Ervaar de voordelen van water met azijn en zuiveringszout

Het mengsel van azijn en zuiveringszout helpt de pH-waarde van je maag te neutraliseren en helpt tegen brandend maagzuur. Daarnaast kan het de spijsvertering bevorderen, naast andere voordelen.
Ervaar de voordelen van water met azijn en zuiveringszout

Laatste update: 04 februari, 2019

Appelazijn en zuiveringszout hebben veel voordelen voor de gezondheid. Daarnaast kennen ze vele toepassingen in en rondom het huis en als schoonheidsproduct. Geloof het of niet, maar de oplossing voor veel van je alledaagse problemen is te vinden in azijn en zuiveringszout.

In dit artikel ontdek je de voordelen van het drinken van water met azijn en zuiveringszout voor elke maaltijd.

Goede natuurlijke remedies

De natuurgeneeswijze biedt veel mogelijkheden om allerlei problemen met de gezondheid te voorkomen of te behandelen. Dit zonder bijwerkingen of de noodzaak medicijnen te nemen. Niet alle natuurlijke remedies zijn echter goed beschikbaar voor iedereen.

Ze zijn bijvoorbeeld moeilijk te vinden, of misschien te duur. Daarom raden wij natuurlijke remedies aan die voor iedereen beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld appelazijn en zuiveringszout. Zodra je weet wat je allemaal kunt doen met deze simpele combinatie wil je het meteen gaan gebruiken!

Appelazijn

Appelazijn heeft bijzondere eigenschappen

Appelazijn is niet alleen een dressing voor salades en andere gerechten, maar ook een geneeskrachtige remedie. Deze azijn kan je helpen ontgiften en je lichaam weer in balans te brengen. Ook kan het vele gezondheidsproblemen verlichten of behandelen.

Om zijn geneeskrachtige eigenschappen te benutten moet je zeker weten dat je verse azijn hebt en geen gepasteuriseerde azijn. Het pasteuriseren zorgt ervoor dat veel van de geneeskrachtige eigenschappen en voedingswaarde verloren gaat.

Kies daarom voor azijn die op natuurlijke wijze is gefermenteerd en er daardoor troebel uitziet. Appelazijn wordt verder al decennia lang gebruikt als onder andere:

 • schoonheidsmiddel
 • schoonmaakproduct
 • gezondheidsproduct

Zuiveringszout

Zuiveringszout, ook wel bekend als baking soda, wordt vaak gebruikt om brandend maagzuur te behandelen. Het biedt echter nog vele andere voordelen voor de gezondheid. Met appelazijn kun je ook je zuurgraad reguleren. Met zuiveringszout daarentegen reguleer je juist je alkaliteit. Door ze te combineren benut je de voordelen van beide.

Water met azijn en zuiveringszout als remedie

Gezondheidsvoordelen

Ontdek de voordelen van dit drankje

Het drinken van water met azijn en zuiveringszout biedt heel wat mogelijke voordelen voor de gezondheid:

 • Ten eerste kan het de pH-waarde van je lichaam neutraliseren door zuur te verminderen. Een teveel aan zuur kan chronische degeneratieve ziektes veroorzaken.
 • Daarnaast kan het mondproblemen, die je tanden, tandglazuur en tandvlees kunnen aantasten, helpen voorkomen en behandelen.
 • Ook helpt het gifstoffen af te voeren, die zich door een ongezond dieet, besmetting, of stress in je lichaam hebben opgebouwd.
 • Verder helpt het de spijsvertering te verbeteren, brandend maagzuur te voorkomen en kan het helpen bij ademhalingsproblemen.
 • Het kan ook je natuurlijke lymfedrainage bevorderen en het vochtgehalte in je bloed verhogen, waarmee vochtophoping wordt voorkomen.
 • Bovendien kan het een teveel aan cholesterol of triglyceriden en een hoge bloeddruk helpen verlagen.
 • Tenslotte helpt het je om gewicht te verliezen, door je hongergevoel te onderdrukken en de vetverbranding te stimuleren.

Ingrediënten

 • 60 ml natuurtroebele appelazijn (6 eetlepels)
 • 5 gram voor consumptie geschikt zuiveringszout (1 theelepel)
 • 600 ml water (3 kopjes)

Kun je geen natuurtroebele appelazijn vinden, of vind je de smaak niet lekker? Vervang de azijn dan door versgeperst citroensap. Zo kun je alsnog je pH-waarde in balans brengen. Hierboven staat trouwens de minimale hoeveelheid water die je nodig hebt. Wil je het verder verdunnen, dan is dat geen probleem.

Instructies

 • Meng de ingrediënten in het (opgewarmde) water tot het zuiveringszout is opgelost.
 • Verdeel dit mengsel in drie gelijke porties. Je kunt het koud, warm of heet drinken.

Hoe drink je het?

 • Drink je eerste glas vlak na het opstaan, vóór het tandenpoetsen en minstens een half uur voor het ontbijt. Dit is het belangrijkste glas van de dag.
 • Drink je volgende glas een half uur voor de lunch en het laatste glas een half uur voor het avondeten.

Op een lege maag is je lichaam namelijk het meest gevoelig voor natuurlijke remedies. De voordelen van het ‘s nachts vasten worden hierdoor ook nog eens versterkt.

Herhaal dit schema waar nodig of drink alleen dat eerste glas in de ochtend. Vanaf de eerste slok zul je het verschil merken! Ook interessant voor jou

Gorgelen met baking soda en water voor de keel
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
Gorgelen met baking soda en water voor de keel

Hoe je je keel reinigt en gezond houdt. Een geweldige aanvulling voor het reinigen van je keel is om te gorgelen met een spoeling van baking soda en water. • Erazo R, Reyna L, Robles. Producción de Vinagre de Manzana por Fermentación a Escala Piloto. Rev Per Quím lng Quírn. 2001.
 • Forsythe SM, Schmidt GA. Sodium bicarbonate for the treatment of lactic acidosis. Chest. 2000.
 • Na. Sodium bicarbonate. Reactions Weekly. 2009.