Tips om er op natuurlijke wijze tien jaar jonger uit te zien

Een van de makkelijkste dingen die je kunt doen om er jonger uit te zien, is dagelijks een goede moisturizer gebruiken die het collageengehalte in je huid herstelt, je huid steviger maakt en rimpelvorming tegengaat.
Tips om er op natuurlijke wijze tien jaar jonger uit te zien

Laatste update: 29 november, 2018

Bijna iedereen wil wel dat zijn huid er jonger en mooier uitziet, hoewel we ons er volledig bewust van zijn dat dit niet altijd even makkelijk is.

In de zoektocht naar de heilige graal van huidverzorging en een jongere uitstraling, hebben een hoop vrouwen ervoor gekozen om allerlei chemische producten te gebruiken of soms zelfs om chirurgische ingrepen te ondergaan.

Deze opties kunnen juist ongewenste reacties en bijwerkingen veroorzaken. Hoewel er natuurlijk ook de kans bestaat dat deze producten en ingrepen zeer effectief zijn, is het daarnaast ook zo dat een hoop ervan helemaal niet goed werken en zelfs zijn af te raden.

Gelukkig hoef je helemaal niet te vertrouwen op allerlei dure behandelingen om er jonger uit te zien en bestaan er een paar handige trucjes die je toe kunt passen om in sommige gevallen op natuurlijke wijze een jongere uitstraling te krijgen. 

Kun je het je voorstellen dat je er binnen tien minuten zo tien jaar jonger uit kunt zien? Dit lijkt misschien een sprookje, maar met de juiste zorg en een paar goede trucjes neem je misschien al een stap in de goede richting.

Probeer deze tips om er jonger uit te zien

1. Maak je wenkbrauwen voller

Een van de snelste en makkelijkste manieren om er jonger uit te zien, is door je wenkbrauwen op te vullen. Hoe voller en natuurlijker je wenkbrauwen lijken, hoe beter jij er uit zult zien.

Als je dus wilt dat je wenkbrauwen er perfect uitzien, probeer ze dan eens op te vullen met een oogpotlood of een wenkbrauwborsteltje met een schuine punt.

De truc is om zowel potlood als oogschaduw te gebruiken. Het potlood is namelijk bedoeld om je wenkbrauwen preciezer uit te lijnen en de poeder om je wenkbrauwen er natuurlijker uit te laten zien.

2. Gebruik moisturizer

Als je jezelf nog niet de gewoonte hebt aangeleerd om dagelijks een moisturizer te gebruiken, dan zul je werkelijk versteld staan van het verschil dat dit simpele product kan maken voor je uitstraling.

Je hoeft helemaal geen fortuin uit te geven aan dure crèmes die beloven het collageengehalte in je huid aan te vullen en je huid steviger te maken.

Een simpele moisturizer is voldoende om je huid minder droog te maken en vervroegde rimpelvorming tegen te gaan. Je kunt zelfs thuis je eigen moisturizer maken van natuurlijke ingrediënten.

3. Doe een jeugdig parfum op

Begin er vanaf nu niet alleen jonger uit te zien, maar begin ook jonger te ruiken! Hoewel je dit misschien moeilijk vindt om te geloven, kan het dragen van een jeugdigere parfum er werkelijk voor zorgen dat je jonger overkomt.

Er zijn meerdere studies uitgevoerd waaruit is gebleken dat bepaalde geuren geassocieerd worden met bepaalde leeftijden.

Het kiezen van de juiste parfum kan dus cruciaal zijn. Vermijd parfums die een roosachtige of bloemige geur hebben, aangezien dit soort parfums meestal in verband worden gebracht met oudere vrouwen.

4. Gebruik zachtere make-uptinten

Make-Up

Hoe ouder je wordt, hoe meer make-up je wilt dragen. Om er jonger uit te zien, is het echter belangrijk om altijd de uitspraak ‘less is more’ in je achterhoofd te houden.

Het dragen van felle kleuren zorgt er alleen maar voor dat je meer nadruk legt op je fijne lijntjes en rimpels. In plaats van een zwart oogpotlood te gebruiken, kun je daarom beter een bruin of paars oogpotlood gebruiken.

En probeer je oogleden vrolijk te maken met lichtroze of natuurlijke oogschaduw.

5. Blush

Ook blush is een geweldige manier om een paar jaar van je uitstraling af te toveren. Er bestaan tegenwoordig honderden verschillende kleuren blush, die gemakkelijk toegepast kunnen worden op verschillende huidtypes.

Kies een kleur die goed bij jouw huid past en zorg ervoor dat je hem op de juiste manier aanbrengt. Als je er niet zeker van bent welke kleur het beste bij jouw huid past, vraag dan een verkoopster in de schoonheidszaak waar je de blush wilt kopen om advies.

Onthoud in ieder geval dat het in het geval je een iets drogere of gerimpelde huid hebt altijd het beste is om een blush crème  te kopen, aangezien je deze gemakkelijker aan kunt brengen en het er beter uit zal zien.

6. Lipgloss

Lipgloss

Lipgloss kan helpen om je lippen vochtig en gezond te houden. Er bestaan tegenwoordig ook genoeg soorten lipgloss die je lippen ook voller kunnen laten lijken, waardoor je gezicht er sowieso jonger uit zal zien.

Bovendien zorgt lipgloss ervoor dat je lippen een meer uitgesproken uitstraling krijgen.

7. Verzorg je handen

De huid op je handen is net zo belangrijk als je gezichtshuid. Je zou je handen daarom altijd goed moeten verzorgen, aangezien ze voortdurend worden blootgesteld aan allerlei schadelijke factoren van buitenaf.

Smeer ze dagelijks in met een goede moisturizer en bescherm ze tegen de zon om ervoor te zorgen dat je handen er jong en gezond uit blijven zien.

8. Maak je tanden witter

Witte Tanden

Stralende, witte tanden staan gelijk aan een jeugdige uitstraling. Er bestaan genoeg manieren om je tanden op natuurlijke wijzen witter te maken en daarnaast kunnen sommige tandpasta’s en mondspoelingen ook erg behulpzaam zijn.

9. Verander je haarstijl

Een nieuwe haarstijl is een geweldige manier om er binnen tien minuten tien jaar jonger uit te zien en je ook tien jaar jonger te voelen. Langer haar heeft vaak de neiging om sneller te splijten en beschadiging van de zon duidelijker te vertonen.

Je haar regelmatig laten knippen en er een paar bruine of blonde highlights in aan laten brengen, kan precies zijn wat je nodig hebt om je look nieuw leven in te blazen.

10. Probeer vaker seks te hebben

Dr. Weeks, erkend klinisch psycholoog aan het Royal Hospital in Edinburgh, Schotland, heeft in 2002 aangetoond dat mannen en vrouwen die een actief seksleven hebben doorgaans een beter zelfbeeld hebben.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.