10 spectaculaire toepassingsmogelijkheden van aloë vera

24 juni 2015

Aloë vera is vandaag de dag een vitaal ingrediënt voor voorbereidingen van verschillende zelfgemaakte remedies, zowel oraal als via het aanbrengen op de huid. Hieronder gaan we vertellen hoe je het kan gebruiken.

 1. Huidremedies

Eén van de meest speciale toepassingsmogelijkheden van dit natuurlijke product is huidverzorging, zowel voor brandwonden als voor het verbeteren van littekens. Dit is mogelijk, omdat de gel die aloë vera bezit het herstelproces zichtbaar versnelt en de bloedsomloop naar het gebied rondom de wonden bevordert.

Het is ook erg goed voor het beschermen tegen UV-stralen. Breng een paar minuten vóór blootstelling aan de zon aloë vera-crème aan om jezelf te beschermen.

2. Verlicht constipatie

verstopping

Aloë vera-latex wordt aanbevolen om diarree op te wekken, wat het lichaam spoelt en de darmen schoonmaakt. We bevelen aan om dit niet te vaak doen, omdat de effectiviteit in de darmen mogelijk verloren gaat door frequent gebruik.

3. Verlicht orale problemen

Aloë vera-pulp verlicht zweren, tandvleesontsteking of stomatitis in een paar simpele stappen: verbrijzel het en wrijf het in je mond. Zorg ervoor dat het contact maakt met de wond.

4. Bestrijd colonproblemen

colon5

Als je last hebt van je dikke darm, dan hebben wij een recept dat het ongemak en brandend maagzuur helpt verminderen. Het bestaat uit het mengen van honing, sinaasappelsap, één eetlepel aloë vera en één glas water. Drink het dagelijks voor het ontbijt voor de beste resultaten.

5. Helpt acne voorkomen

Dankzij het feit dat aloë vera anti-infectieuze eigenschappen bevat, is het een geweldig ingrediënt tegen acne. Koop zeep, crème en een lotion die aloë vera bevatten en gebruik ze in de morgen en avond. Dit helpt niet alleen tegen puistjes, maar reguleert ook de hoeveelheid vet die ophoopt op je gezicht. Ook kan je aloë vera gel gebruiken op je puistjes om de zwelling te verminderen.

Je kan ook aloë vera-gel op de gebieden waar je acne hebt aanbrengen, om je huid te verzachten en te regenereren.

6. Helpt cellulite verminderen

Cellulitis

Omdat aloë vera geweldige voordelen op dermatologisch gebied heeft, wordt het vaak gebruikt tegen cellulite. We willen je er graag op attenderen dat het op zichzelf niet een goede remedie is, omdat je moet bewegen, een gebalanceerd dieet moet volgen en je je benen regelmatig moet masseren.

7. Bevorderend voor je haar

Net als onze huid, beschermt aloë vera het haar tegen de zon en de hoofdhuid tegen UV-stralen. Het beschermt het net zo goed tegen de dagelijkse invloeden, zoals de haardroger, de stijltang, regen, oliën en droogheid en maakt het glanzend en zijdezacht.

8. Elimineert roos

roos

Je haar met aloë vera wassen verwijdert roos van de huid, zodat het enige wat je hoeft te doen is je haar kammen om de roos volledig te elimineren. Herhaal het een paar keer en je zal fantastische resultaten bereiken.

9. Een excellente ontspanner

Aloë vera bevat verdovende eigenschappen, die ervoor zorgen dat de spieren in je hoofd ontspannen. Geef je hoofdhuid een goede massage elke keer als je je haar wast. Dit laat stress vrij.

10. Helpt bij gewichtsverlies

handleiding-voor-gewichtverlies

Omdat deze plant reinigende eigenschappen bezit, is aloë vera uitstekend voor gewichtsverlies. Wanneer je het met citroen mengt, dan heb je naast reinigende eigenschappen ook ontgiftende eigenschappen. Dat is de reden dat we een smoothie met de volgende ingrediënten aanbevelen:

  • 1 middelgroot aloë-blad (snijd het in stukjes en verwijder de stelen)
  • 1 eetlepel honing
  • Sap van één citroen

Doe alle ingrediënten in een blender en zeef het daarna. Drink het zodra je wakker wordt, zodat je al een beetje hebt verteerd wanneer je aan het ontbijt begint. Eet voor betere effecten een gezond dieet en volg minimaal drie keer per week een bewegingsschema.

Bekijk Ook