Twaalf cosmetische gebruiksmogelijkheden van vaseline

Naast de vele andere cosmetische gebruiksmogelijkheden is vaseline een geweldige oplossing voor veelvoorkomende haarproblemen. Zo kan het behulpzaam zijn bij gespleten puntjes, is het voedend voor het haar en kan het helpen om roos tegen te gaan.
Twaalf cosmetische gebruiksmogelijkheden van vaseline

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Vaseline is een natuurlijk product dat al jarenlang door veel mensen gekocht wordt vanwege de gebruiksmogelijkheden in huis en voor de schoonheid.

Het heeft helemaal geen sterke geur en de vettige textuur kan helpen om de huid glad en elastisch te houden. Door de verzachtende eigenschappen kan dit product helpen om eelt tegen te gaan en dode huidcellen te verwijderen. Daarnaast kan het product behulpzaam zijn om gesprongen haarvaatjes te herstellen, problemen met een droge hoofdhuid tegen te gaan en gespleten haarpuntjes verhelpen.

Daarom gebruiken veel cosmetische bedrijven vaseline ook als basis voor hun crèmes, make-up en andere schoonheidsmiddelen.

Gelukkig kun je dit product ook gewoon zelf kopen om in je schoonheidsroutine op te nemen, 100% natuurlijk en lekker goedkoop.

In dit artikel delen we twaalf manieren om vaseline te gebruiken. Aarzel niet om ze zelf uit te proberen. Ga ervoor!

1. Lippenbalsem van vaseline

Vaseline op de Lippen

Je hoeft helemaal geen geld uit te geven aan dure lippenbalsems. Kortom, koop gewoon een potje vaseline en smeer hier een klein beetje van op je lippen om je lippen zijdezacht te houden en dode huidcellen te verwijderen.

Voor nog betere resultaten kun je er een beetje kristalsuiker doorheen mengen en dit mengsel gebruiken als heerlijke exfoliant.

2. Anti-rimpelcrème

Het hoge gehalte vitamine A en E in deze zalfachtige substantie kan helpen om de schadelijke gevolgen van vrije radicalen tegen te gaan en de vroegtijdige vorming van rimpels voorkomen. Breng dit product hiervoor aan op de meest gevoelige delen van je gezicht door het zachtjes in neerwaartse richting in de huid te masseren.

Het is belangrijk om vaseline alleen te gebruiken op een schone, make-uploze huid. Het zou het beste zijn om dit elke avond te doen voor het slapengaan, zodat het product gedurende de nacht zijn werk kan doen.

3. Gespleten haarpuntjes herstellen

Gespleten Haarpunten

De natuurlijke vetten en vitamines in vaseline kunnen helpen om die gespleten haarpuntjes die ervoor zorgen dat je haar er onaantrekkelijk uitziet te herstellen. Het is vochtinbrengend, kan beschadiging herstellen en zorgt ervoor dat je haar sterker wordt om haaruitval te voorkomen.

Mensen die van nature vrij vettig haar hebben, zouden dit product echter beter niet kunnen gebruiken. Dit zou hun probleem namelijk alleen maar erger kunnen maken.

4. Prachtige wimpers

Naast de vele andere gebruiksmogelijkheden, kan dit zalfje ook helpen om je wimpers sterker, langer en voller te maken.

Daartoe breng je hiervoor simpelweg met een wattenstaafje of een schoon mascaraborsteltje elke dag een klein beetje vaseline aan op je wimpers. Breng de vaseline altijd aan van de wortels tot de puntjes.

5. Crème voor je nagelriemen

Handcrème

Droge, zwakke nagelriemen kunnen de gezondheid van je nagels beïnvloeden. Om dit probleem op te lossen smeer je simpelweg elke dag een beetje vaseline op je nagelriemen, als vochtinbrengende crème.

6. Zalf voor droge voeten

De vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen van dit product kunnen helpen om eelt tegen te gaan en je voeten minder droog te maken.

Smeer je voeten elke avond voor het slapengaan in met een beetje vaseline en trek daarna een paar sokken aan, zodat de vaseline gedurende de nacht zijn werk kan doen.

7. Haartjes verwijderen

Crème op Benen

De kalmerende werking van dit natuurlijke product kan irritatie of een brandend gevoel na het verwijderen van ongewenste haartjes verzachten. Masseer hiervoor zachtjes een kleine hoeveelheid vaseline in de tere huid.

8. Behandeling tegen roos

Mensen die last hebben van roos vanwege veranderingen in de natuurlijke olieproductie van hun hoofdhuid zullen zien dat het regelmatig gebruiken van vaseline kan helpen om jeuk en schilfering te verminderen.

Masseer de hoofdhuid vlak voor het douchen met een beetje vaseline, zodat het goed in de hoofdhuid kan trekken. Was je haar na een paar minuten met je gebruikelijke shampoo.

9. Make-up verwijderen

Vaseline om Make-Up te Verwijderen

Was je helemaal vergeten dat je geen make-up reiniger meer in huis had? Maak je dan geen zorgen. Gebruik gewoon een beetje vaseline om je make-up van je gezicht te halen en de viezigheid die zich gedurende dag heeft opgestapeld te verwijderen.

10. Romige rouge

Als je een keertje rouge op wilt doen, maar geen rouge in huis hebt, meng dan gewoon een beetje lippenstift met een beetje vaseline en breng dit mengseltje aan op je wangen.

11. Brandwondjes verkoelen

De verzachtende en kalmerende eigenschappen van dit product kunnen heel goed helpen om oppervlakkige brandwondjes te behandelen.

Breng de vaseline aan op het aangedane deel van de huid om pijn en roodheid te verminderen. Het is verstandig om dit product elke dag te gebruiken tot de brandwond heelt, om littekenvorming te voorkomen.

12. Natuurlijke conditioner

Conditioner

Een van de belangrijkste cosmetische eigenschappen van dit product is het vermogen om je haar glanzender en zachter te maken. Wrijf hiervoor, voordat je je haar gaat wassen, een beetje vaseline in je haar, vanaf het midden tot aan de puntjes.

Wat vind je van deze verschillende cosmetische manieren om vaseline te gebruiken? Probeer ze zelf eens en zorg voor je uiterlijk zonder je bankrekening leeg te roven. Je zal er dol op zijn!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.