosmelk is bedoeld om haarverlies te bestrijden, maar je kan het ook gebruiken als een alternatief voor chemische conditioners en haarmaskers.

De voedingsstoffen in dit middeltje herstellen de schade, die veroorzaakt is door omgevingsfactoren en hitte. Tegelijkertijd vormt het een bescherming tegen toekomstige beschadiging.

 • 5 eetlepels aloë vera (75 g)
 • 1/2 kop kokosmelk (125 ml)

Hoe maak je dit middeltje ?

 • Neem de gel uit de aloë vera en mix het in de blender samen met de kokosmelk.
 • Mix het gedurende een paar seconden tot het glad en romig is.

Hoe pas je het toe?

 • Bevochtig je haar. Kam het daarna in een paar verschillende delen. Breng het mengseltje aan van de wortel tot de haareinden.
 • Bedek je haar volledig. Laat het tussen de 30 en de 40 minuten inwerken.
 • Daarna was je je haar met gewone shampoo en je droogt het op een natuurlijke manier.
 • Herhaal deze behandeling twee of drie keer per week om in geen tijd je haarverlies te stoppen.

Klaar om dit middeltje uit te proberen? Als het recept je aanspreekt, probeer het dan eens thuis en krijg een gezonde mooie kop haar.

Bekijk Ook