Zo laat je je wimpers groeien

7 juli 2015

Net als je haar, kunnen je wimpers uitvallen en weer aangroeien. Als je wimpers uitvallen of beschadigd worden door mascara, plukken of kleuren, dan moet je wachten totdat ze weer aangroeien. Alhoewel de lengte en de gezondheid van je wimpers genetisch bepaald is, zijn er bepaalde natuurlijke manieren om je wimpers te laten groeien. Dus, hoe kan je je wimpers laten groeien? We gaan het hebben over voedingsstoffen die je zou moeten consumeren, naast andere trucjes, als je lange en gezonde wimpers wilt hebben.

Vitamine H

Vitamine H (biotine) bevordert snellere haargroei en helpt om haar te versterken. Vitamine H is een vitamine in het vitamine B-complex, die je in verscheidene cosmetische producten kan vinden, maar ook in bepaalde voedingsmiddelen. Deze wateroplosbare vitamine kan gevonden worden in sardientjes, walnoten, amandelen, biergist, bananen en volkoren granen. Het is ook te vinden in eigeel. Rauwe eieren bevatten echter avidine, een eiwit dat het opnemen van vitamine H voorkomt.

Antioxidanten

Vitaminen C en E, twee antioxidante vitaminen, zijn belangrijk voor haargroei en normale ontwikkeling. Zonder vitamine C kan haar droog en breekbaar worden. Vitamine C kan ook schade veroorzaakt door vrije radicalen tegenhouden. Het houdt het haar gezond en helpt om het te genezen en te repareren. Vitamine E vermeerdert de bloedsomloop naar de hoofdhuid, wat resulteert in een gezondere hoofdhuid. Deze vitaminen kan je vinden in citrusvruchten, avocado’s en bladgroente.

Olijfolie

remedies-met-olijfolie

Breng elke avond een kleine hoeveelheid olijfolie of wonderolie aan op je oogleden, waar je wimpers beginnen. Dit zal ze helpen om langer en dikker te worden. Je zou tekenen van nieuwe haargroei moeten zien na één of twee maanden. Deze nieuwe haargroei zal gezonder en sterker zijn dan de vorige. Olijfolie fungeert ook als een conditioner om de gezondheid van je wimpers te verbeteren.

Emoe-olie

Emoe-olie bevordert hoe wimpers eruit zien en stimuleert de groei van langere en dikkere wimpers. Breng zachtjes een kleine hoeveelheid van deze olie aan op je wimpers om het haar te conditioneren en nieuwe haargroei te stimuleren.

Vaseline

Deze alternatieve behandeling werkt op dezelfde manier als olijf- en wonderolie. Breng elke avond voor het slapen gaan een klein beetje aan op je oogleden, waar je wimpers beginnen. Je kan het als je wilt na vijftien minuten afspoelen. Je zal haargroei zien na een paar weken.

Gebalanceerd dieet

Het volgen van een gezond dieet dat rijk aan eiwitten en vitaminen helpt de groei van wimpers. Goede voedingsmiddelen die wimpers helpen groeien zijn vis, eieren, bonen en yoghurt. Soja-eiwit is ook bevorderend voor de groei van je wimpers.

Bekijk Ook