10 tips voor prachtige wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn een erg interessant deel van je gezicht. Uiteraard is de meest populaire eigenschap esthetisch, vooral bij vrouwen, maar wenkbrauwen hebben ook andere functies, waarvan sommige erg belangrijk zijn.
10 tips voor prachtige wenkbrauwen

Geschreven door Ekhiñe Graell

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wenkbrauwen helpen je ogen beschermen tegen regen, zweet, zonnestraling of elk ander schadelijk product, zoals modder. Daarnaast hebben ze een belangrijke esthetische functie. Daarom gaan we hieronder 10 tips geven waarmee je prachtige wenkbrauwen krijgt.

Probeer deze tips voor prachtige wenkbrauwen

1. Verwijder nooit volledig je wenkbrauwen

Eén veelgemaakte fout is om te plukken of je wenkbrauwen volledig te verwijderen. Dit kan uiteraard erg gevaarlijk zijn en het is op esthetisch vlak ook niet aan te raden.

  • Ten eerste: onthoud dat je lichaam de wenkbrauwen nodig heeft, omdat je ogen beschermen de primaire functie is. Daarom zou je ze nooit compleet moeten verwijderen.
  • Ten tweede: het ziet er gewoon niet mooi uit om ze te vervangen door eyeliner.

2. Geef vorm aan je wenkbrauwen

Je kunt je wenkbrauwen trimmen waarbij je de vorm van je gezicht en de karakteristieken van je wenkbrauwen in gedachten houdt.

In dit geval raden we aan dat je de binnenste randen van je wenkbrauwen bijwerkt. Dit kan je erg makkelijk doen: plaats een make-up borsteltje verticaal aan een kant van je neus.

Gebruik dan het borsteltje als referentiepunt en verwijder al het haar dat buiten de lijn van de borstel komt.

3. Pas op met sommige schoonheidsproducten

wenkbrauw-make-up

Een hoop mensen brengen schoonheidsproducten aan, die vaak schadelijk zijn. Daarom bevelen we, wanneer we het over wenkbrauwen hebben, aan om geen schoonheidsproducten te gebruiken die verdachte resultaten hebben of kwalitatief minder zijn.

4. Gebruik kwalitatieve make-up en schoonheidsproducten

In aanvulling op het vorige punt: als je make-up of een ander gezondheidsproduct wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de kwaliteit goed is.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn er bepaalde merken op de markt die bekend staan om hun kwaliteit. In sommige gevallen zijn deze producten duurder. Het is het echter waard om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen goed verzorgd worden.

5. Gebruik bevochtigingscrèmes of crèmes die de groei bevorderen

Breng speciale crèmes aan op je wenkbrauwen, die bevochtigen of groei bevorderen.

Je kan ook zelfgemaakte crèmes met natuurlijke producten gebruiken. Meng bijvoorbeeld wonderolie en galluszuur om je wenkbrauwen meer te laten groeien.

Je kan ook olijfolie of een andere bevochtigingscrème aanbrengen, die speciaal voor dit gebied gemaakt is.

6. Maak je wenkbrauwen schoon

vorm-je-wenkbrauwen-naar-de-vorm-van-je-gezicht

Net als elk ander onderdeel van je lichaam, moet je je wenkbrauwen elke keer wanneer je baadt schoonmaken of wassen. Je kan dit uiteraard met normale zeep doen.

Het is erg belangrijk dat je de zeep zachtjes inwrijft. Spoel het daarna erg goed af, zodat er geen zeepresten achterblijven die je wenkbrauwen kunnen verzwakken, waardoor ze uitvallen.

7. Verzacht je wenkbrauwen met bevochtigingscrèmes

Verzacht je wenkbrauwen zonder chemische producten te hoeven gebruiken. Vaak zorgen deze ervoor dat je wenkbrauwen een kartonachtige textuur krijgen.

Gebruik in dit geval een beetje standaard bevochtigingscrème om je wenkbrauwen te verzachten.

8. Borstel je wenkbrauwen

Je wenkbrauwen borstelen met een zachte borstel kan geweldig zijn voor het bevorderen van groei. Het is ook een uitstekende manier om losse haren te elimineren en prachtige wenkbrauwen te krijgen.

Je wenkbrauwen borstelen is esthetisch ook goed: het zorgt ervoor dat ze er beter en charmanter uitzien.

9. Volg een goed dieet

Een algemeen en erg belangrijk advies om een gezond uiterlijk te hebben, dat ook van toepassing is op je wenkbrauwen, is om een goed dieet te volgen. Gezond eten zorgt ervoor dat je er beter uitziet en elk onderdeel van je lichaam zal dat reflecteren.

10. Contacteer een professional wanneer nodig

Onze laatste tip voor het krijgen van prachtige wenkbrauwen is om contact op te nemen met een professional wanneer dat nodig is. Je moet je wenkbrauwen niet verwaarlozen.

Het is beter om contact op te nemen met een specialist of professional wanneer nodig. Denk niet dat je je wenkbrauwen over het hoofd kan zien, omdat ze niet belangrijk genoeg zijn. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.