Tips om vollere lippen te krijgen

Door je lippen te masseren, te exfolïeren of oefeningen te doen, verliezen ze minder snel hun volume. Je kunt dit makkelijk thuis doen, zonder dure cosmetische producten te gebruiken.
Tips om vollere lippen te krijgen

Laatste update: 10 oktober, 2018

Iedereen heeft z’n eigen lipvolume en -vorm, maar na een tijdje verliezen lippen hun volume en stevigheid. Cosmetische operaties en conventionele schoonheidsproducten zijn niet de enigen die je kunnen helpen om dit te voorkomen en je vollere lippen te behouden.

We zullen je in dit artikel een aantal simpele en natuurlijke tips geven die je thuis kan toepassen, zodat je lippen meer volume, stevigheid en kleur hebben. Je zal in een paar dagen al merken hoe perfect je lippen eruit zien en hoe ze je gezicht een stralende en verjongende uitstraling geven.

Ontspan en verstevig je lippen

Eén van de redenen waarom je lippen na een tijdje smaller of dunner worden is gezichtsspanning, vooral in je mond. Wanneer je emotioneel gespannen of gestrest bent, dan span je vaak je kaak en mond aan en dit zorgt ervoor dat je spierstelsel na een tijdje samentrekt en je lippen een dunnere uitstraling geeft.

Daarom is ontdekken of je gespannen of ontspannen lippen hebt gedurende de dag de eerst stap. Je kan ook elke dag een paar minuten besteden om te ontspannen door middel van de volgende oefening:

 • Sluit je mond en span je lippen goed aan, waarbij je ze richting het binnenste van je mond beweegt en houdt deze positie 5 tot 10 seconden vast.
 • Ontspan vervolgens door diep in te ademen en je lippen naar buiten te blazen.
 • Herhaal dit tien keer en doe het twee tot drie keer per dag.

Na deze oefening zal je opmerken dat je lippen meer volume hebben en roder zijn door een erg natuurlijke methode.

Rode, volle lippen

Verbeter de bloedsomloop

Er is nog een oefening die je zal helpen om mooie, vollere lippen te behouden of te krijgen. Je zorgt er met deze oefening voor dat bloed goed door je lippen stroomt, zodat ze een mooie kleur hebben:

 • Laat je lippen vibreren door ze dicht te houden, maar ze niet aan te spannen. Blaas zachtjes en beweeg ze naar buiten. Je zal merken dat je een constant geluid maakt dat klinkt als ‘brrr’.

Kinderen doen dit vaak om te spelen, maar de waarheid is dat door deze oefening 20 of 30 seconden te doen, je lippen direct levendig aanvoelen.

Af en toe exfoliëren zorgt voor vollere lippen

Net als bij elk ander deel van je lichaam hopen dode huidcellen op je lippen op, maar de huid van je lippen is veel gevoeliger en je moet hem goed verzorgen.

Daarom raden we aan om af en toe te exfoliërenelke vijftien dagen of één keer per maand. Dit zal je lippen voller maken, en de huid zachter.

Gebruik hiervoor baking soda, omdat dit een erg fijne textuur heeft. Meng het met een klein beetje plantaardige olie (zoals olijf, amandel, of kokosnoot) en masseer je lippen en de contouren van je mond een beetje. Dit kan je het beste doen voordat je gaat slapen, zodat je niet de straat op hoeft te gaan met hele rode lippen.

Was het hierna met water en doe er een klein beetje olie op, die je er de hele nacht op laat zitten. Je krijgt snel vollere lippen.

Vollere lippen door te exfloïeren

Hydrateer regelmatig

Je lippen drogen vaak uit, waardoor ze er zichtbaar slechter uit zien, vooral als je lipliner gebruikt. Als je regelmatig droge of gescheurde lippen hebt, onthoud dan zeker de onderstaande tip.

Je kan ze elke ochtend en avond hydrateren met een natuurlijk product. Je kan een specifieke lippenbalsem aanbrengen, maar je kan ook simpelweg plantaardige olie of pure cacaoboter gebruiken.

Als je een gezichtsmasker aanbrengt, kan je je lippen ook voeden met de volgende voedingsmiddelen:

Leer hoe je je lippen kan masseren

Terwijl je ze hydrateert kan je ook profiteren van de volgende voordelen door middel van een massage:

 • De hydratatie diep versterken
 • Bloedsomloop verbeteren
 • De spieren rond je lippen ontspannen
 • Geef ze meer volume en kleur
 • Maak ze helder en aantrekkelijk
Honing om de lippen te masseren

Hoe masseer ik mijn lippen?

 • Bedek je mond met je rechterhand wanneer je lippen goed bevochtigd zijn en trek je mond horizontaal naar rechts, waardoor je niet alleen je lippen, maar het gebied er omheen ook masseert. Dit gebied is ook altijd gespannen en hier verschijnen vaak rimpels.
 • Doe vervolgens hetzelfde met de linkerhand.
 • Herhaal dit 10 keer met beide handen. Als je dit regelmatig doet, zul je snel vollere lippen krijgen.

Naast dat je je lippen masseert, is het ook altijd erg goed om je hele gezicht te masseren. Wanneer je tijd hebt raden we dit zeker aan, omdat je de uitstraling van je hele gezicht en de textuur van je huid verbetert en het je helpt om rimpels op een natuurlijke manier te voorkomen.

Afbeeldingen ter beschikking gesteld door AJC1, tmblue en alsjhc 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.