Tips voor vollere lippen

14 september 2015

Iedereen heeft z’n eigen lipvolume en -vorm, maar na een tijdje verliezen lippen hun volume en stevigheid. Cosmetische operaties en conventionele schoonheidsproducten zijn niet de enige dingen die je kunnen helpen om het te voorkomen.

We zullen je in dit artikel een aantal simpele en natuurlijke tips geven die je thuis kan toepassen, zodat je lippen meer volume, stevigheid en kleur hebben. Je zal in een paar dagen al merken hoe perfect je lippen eruit zien en hoe ze je gezicht een stralende en verjongende uitstraling geven.

Ontspan en verstevig je lippen

Eén van de redenen waarom je lippen na een tijdje smaller of dunner worden is gezichtsspanning, vooral in je mond. Wanneer je emotioneel gespannen of gestrest bent, dan span je vaak je kaak en mond aan en dit zorgt ervoor dat je spierstelsel na een tijdje samentrekt en je lippen een dunnere uitstraling geeft.

Daarom is ontdekken of je gespannen of ontspannen lippen hebt gedurende de dag de eerst stap. Je kan ook elke dag een paar minuten besteden om te ontspannen door middel van de volgende oefening:

 • Sluit je mond en span je lippen goed aan, waarbij je ze richting het binnenste van je mond beweegt en houdt deze positie 5 tot 10 seconden vast.
 • Ontspan vervolgens door diep in te ademen en je lippen naar buiten te blazen.
 • Herhaal dit tien keer en doe het twee tot drie keer per dag.

Na deze oefening zal je opmerken dat je lippen meer volume hebben en roder zijn door een erg natuurlijke methode.

lippen2

Verbeter de bloedsomloop

Er is nog een oefening die je zal helpen om het gebied van je lippen te verbeteren. Je zal met deze oefening ervoor zorgen dat bloed goed door je lippen stroomt, zodat ze een mooie kleur hebben:

 • Laat je lippen vibreren door ze dicht te houden, maar ze niet aan te spannen. Blaas zachtjes en beweeg ze naar buiten. Je zal merken dat je een constant geluid maakt dat klinkt als ‘brrr’.

Kinderen doen dit vaak om te spelen, maar de waarheid is dat door deze oefening 20 of 30 seconden te doen, je lippen direct een levendig gevoel hebben.

Af en toe exfoliëren

Net als bij elk ander deel van je lichaam hopen dode huidcellen op je lippen op, maar deze huid is veel gevoeliger en je moet hem goed verzorgen.

Daarom raden we aan om af en toe te exfoliërenelke vijftien dagen of één keer per maand.

Gebruik hiervoor baking soda, omdat dit een erg fijne textuur heeft. Meng het met een klein beetje plantaardige olie (olijf, amandel, kokosnoot etc.) en masseer je lippen en de contouren van je mond een beetje. Dit kan je het beste doen voordat je gaat slapen, zodat je niet de straat op hoeft te gaan met een rode kleur in dit gebied.

Was het hierna met water en doe er een klein beetje olie op, die je er de hele nacht op laat zitten.

lippen3

Hydrateer regelmatig

Je lippen drogen vaak uit, waardoor ze er zichtbaar slechter uit zien, vooral als je lipliner gebruikt. Als je regelmatig droge of gescheurde lippen hebt, onthoud dan zeker de onderstaande tip.

Je kan ze elke ochtend en avond hydrateren met een natuurlijk product. Je kan een specifieke lippenbalsem aanbrengen, maar je kan ook simpelweg plantaardige olie of pure cacaoboter gebruiken.

Wanneer je een gezichtsmasker aanbrengt, kan je je lippen ook voeden met de volgende voedingsmiddelen:

honing-alsjhc

Leer hoe je je lippen kan masseren

Terwijl je ze hydrateert kan je ook profiteren van de volgende voordelen door middel van een massage:

 • De hydratatie diep versterken
 • Bloedsomloop verbeteren
 • De spieren rond je lippen ontspannen
 • Geef ze meer volume en kleur
 • Maak ze helder en aantrekkelijk

Hoe masseer ik mijn lippen?

 • Bedek je mond met één hand wanneer je lippen goed bevochtigd zijn en trek je mond horizontaal naar de zijkant, waardoor je niet alleen je lippen, maar het gebied er omheen ook masseert. Dit gebied is ook altijd gespannen en hier verschijnen vaak rimpels.
 • Doe vervolgens hetzelfde met de andere hand.
 • Herhaal dit 10 keer met beide handen.

Naast dat je je lippen masseert, is het ook altijd erg goed om je hele gezicht te masseren. Wanneer je tijd hebt raden we dit zeker aan, omdat je de uitstraling van je hele gezicht en de textuur van je huid verbetert en het je helpt om rimpels op een natuurlijke manier te voorkomen.

Afbeeldingen ter beschikking gesteld door AJC1, tmblue en alsjhc
Bekijk Ook