Hoe je haar oxygeneren en hydrateren?

Als je mooi haar wilt hebben dan is het belangrijk om je haar goed te verzorgen en gehydrateerd te houden.
Hoe je haar oxygeneren en hydrateren?

Geschreven door Ekhiñe Graell

Laatste update: 24 augustus, 2022

In dit artikel gaan we het hebben over hoe je je haar kan oxygeneren en hydrateren.

Je haar is erg belangrijk, vooral als esthetisch element dat je definieert. Zoals elk ander deel van je lichaam moet je er echter zorg voor dragen als je wilt dat het er mooi en gezond uitziet. Daarvoor bestaan verschillende opties.

Hieronder geven we je enkele tips en aanbevelingen om je haar te hydrateren en te oxygeneren, zodat het er fantastisch uitziet.

Waarom je haar hydrateren?

Het is belangrijk je haar te hydrateren om het gezond, sterk en mooi te maken. Wanneer het onvoldoende gehydrateerd is, zal het zwak, broos, slap of geklit zijn en zal het makkelijker uitvallen. De meest voorkomende oorzaken hiervoor zijn slechte voedingsgewoonten, een overdaad aan zon of schadelijke producten zoals chloor in zwembaden.

Hoe je haar hydrateren?

Er zijn veel manieren om je haar te hydrateren. Je moet echter steeds het volgende in gedachten houden: om het beste resultaat op gezond haar te verkrijgen, is het erg belangrijk dat je ook zorg draagt voor je innerlijke persoon en daarna pas hydraterende behandelingen start.

Het is dus niet voldoende om gewoonweg producten op je haar aan te brengen als je niet in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert.

Om je haar op een goede manier te hydrateren, zijn de volgende tips erg handig:

 • Zorg voor een goed en gebalanceerd dieet.
 • Drink veel water, minsten twee liter per dag.
 • Eet fruit, groenten en andere voeding rijk aan vitamine B.
 • Eet gedroogd fruit en andere voedingsmiddelen die veel vitamine E bevatten.
 • Gebruik olijfolie.
 • Neem vitamine B12-supplementen om je haar nog beter te hydrateren.
 • Gebruik hydraterende of regenererende maskers voor je haar. Capillaire behandelingen zijn zeer effectief.
 • Gebruik speciale shampoos en conditioners. Ook zij hydrateren je haar.
 • Gebruik geen producten die alcohol bevatten, want die kunnen ernstige schade aan je haar toebrengen.

Andere tips om je haar te hydrateren

Om de beste resultaten te krijgen, raden we je het volgende aan:

 • Als je een behandeling op je haar aanbrengt, kan je je haar omwikkelen met een vochtige doek, die je op voorhand in de magnetron hebt opgewarmd. Dankzij de stoom heeft het een bevochtigend effect.
 • Twee zeer effectieve producten voor de gezondheid van je haar zijn olijfolie en yoghurt. Laat ze beiden ongeveer twee uur lang inwerken en verwijder ze daarna.
 • Het is erg belangrijk dat je geen overmatig gebruik maakt van de haardroger of de stijltang, want beiden verbranden en beschadigen je haar. We raden ook af je haar op te steken terwijl het nat is.

Misschien ook interessant om te lezen: Slapen met nat haar kan gezondheidsproblemen veroorzaken

Waarom en hoe je haar oxygeneren?

Net zoals hydrateren, is het ook belangrijk je haar goed te oxygeneren. Het zal er mede voor zorgen dat je haar er mooi en gezond uitziet. Het help je hoofdhuid en cellen te regenereren.

Er bestaan enkele manieren om dit te bereiken. Jammer genoeg moeten de meeste methodes door professionele haarstylisten of kappers toegepast worden, omdat er geen huisremedies bestaan.

Bezoek daarom een specialist, die je richting de beste behandeling zal sturen en je zal aanbevelen hoe jouw haar het beste te oxygeneren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.