Verminder de rimpels rond je mond met deze zelfgemaakte crème

De huid rondom onze lippen is iets gevoeliger dan de rest van onze gezichtshuid. Daarom komt het vaak voor dat er zich op deze plek sneller vroegtijdige tekenen van veroudering voordoen. Leer hoe je deze rimpels kunt verminderen met deze geweldige zelfgemaakte crème.
Verminder de rimpels rond je mond met deze zelfgemaakte crème

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Doordat we voortdurend worden blootgesteld aan schadelijke zonnestralen, gifstoffen en andere agressieve factoren, verliest onze huid collageen en elastine en ontwikkelen er zich allerlei abnormaliteiten. Hoewel deze abnormaliteiten zich in elk geval weer anders voordoen, is het toch noodzakelijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat de schoonheid van ons gezicht niet wordt aangetast door rimpels rond je mond.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig verscheidene cosmetische middelen tegen rimpels rond je mond.

Deze middelen kunnen de huid rond je mond voeden en ook soepel en rimpelvrij houden. Sommige van deze producten zijn echter vrij prijzig en kunnen dan ook niet allemaal regelmatig worden aangeschaft.

Probeer eerst en vooral dit heerlijke recept

Daarom delen we in dit artikel een heerlijk, natuurlijk recept. Om dit middel te maken, wordt er gebruik gemaakt van verschillende ingrediënten. Deze ingrediënten hebben dus een soortgelijke werking als de ingrediënten in die prijzige producten. We hebben het in dit geval vooral over een zelfgemaakte crème van bijenwas en amandelolie.

Maar ook andere bestanddelen die zeer gunstig zijn voor de huid komen aan bod.

Probeer hem zelf eens!

Zelfgemaakte crème om de rimpels rond je mond te verminderen

Deze anti-rimpelcrème is 100% natuurlijk en bestaat uit een combinatie van verschillende gezonde ingrediënten. Deze voorzien de huid van voedingsstoffen en beschermende bestanddelen.

De crème bevat:

 • Vitamine E,
 • Essentiële vetzuren
 • Krachtige antioxidanten

Deze bestanddelen beperken de negatieve gevolgen van vrije radicalen. Hierdoor kan deze heerlijke crème helpen te voorkomen dat de huidcellen in het gezicht sneller achteruitgaan.

Een krachtige moisturizer

Bovendien is deze zelfgemaakte crème een krachtige natuurlijke moisturizer die een droge huid en het verlies van collageen en elastine effectief tegengaat.

Daarnaast is het een goed middeltje om de huid strakker te maken, aangezien een slappe huid een van de voornaamste oorzaken is van vroegtijdige rimpelvorming.

Laten we eens kijken naar de voordelen die elk ingrediënt afzonderlijk biedt, alvorens je te vertellen hoe je de crème zelf kunt maken.

De voordelen van bijenwas

Bijenwas

Bijenwas is een natuurlijk bestanddeel dat gemaakt wordt door jonge bijtjes om hun bijenkorf te beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. Deze was bestaat voornamelijk uit lange koolwaterstofketens, waaronder paraffines en oleïnen.

Bijenwas wordt al jarenlang gebruikt als ingrediënt voor natuurlijke cosmetische producten. Dit komt doordat het de pH-waarde van de huid reguleert, infecties voorkomt en een beschermlaagje vormt tegen factoren die huidveroudering kunnen veroorzaken.

Bijenwas aanbrengen op de huid kan helpen om onzuiverheden te verminderen en dode huidcellen te verwijderen, waardoor het dus ook de zuurstofvoorziening optimaliseert.

De voordelen van amandelolie

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de vetzuren die aanwezig zijn in amandelolie via de poriën gemakkelijk in de huid kunnen trekken en de huid zo vochtig en zacht kunnen houden.

Amandelolie bevat vitamine A en E, vitamines die beide een antioxidante en ontstekingsremmende werking hebben.

Samen met de mineralen die deze olie bevat, kunnen deze vitamines helpen om droogheid, irritaties en andere symptomen die veroorzaakt worden door de blootstelling aan gifstoffen te verzachten.

Daarnaast kan amandelolie helpen om de bloedsomloop te verbeteren en vergemakkelijkt de verwijdering van dode huidcellen. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen, is dit natuurlijk hartstikke belangrijk om vroegtijdige huidveroudering te kunnen voorkomen.

De voordelen van etherische rozenolie

Rozenolie

Rozenolie is een van de strengst aanbevolen natuurlijke producten om de gevoelige gezichtshuid te verzorgen.

Rozenolie valt vooral op vanwege de vochtinbrengende en verjongende werking, waardoor de olie ideaal is om huidvlekken, littekens en tekenen van veroudering tegen te gaan.

Deze olie bevat ook:

 • Omega 3-vetzuren
 • Vitamine E
 • Andere antioxidanten

Deze bestanddelen voeden de huid en zorgen er daardoor voor dat de huid elastisch en stevig blijft.

Hoe maak je deze crème?

Gezichtscrème

Je kunt de ingrediënten die je nodig hebt om deze geweldige crème te maken gewoon kopen bij de drogisterij of natuurwinkel. Zorg er wel voor dat je ingrediënten van de hoogste kwaliteit koopt, om er zeker van te zijn dat ze zo veel mogelijk voordelen bieden.

Ingrediënten

 • 12 eetlepels bijenwas (120 gram)
 • 1 kop amandelolie (200 gram)
 • 2 eetlepels etherische rozenolie (30 gram)
 • 1 ½ eetlepels rozenwater (15 ml)

Instructies

 • Om te beginnen doe je de bijenwas in een hittebestendige kom en verwarm je het au bain-marie.
 • Zodra de bijenwas eenmaal gesmolten is, voeg je de amandelolie en de rozenolie toe.
 • Roer alles vervolgens met een houten lepel door elkaar.
 • Voeg dan het rozenwater toe.
 • Giet het mengsel voordat het hard wordt over in een luchtdichte glazen pot en bewaar de pot op een donkere plek.

Toepassing

 • Masseer de huid rondom je mond met een geschikte hoeveelheid crème.
 • Laat de crème in de huid trekken zonder de crème weer af te spoelen.
 • Voor de beste resultaten kun je de crème het liefst iedere avond gebruiken.

Simpel toch? Als je deze instructies goed opvolgt, zul je zien dat het helemaal niet moeilijk is om zelf je eigen natuurlijke anti-rimpelcrème te maken die ook helpt tegen rimpels rond je mond, zonder hierbij een hoop geld uit te hoeven geven.

Probeer het zelf eens. Wij weten zeker dat je er dol op zult zijn!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • La Cera de Abeja un producto útil y valioso. Consultado el día 12 de enero  de
  2017. De la World Wide Web: http://www.fao.org/docrep/008/y5110s/y5110s07.htm
 • Morgan, J.Townley, S. y Smith, R. (01 April 2002). Measurement of physical and
  mechanical properties of beeswax.MaterialsScience and Technology, (18), 463.
 • Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
 • Casetti, F., Wölfle, U., Gehring, W., & Schempp, C. M. (2011). Dermocosmetics for dry skin: A new role for botanical extracts. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000329214
 • Wei, A., & Shibamoto, T. (2007). Antioxidant activities and volatile constituents of various essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf062959x

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.