Zo kun je je wimpers laten groeien

Net als je haar, kunnen je wimpers uitvallen en weer aangroeien. Als je wimpers uitvallen of beschadigd worden door mascara, plukken of kleuren, dan moet je wachten totdat ze weer aangroeien.
Zo kun je je wimpers laten groeien

Geschreven door Ekhiñe Graell

Laatste update: 24 augustus, 2022

De lengte en sterkte van je wimpers is genetisch bepaald . Toch kun je je wimpers laten groeien met een paar trucjes. Maar hoe precies? Je dieet is heel belangrijk. Volg de onderstaande stappen op voor langere en gezonde wimpers. Je zult zien: je wimpers laten groeien is helemaal niet zo moeilijk!

Vitamine H

Vitamine H bevordert snellere haargroei en helpt om haar te versterken. Deze vitamine kun je terugvinden in sardientjes, walnoten, amandelen, biergist, bananen en volkoren granen. Ook eigeel is een goede bron. Rauwe eieren bevatten echter een eiwit dat voorkomt dat je vitamine H opneemt.

Antioxidanten

Vitaminen C en E zijn belangrijk voor haargroei en normale ontwikkeling. Ze werken bovendien als antioxidant. Zonder vitamine C kan haar droog en breekbaar worden.

Vitamine C kan ook schade veroorzaakt door vrije radicalen tegenhouden. Het houdt het haar bovendien gezond en helpt om het te genezen en te repareren. Vitamine E stimuleert daarnaast de bloedsomloop naar de hoofdhuid, wat resulteert in een gezondere hoofdhuid. Deze vitaminen kan je vinden in citrusvruchten, avocado’s en bladgroente.

Olijfolie

remedies-met-olijfolie

Je wimpers laten groeien met olijfolie is een uitstekend idee. Breng elke avond een kleine hoeveelheid olijfolie of wonderolie aan op je oogleden, waar je wimpers beginnen. Je zou daarna tekenen van nieuwe haargroei moeten zien, na één of twee maanden. Deze nieuwe haargroei zal bovendien gezonder en sterker zijn dan de vorige. Olijfolie fungeert daarnaast ook als een conditioner om de gezondheid van je wimpers te verbeteren.

Olie van de emoe

De olie van de emoe bevordert hoe wimpers eruit zien. De olie stimuleert eveneens de groei van langere en dikkere wimpers. Breng zachtjes een kleine hoeveelheid van deze olie aan op je wimpers om het haar te conditioneren en nieuwe haargroei te stimuleren.

Vaseline

Deze alternatieve behandeling werkt op dezelfde manier als olijf- en wonderolie. Breng elke avond voor het slapen gaan een klein beetje aan op je oogleden, waar je wimpers beginnen. Je kan het als je wilt na vijftien minuten afspoelen. Je zal haargroei zien na een paar weken.

Kortom: je wimpers laten groeien, dat doe je met een gebalanceerd dieet

Het volgen van een gezond dieet dat rijk aan eiwitten en vitaminen helpt de groei van wimpers. Goede voedingsmiddelen die wimpers helpen groeien zijn vis, eieren, bonen en yoghurt. Soja-eiwit is ook bevorderend voor de groei van je wimpers.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.