10 alternatieve manieren om lippenbalsem te gebruiken

Wist je dat je lippenbalsem voor veel meer dingen kan gebruiken dan alleen het moisturizen van je lippen? Leer hier over de 10 geweldige alternatieve manieren waarop je lippenbalsem ook kan gebruiken. Je zal ervan houden!
10 alternatieve manieren om lippenbalsem te gebruiken

Laatste update: 30 januari, 2019

Lippenbalsem is een erg populair cosmetisch product dat we normaal gesproken gebruiken om de delicate huid van onze lippen te beschermen. De meeste vrouwen gebruiken dit als een deel van hun dagelijkse schoonheidsroutine.

Een feitje: de meeste vrouwen hebben het altijd bij de hand en gebruiken het meerdere malen gedurende de dag.

Lippenbalsem is echter veel meer dan alleen een schoonheidsproductEr zijn ook veel andere manieren waarop je dit product kan gebruiken door zijn textuur en samenstelling. 

In het artikel van vandaag willen we de 10 meest interessante alternatieve gebruiken van dit product met je bespreken, zodat je deze kan proberen. Je zal van deze nieuwe ontdekkingen gaan houden!

 1. Het voorkomt en heelt blaren

Lippenbalsem tegen blaren

1. Tegen blaren

Blaren zijn een vorm van huidletsel die veroorzaakt wordt door frictie met schoenen of agressieve materialen. Ze kunnen behoorlijk pijnlijk zijn en kunnen gaan ontsteken wanneer niet de nodige stappen worden genomen om het helingsproces van de huid te versnellen.

Gelukkig kunnen we ons voordeel halen uit de antibacteriële en beschermende eigenschappen die in lippenbalsem te vinden zijn en deze aanbrengen op de getroffen gebieden.

Daarnaast kan je lippenbalsem ook gebruiken voordat je oncomfortabele schoenen aantrekt om te voorkomen dat er frictie ontstaat tussen de huid en de schoen. 

2. Lippenbalsem kan je gezicht beschermen

De antibacteriële en beschermende eigenschappen die gevonden worden in dit schoonheidsproduct, kan worden gebruikt als een alternatief om zonneschade in het gezicht te voorkomen. 

Ondanks dat het ons gezicht niet zo goed beschermd als zonnebrandcrème doet, kan je dit als noodoplossing gebruiken wanneer je geen zonnebrandcrème bij je hebt.

Masseer het over je gehele gezicht door ronddraaiende bewegingen te maken en wacht tot het helemaal geabsorbeerd is.

3. Het helpt krassen en oppervlakkige schaafwonden te helen

Lippenbalsem op wondje

Dankzij zijn vochtinbrengende en antibacteriële eigenschappen is lippenbalsem een goede behandeling om oppervlakkige wondjes van de huid te helen. 

Het aanbrengen van een kleine hoeveelheid van dit product op de getroffen gebieden zal de huidcellen verzorgen en versnelt het genezingsproces.

Lippenbalsem heeft een interessant anti-ontstekende werking. Het kan zelfs worden gebruikt om muggenbulten te behandelen. 

4. Lippenbalsem helpt kleine krasjes op schoenen te verbergen

Een kleine hoeveelheid lippenbalsem kan je schoenen er beter uit laten zien. Door krasjes te verbergen geeft het ze een betere uitstraling.

Je kan dit product ook op andere leren producten aanbrengen die een opfrisser kunnen gebruiken.

 5. Het maakt ritsen soepel

Lippenbalsem op rits

5. Op ritsen

De vettige bestanddelen die in lippenbalsem zit kan ook worden gebruikt om stroeve ritsen en andere metalen objecten soepel te maken. 

Je kan het heel makkelijk over het stroeve object aanbrengen en een paar minuten laten zitten tot het zacht wordt.

6. Het gaat pluizig haar tegen

Als je een klein beetje lippenbalsem aanbrengt op je haarborstel, kan je vaarwel zeggen tegen pluizig haar. 

De vochtinbrengende bestanddelen worden opgenomen in het haar. Het haar zal hierna soepel en natuurlijk vallen en de lippenbalsem zorgt ervoor dat het niet pluizig wordt wanneer het in aanraking komt met de lucht.

7. Lippenbalsem helpt mooie wenkbrauwen te houden

Lippenbalsem op de Wenkbrauwen

Onze wenkbrauwen kunnen nogal rebels worden en zien er dan wild en droog uit. 

Om je wenkbrauwen de perfecte uitstraling te geven, breng je een klein beetje lippenbalsem aan en verspreid je het met een klein borsteltje.

8. Het verzacht en beschermt je nagelriemen

De verzorgende, beschermende en antibacteriële bestanddelen in lippenbalsem bieden een alternatieve optie om je nagelriemen te beschermen. 

Door dit direct aan te brengen, helpt het direct je nagelriemen te beschermen en verwijdert het dode huidcellen en harde huid, met als resultaat dat je nagelriemen zacht aanvoelen en dit zal ze beschermen tegen schimmels en bacteriën.

9. Je kan het ook gebruiken als een opbergdoosje

Lege Houder

Je kan lege lippenbalsemhouder ook gebruiken om andere producten zoals tandpasta en vaseline in te bewaren. Het enige wat je moet doen, is de laatste restanten lippenbalsem verwijderen en vervolgens kan je de gewenste producten erin doen.

Lees ook:
Twaalf cosmetische gebruiksmogelijkheden van vaseline

10. Het helpt je make-up te fixeren

Breng een klein beetje van dit product aan op je huid voordat je de make-up aanbrengt. Dit zorgt voor een beschermende laag tegen agressieve chemicaliën. Ook verbetert het de het effect van de cosmetica, die als doel heeft bepaalde delen op je gezicht op te lichten.

De crème-achtige textuur helpt een professionele finish te geven wanneer je oogschaduw en blush aanbrengt.

Kende je deze alternatieve mogelijkheden voor het gebruik van lippenbalsem al? Nu je weet hoe nuttig het kan zijn voor andere dingen, kan je het proberen! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.