Rimpels verminderen met huismiddeltjes

Je kunt rimpels verminderen met huismiddeltjes door bepaalde gezonde gewoontes combineren met natuurlijke remedies die helpen om je huid stevig te houden. Dat geldt ook voor het voorkomen van nieuwe rimpels.
Rimpels verminderen met huismiddeltjes

Laatste update: 26 oktober, 2018

Kun je rimpels verminderen met huismiddeltjes? Als je ouder wordt verlies je een deel van het collageen en elastine in je huid. Dat is de reden dat je huid soepeler en slapper wordt.

Als je daar een paar dagelijkse gewoontes aan toe voegt, is het meer dan waarschijnlijk dat je gezicht er in de loop der jaren minder jong gaat uitzien. Deze gewoontes zijn onder andere roken, blootstelling aan de zon en veelvuldig fronsen.

In dit artikel willen we je vertellen hoe je rimpels kunt verminderen met huismiddeltjes. Het is makkelijker dan je denkt.

Rimpels verminderen door gewoontes te veranderen

Naast de remedies die we met jullie zullen delen, is het belangrijk om een paar van je gewoontes aan te passen. Dit is echt noodzakelijk als je een stevigere, jongere huid wilt.

Voorkom blootstelling aan de zon

Dit betekent niet dat je niet een mooi bruin kleurtje kunt hebben. Het betekent alleen dat je voorzichtig moet zijn. Breng geen uren door buiten in de zon zonder je huid te beschermen. UV stralen versnellen het verouderingsproces.

Rook niet

Als je de rook van een sigaret inademt in je mond en je longen, maak je hierbij een specifieke beweging. En daardoor gaat de huid om je mond rimpelen! Als je dit vermenigvuldigt met het aantal keren dat je deze beweging herhaalt, is het gemakkelijk om te begrijpen waarom deze rimpels ontstaan.

Daarnaast voorkomen de giftige stoffen die aan tabak worden toegevoegd een goede zuurstofvoorziening van je huid.

Scrubben

Rimpels verminderen met scrubben

Je moet beginnen met scrubben en het grondig reinigen van je huid nadat je 30 geworden bent. Tenminste, als je niet een gezicht vol rimpels wilt hebben tegen de tijd dat je 50 of 60 jaar oud bent.

Onthoud dat resten van make-up, stof, zweet en vuil zich in je poriën ophopen. Door dode huidcellen actief te verwijderen, zal je gezicht gezonder zijn. Bovendien zal je minder rimpels ontwikkelen.

Rusten

Rimpels verminderen met rust. Zorg ervoor dat je iedere nacht 7 uren slaap krijgt.  De reden hiervoor is simpel. Als je dit niet doet, maakt je lichaam meer cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je alerter bent. En het zorgt er helaas ook voor dat je cellen sneller kunnen afbreken.

Het gebrek aan slaap is ook een reden waarom je wallen onder je ogen hebt. Het slaaptekort zorgt ervoor dat je huid niet kan herstellen van alle schade die het gedurende de dag heeft opgelopen.

Eet gezond

Als je geen rimpels in je huid wilt hebben moet je een uitgebalanceerd voedingspatroon gebruiken. Dit betekent dat je gefrituurde producten, koffie, snoep en meelproducten op zult moeten geven.

Zorg ervoor dat je meer gezonde producten eet zoals:

 • Volkoren ontbijtgranen
 • Fruit
 • Groente
 • Vette vissoorten
 • Volkoren granen

Het eten van een klein stukje chocola af en toe zou je echter kunnen beschermen tegen schade door de zon. Maar rimpels verminderen met gezonde voeding is dus heel belangrijk.

Rimpels verminderen met huismiddeltjes

Maar goede gewoontes alleen zijn niet genoeg. Je moet ze aanvullen met de huismiddeltjes die we hieronder zullen bespreken.

1. Rimpels verminderen met een wortelmasker

Deze rijke groente bevat anti-oxidanten die kunnen voorkomen dat je huid veroudert. Je kunt ze rauw eten, bijvoorbeeld in salades of smoothies. Maar je kunt ze ook gebruiken om een gezichtsmasker mee te maken.

Ingrediënten

 • 2 middelgrote wortels
 • 1 kop water

Instructies

 • Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
 • Doe de plakjes wortel in de blender samen met het water.
 • Laat de blender vervolgens draaien totdat je een glad mengsel hebt.
 • Zorg ervoor dat de huid van je gezicht schoon en droog is.
 • Breng de pasta op je gezicht aan met een wattenschijfje.
 • Laat het 10 minuten inwerken voordat je het masker met warm water afspoelt.
 • Herhaal dit 1 of 2 keer per week voordat je naar bed gaat.

