3 verstevigende gezichtsmaskers

Je weet vast wel dat een stevige, gezonde gezichtshuid afhankelijk is van de combinatie van bepaalde levensgewoonten, erfelijke eigenschappen en een gezond dieet.
3 verstevigende gezichtsmaskers
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 18 oktober, 2018

Hoewel we het verouderingsproces van de huid niet kunnen tegengaan, beschrijft dit artikel hoe je verstevigende gezichtsmaskers maakt, die zichtbaar de effecten van een beschadigde of verouderende huid verminderen. Je vindt hieronder drie recepten van zelfgemaakte maskers, die je huid in een handomdraai een stevige oppepper geven!

Oorzaken van verslappende huid

Oorzaken van een verslappende huid en hoe dit te bestrijden met verstevigende gezichtsmaskers
 • Vanzelfsprekend is het verouderingsproces de voornaamste oorzaak van een verslappende huid. De elasticiteit, tonus en stevigheid verminderen namelijk met de jaren. Denk er echter aan dat regelmatige verzorgende en verstevigende gezichtsmaskers aangepast aan de leeftijd van de huid, ervoor zorgen dat we er stralend en goed blijven uitzien.
 • De huid verslapt ook door een gebrek aan proteïnen en voedingsstoffen bij een ongezond dieet.
 • Elastine en collageen zijn onontbeerlijk voor een stevige huid. Bij een tekort aan deze stoffen verslapt de huid.
 • Een zittende levensstijl verhindert het vervoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid.
 • De zon is de natuurlijke vijand van de huid. Wees voorzichtig met blootstelling van de huid aan de zon. Deze dehydrateert en veroudert de huid en het collageengehalte vermindert.
 • Verrassend is dat ook onze emotionele toestand invloed heeft op de gezondheid van de huid. Stress, angst en irritatie veroorzaken vernauwing van de bloedvaten en spanning in de spieren, waardoor de absorptie van de voedingsstoffen niet meer gebeurt zoals het hoort.

Zelfgemaakte verstevigende gezichtsmaskers

1. Wortel-sinaasappelmasker

Zelfgemaakte verstevigende gezichtsmaskers met wortelen

De eerste van deze drie verstevigende gezichtsmasker is heel eenvoudig zelf te maken en geeft snel en vlug resultaat! Wortel en sinaasappel zijn namelijk heel efficiënt tegen verslapping van de huid. Dit komt door hun hoge gehalte aan antioxidanten, bètacaroteen, vitaminen en mineralen. 

Bovendien hebben ze ook een uitstekend hydraterend effect. Breng het masker drie maal per week ‘s ochtends aan voor een optimaal resultaat.

Wat heb je nodig?

 • 1 wortel
 • sinaasappelsap
 • 1 eetlepel honing

Hoe ga je te werk?

 • Reinig eerst de wortel en snijd hem in kleine stukjes. Mix het daarna samen met het sinaasappelsap tot een mooi, homogeen mengsel. Voeg vervolgens de honing toe.
 • Breng de mix daarna over in een kommetje en breng met een wattenstaafje of katoenen kompres het masker aan op de plaatsen waar de huid verslapt: nek, hals, wangen en kin. Laat het twintig minuten inwerken op je gezicht en spoel het ten slotte af met koud water.

2. Tomaat-citroenmasker

Verstevigende gezichtsmaskers met tomaten

We weten allemaal dat de huid van het gezicht veel delicater is, dan de huid op overige plaatsen van het lichaam. De gezichtshuid is dunner, brozer, gevoeliger en minder beschermd tegen factoren van buitenaf.

Deze huid kunnen we verzorgen door een natuurlijke levensstijl aan te nemen, voldoende te bewegen en een gezond dieet te volgen.

Regelmatig een voedend maskertje nemen hoort daar ook bij. Dit tomaat-citroenmasker maakt de teint weer helder, vervaagt de rimpels, verstevigt de huid en verdrijft alle tekenen van vermoeidheid.

Probeer dit tweede van de drie verstevigende gezichtsmaskers uit en wees verbaasd over het resultaat!

Wat heb je nodig?

 • 2 tomaten
 • een eetlepel citroensap
 • 2 eetlepels suiker

Hoe ga je te werk?

 • Gebruik voor dit masker rijpe tomaten. Pel de tomaten eerst. Mix ze vervolgens samen met het citroensap in de blender. Voeg daarna de suiker toe en je krijgt een mooie, egale pasta.
 • Deze pasta breng je vervolgens aan met een wattenstaafje of katoenen kompres en laat je vijftien minuten inwerken op de huid. Je zal onmiddellijk het verkwikkende effect van de tomaten ervaren. Laat het masker echter niet langer dan twintig minuten zitten. Citroen kan namelijk na langere tijd een irriterend effect hebben. Gebruik tenslotte vers water om na te spoelen. Breng dit masker twee maal per week ‘s avonds aan voor een optimaal effect.

3. Appel-meloenmasker

Verstevigende gezichtsmaskers met appel en meloen

Meloen heeft een anti-rimpeleffect en werkt verstevigend. Voeg je er appel en havermout aan toe, dan krijg je een verbazingwekkend perfecte mix, die opnieuw stevigheid aan je gezichtshuid geeft en tegelijkertijd voor de nodige hydratatie zorgt.

Het is een klassieker als het gaat om verstevigende gezichtsmaskers, en staat nog steeds garant staat voor een zachte, egale en elastische huid.

Wat heb je nodig?

 • 3 schijfjes meloen
 • een halve appel
 • 2 eetlepels  havermout
 • 1 eetlepel honing

Hoe ga je te werk?

 • Dit gezichtsmasker is makkelijk en simpel te bereiden. Snijd eerst drie schijfjes meloen en schil de appel. Mix ze daarna samen in de blender
 • Vervolgens voeg je de honing en havermout toe, waardoor een smeuïge, voedende pasta ontstaat. Reining de huid alvorens het masker aan te brengen en laat het twintig minuten inwerken. Daarna spoelen met fris water. Je kan dit masker gerust drie maal per week ‘ s ochtends toepassen om je dag met een goede huidbescherming te beginnen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.