Effectieve en makkelijke manieren om van roos af te komen

Roos wordt door velen als hinderlijk ervaren. En niet alleen omdat het de schoonheid nadelig beïnvloed. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies te vinden.
Effectieve en makkelijke manieren om van roos af te komen
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 12 februari, 2019

Roos! Is er iets nog vervelender? Deze kleine marteling neemt de schoonheid van je haar weg en vult je schouders met die witte vlokjes die zichtbaar en soms pijnlijk zijn.

Het is niet leuk, het is niet mooi en het is ook niet gezond. Dus hoe kom je ervan af? Het eerste dat je moet weten is dat het gebruik van chemische producten op je hoofdhuid de situatie nog erger kan maken in plaats van het te verbeteren.

In enkele eenvoudige stappen van roos afraken

We raden sterk aan om de volgende natuurlijke stappen te volgen, die niet agressief zijn. Je kunt het advies van je dermatoloog volgen, maar deze eenvoudige tips zullen je ook helpen om roos op een natuurlijke wijze te bestrijden en zijn voor iedereen binnen handbereik. Ga jij ze proberen?

1. Middel tegen roos met aloë vera en citroen

Aloë Vera

Deze eenvoudige remedie is zeker een van de effectiefste. Vergeet echter niet dat om de roos helemaal te laten verdwijnen van je hoofdhuid, je consistent moet zijn met de behandeling. Lees hieronder hoe aloë vera en citroen je kunnen helpen:

 • Aloë vera bevat anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen, wat geweldig is voor het verwijderen van roos. Hiervoor neem je een eetlepel van de aloëveragel. Dat is de doorzichtige pasta die aan de binnenkant van de plant zit. 20 gram van deze gel is voldoende.
 • Zodra je dit klaar hebt staan, masseer je het in je droge haar. Probeer om het op je hoofdhuid aan te brengen, zodat je hele hoofd wordt bevochtigd door de gel.
 • Wees een beetje geduldig en laat het vijftien minuten zitten.
 • Dan was je je haar zoals je het gewoonlijk doet, met zachte shampoo.
 • Spoel het uit en masseer dan het sap van een citroen in je haar.

Waarom gebruik je citroensap?

 • Omdat het de roos reguleert en de hoofdhuid zeer goed behandelt.
 • Zodra je deze zachte massage hebt gedaan en het sap goed ingetrokken is, spoel je het uit met warm water.
 • Nooit heet water gebruiken, want dit beschadigt je haar!

2. Infusie van avocado en rozemarijn tegen roos

Haren Wassen

Heb je avocado’s in huis? Geweldig, want nu hoef je alleen nog maar twee takjes rozemarijn toe te voegen om een ​​super effectieve oplossing te krijgen voor die vervelende roos. Avocado is een geweldige vochtinbrengende crème en is rijk aan essentiële oliën om je hoofdhuid op een gezonde manier te behandelen.

In combinatie met rozemarijn ontstaat er een ideale behandeling voor het elimineren van bacteriën, vermindering van ontsteking en het reguleren van de productie van de gist genaamd “malassezia”, ​​die de overmatige productie van roos veroorzaakt. Volg de volgende stappen:

 • Haal het vruchtvlees uit een halve avocado. Doe het in een kom en maak er een pasta van met behulp van een lepel.
 • Maak de rozemarijninfusie. Kook 200 ml water en voeg twee takjes rozemarijn toe. Als het kookt, laat je het staan ​​en dan meng je het met de avocadocrème.
 • Probeer om een ​​crème te maken die goed gemengd is.
 • Nu breng je het aan op droog haar. Masseer je haar gedurende vijftien minuten, zodat de crème goed verdeeld wordt over je hoofdhuid.
 • Daarna spoel je het af met warm water en was je je haar als normaal met een milde shampoo of een goede conditioner.

3. Middel tegen roos met zuiveringszout

Zuiveringszout voor het Haar

Je kent vast de vele voordelen van zuiveringszout al wel. Dit is een essentieel product dat je altijd in huis moet hebben. Het is geweldig en het zal je helpen met veel dingen, zelfs bij het reguleren van de productie van roos!

In dit geval moet je deze behandeling met zuiveringszout een keer per week doen. Het droogt je haar iets uit en je kunt het het beste niet vaker gebruiken.

 • Maak je haar nat met warm water.
 • Voeg nu een eetlepel zuiveringszout (20 gram) toe aan een glas water. Roer goed en breng het dan beetje bij beetje aan op je haar.
 • Masseer het goed in, zodat het zuiveringszout goed door kan dringen in je hoofdhuid. Heel eenvoudig!
 • Nu spoel je je haar uit als normaal en was je het met een goede conditioner. Als je consequent bent, zul je binnen een maand afscheid van roos kunnen nemen.

4. Infusie tegen roos met witte azijn en munt

Munt

Een goede, eenvoudige en effectieve oplossing. Munt is een andere perfecte medicinale plant om bacteriën, schimmels of andere onzuiverheden die kunnen bestaan op je huid, of in dit geval je hoofdhuid, te bestrijden. In combinatie met witte azijn zul je dus in staat zijn om van roos af te komen binnen een zeer korte tijd.

 • Het eerste wat je moet doen is een eetlepel witte azijn (20 ml) verdunnen in een glas water.
 • Warm dit mengsel op en voeg vijf muntblaadjes toe. Maak een infusie en laat het trekken.
 • Zodra dit warm is, breng je het aan op nat haar door middel van een massage, net als bij de bovenstaande opties.
 • Wanneer het goed is ingetrokken, was je je haar als normaal. Simpel, toch?

De keuze is aan jou

Je kunt zelf kiezen welke van deze middelen je wilt gebruiken om je roos te bestrijden. Het beste is om je haar om de dag te wassen en de behandeling toe te passen die je het beste bevalt of die het eenvoudigst is.

Vergeet niet dat het belangrijk is om consistent te zijn.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Kleen, A. (2010). Hair and scalp-protecting shampoos and conditioners containing plant extracts. Section Title: Essential Oils and Cosmetics.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.