2. Olijfolie

Rimpels verminderen met olijfolie

Deze goudkleurige vloeistof biedt vele voordelen voor je huid. Dit is te danken aan dat olijfolie essentieel vet bevat.

Sommige vrouwen gebruiken het om make-up mee te verwijderen. Maar je kunt het ook gebruiken om je droge huid te bestrijden. Het wordt niet aangeraden voor mensen die een vette huid hebben.

Wat moet je doen

 • Om van de voordelen te profiteren hoef je alleen maar een wattenschijfje vochtig te maken met olijfolie.
 • Wrijf de olie over de huid van je gehele gezicht nadat je een bad of een douche hebt genomen.
 • Je hoeft de olie niet af te spoelen.
 • Je kunt ook amandelolie gebruiken. Dit kan omdat deze olie net als olijfolie vochtinbrengende en voedzame eigenschappen heeft.

3. Lotion van melk

Melk bevat alpha-hydroxy zuren (AHA) die je kunnen helpen om dode huidcellen te verwijderen. Tegelijkertijd stimuleren ze de productie van collageen. Dit geeft je gezicht meer elasticiteit en jeugd.

Wat moet je doen?

 • Als je je rimpels wilt verminderen, week dan een wattenschijfje in een beetje melk. Dit mag koud of op kamertemperatuur zijn. Breng de melk op het wattenschijfje aan op de huid van je gehele gezicht.
 • Laat het 10 minuten inwerken voordat je je gezicht afspoelt met handwarm water.

4. Aloëvera

De gel van aloëvera heeft vele goede eigenschappen. Het maakt de gezondheid van je huid op natuurlijke wijze beter. Het is niet alleen nuttig voor het behandelen van wondjes en eczeem. Rimpels verminderen met aloëvera zou een goede manier kunnen zijn.

Dit is mogelijk omdat aloëvera een uitstekende regeneratieve werking heeft.

Wat moet je doen?

Breng iedere avond voordat je naar bed gaat een beetje aloëvera gel aan op je gezicht. Je kunt hiervoor een vers afgesneden blad gebruiken. Pas op dat je jezelf niet prikt. Je hoeft de gel niet van je gezicht af te spoelen. Laat de gel in plaats daarvan de hele nacht intrekken.

5. Damiana thee

Rimpels verminderen met damiana thee

Ze zeggen dat “Turnera diffusa”, ook bekend als damiana, de fontein van de eeuwige jeugd is. Dat is de reden dat veel vrouwen thee drinken die gemaakt is van deze plant.

Maar je kunt het ook uitwendig gebruiken als een huismiddeltje omdat het je rimpels zou kunnen verminderen.

 • Zet een kop damiana thee en laat het afkoelen.
 • Dip een wattenschijfje in de thee en breng het aan op de huid van je gehele gezicht.

6. Rimpels verminderen met een masker van eiwitten

Eieren bevatten vele voedingsstoffen. Dat is de reden dat ze in veel schoonheidsproducten te vinden zijn. Dit geldt zowel voor producten voor je huid als voor je haar.

Met eiwitten kun je een huisgemaakte minifacelift maken. En dat in slechts enkele minuten.

Je hoeft het alleen op je gezicht aan te brengen en het 20 minuten te laten inwerken. Daarna kun je je gezicht afspoelen met warm water. Je zult zien dat je huid onmiddellijk steviger is. • Ah Kim, Min & Kim, Eun Joo & Young Kang, Byung & Kwang Lee, Hae. (2017). ”The Effects of Sleep Deprivation on the Biophysical Properties of Facial Skin”. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications. 07. 34-47. 10.4236/jcdsa.2017.71004.
 • Mendoza, C., Ocampo, J., Vásquez-Martínez, O. ”Las células madre en el proceso de antienvejecimiento cutáneo: el entendimiento de una nueva era”. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica. Vol 10 (1), 37-45. [Online] Avaiable at: http://www.medigraphic.com/pdfs/cosmetica/dcm-2012/dcm121h.pdf
 • Pulok K. Mukherjeea, Niladri Maitya, Neelesh K. Nemaa, Birendra K. Sarkar. ”Bioactive compounds from natural resources against skin aging”. Phytomedicine 19 (2011) 64–73. [Online] Avaiable at: http://www.pnei-it.com/1/upload/bioactive_compounds_from_natural_resources_against_skin_aging.pdf