10 toepassingsmogelijkheden van aloëvera

Aloëvera is een belangrijk ingrediënt voor bereidingen van verschillende zelfgemaakte remedies, die je zowel in kan nemen als aan kan brengen op de huid.
10 toepassingsmogelijkheden van aloëvera

Laatste update: 25 oktober, 2018

Aloëvera is vandaag de dag een vitaal ingrediënt voor voorbereidingen van verschillende zelfgemaakte remedies, zowel oraal als via het aanbrengen op de huid. Hieronder gaan we vertellen over de mogelijkheden van aloëvera.

10 toepassingen van aloëvera

 1. Huidremedies

Eén van de meest speciale toepassingsmogelijkheden van aloëvera is huidverzorging, zowel voor brandwonden als voor het verbeteren van littekens. Dit is mogelijk, omdat de gel die aloëvera bezit het herstelproces zichtbaar kan versnellen en de bloedsomloop naar het gebied rondom de wonden kan bevorderen.

Het wordt ook wel gebruikt voor het beschermen tegen UV-stralen. Breng een paar minuten vóór blootstelling aan de zon aloëveracrème aan om jezelf te beschermen.

2. Verlicht constipatie

Vrouw op het toilet

Aloëvera-latex wordt aanbevolen om diarree op te wekken, wat het lichaam spoelt en de darmen schoonmaakt. We bevelen aan om dit alleen bij hoge uitzondering doen, omdat de effectiviteit in de darmen mogelijk verloren gaat door frequent gebruik.

3. Verlicht orale problemen

Aloëverapulp verlicht zweren, tandvleesontsteking of stomatitis in een paar simpele stappen: maal het fijn en wrijf het in je mond. Zorg ervoor dat het contact maakt met de wond.

4. Bestrijd darmproblemen

Darmen

Als je last hebt van je dikke darm, dan hebben wij een recept dat het ongemak en brandend maagzuur helpt verminderen. Het bestaat uit het mengen van honing, sinaasappelsap, 1 eetlepel van aloëvera en 1 glas water. Drink het dan dagelijks voor het ontbijt voor de beste resultaten.

5. Helpt acne voorkomen

Dankzij het feit dat aloëvera infectie-remmende eigenschappen bevat, is het een geweldig ingrediënt tegen acne. Koop zeep, crème en een lotion die aloëvera bevatten en gebruik deze dan in de morgen en avond.

Dit kan niet alleen tegen puistjes helpen, maar ook de hoeveelheid vet die ophoopt op je gezichtshuid reguleren. Ook kan je aloëveragel gebruiken op je puistjes om de zwelling te verminderen.

Je kan ook aloëveragel op de gebieden waar je acne hebt aanbrengen, om je huid te verzachten en te regenereren.

6. Helpt cellulite verminderen

hand drukt huid op been samen

 

Aangezien aloëvera geweldige voordelen op dermatologisch gebied heeft, wordt het vaak gebruikt tegen cellulite. We willen je er graag op attenderen dat het op zichzelf niet een goede remedie is, omdat je het moet combineren met:

 • beweging
 • een uitgebalanceerd dieet
 • regelmatig massages van de benen

7. Bevorderend voor je haar

Net als onze huid, beschermt aloëvera het haar tegen de zon en de hoofdhuid tegen UV-stralen. Het maakt het glanzend en zijdezacht en beschermt het net zo goed tegen de dagelijkse invloeden, zoals:

 • de haardroger
 • stijltang
 • regen
 • oliën
 • droogheid

8. Elimineert roos

haar met roos

Je haar met aloëvera wassen verwijdert roos van de huid, zodat het enige wat je hoeft te doen is je haar kammen om de roos volledig te elimineren. Herhaal het een paar keer en je zal fantastische resultaten bereiken.

Misschien ook interessant om te lezen:
Plantaardige oliën om je haar te hydrateren

9. Een excellente ontspanner

Aloëvera bevat ontspannende eigenschappen, die ervoor zorgen dat de spieren in je hoofd ontspannen. Geef je hoofdhuid een goede massage elke keer als je je haar wast. Dit kan helpen om stress los te laten.

10. Helpt bij gewichtsverlies

omvang van de buik meten

 

Aangezien deze plant reinigende eigenschappen bezit, is aloëvera uitstekend voor gewichtsverlies. Wanneer je het met citroen mengt, dan heb je naast reinigende eigenschappen ook ontgiftende eigenschappen. Dat is de reden dat we een smoothie met de volgende ingrediënten aanbevelen:

 • 1 middelgroot aloëverablad (snijd het in stukjes en verwijder de stelen)
 • 1 eetlepel honing
 • Sap van één citroen

Doe alle ingrediënten in een blender en zeef het daarna. Drink het zodra je wakker wordt, zodat je al een beetje hebt verteerd wanneer je aan het ontbijt begint. Eet voor betere effecten een gezond dieet en neem minimaal drie keer per week beweging. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.