Wat zegt de vorm van je lippen over je persoonlijkheid?

Hoewel je lippen natuurlijk ook bepaalde persoonlijke kenmerken hebben, kan de vorm van je lippen je echter wel het een en ander vertellen over de manier waarop je je verhoudt tot andere mensen.
Wat zegt de vorm van je lippen over je persoonlijkheid?

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

De vorm van je lippen kan je eigenlijk veel meer over jezelf vertellen dan je in eerste instantie zou denken. Je lippen verklappen misschien een aantal hints over je persoonlijkheid.

Als je nog nooit op die manier hebt nagedacht over de vorm van je lippen, lees dan zeker eens dit artikel.

Deze informatie is natuurlijk totaal niet wetenschappelijk bewezen. Maar het kan wel leuk zijn om te ontdekken of een van deze stellingen toevallig op jou van toepassing is.

Ontdek wat de vorm van je lippen over je persoonlijkheid vertellen

1. Als de vorm van je lippen dik of groot is

Volle en rode lippen

Mensen die dikkere en grotere lippen hebben dan gemiddeld zijn gezegend met de gave om goed voor anderen te kunnen zorgen.

Als jij dit soort lippen hebt, dan is de kans groot dat je het soort kind was dat katjes voerde op straat, vrijwilligerswerk deed bij een asiel of je elk diertje dat je op straat vond met je mee naar huis wilde nemen.

  • Deze mensen hebben een sterk moederinstinct, alsook een sterke drang om de mensen om zich heen te beschermen en verzorgen.
  • In stressvolle situaties denken ze altijd eerst aan anderen. Meestal zijn dit verantwoordelijke en gulle ouders.

2. Een grotere bovenlip

Mensen wiens bovenlip groter is dan hun onderlip, zijn vaak erg emotioneel, charismatisch en vrolijk.

Vaak hebben ze ook enorm veel zelfvertrouwen en beschikken ze over een bijna magische aantrekkingskracht.

Daarnaast houden ze ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

3. Lippen die allebei even groot zijn

Als je lippen goed met elkaar in verhouding zijn, dan ben je waarschijnlijk een zeer evenwichtige persoon die een gezonde kijk op het leven heeft.

Je bent in staat om de problemen die het leven voorschotelt op een verstandige manier te bekijken en op te lossen, ongeacht hoe lastig deze problemen zijn.

  • Je bent een goede luisteraar die kritiek accepteert en iedereens mening respecteert.
  • Ook houd je ervan om te lachen en grappen te vertellen en waarschijnlijk ben je over het algemeen zeer positief ingesteld.

4. Dunne lippen

Mensen die dunne lippen hebben zijn vaak zelfreddend. Ze zijn doorgaans erg zelfvoorzienend en kunnen alles wel alleen oplossen, hoewel ze zich ook erg op hun gemak voelen bij hun vrienden.

Ze kunnen vaak goed met jan en alleman opschieten en letten meer op wat iemand doet in plaats van op wat hij zegt.

5. Bovenlip met een duidelijke V

De vorm van je lippen kan een duidelijke V hebben

Als je vindt dat de vorm van je lippen tot deze categorie behoort, dan ben je waarschijnlijk zeer creatief, een geweldige kunstenaar of muzikant. Dit soort mensen hebben vaak een zeer goed visueel geheugen.

Vaak zijn ze zeer sociaal en zijn ze voortdurend op zoek naar manieren om hun gevoelens uit te drukken, en gaat dit ze altijd goed af.

6. Bovenlip met een zachte bocht

Als er een zachte bocht in je bovenlip zit, dan ben je waarschijnlijk een zeer medelevend, gevoelig en aardig persoon.

Dingen gaan je aan het hart en je bent altijd bereid om anderen te helpen, waar je ook bent.

7. Platte bovenlip

Als je bovenlip enigszins aan de platte kant is, dan ben je waarschijnlijk zeer verantwoordelijk ingesteld. Dit zijn vaak zeer zelfverzekerde mensen. Jouw dierbaren weten dat ze altijd op jou kunnen rekenen in moeilijke tijden.

8. Als de vorm van je lippen klein en vol is

Als je wel volle lippen hebt, maar een enigszins kleine mond, dan ben je waarschijnlijk een zeer flirterige en charmante persoon.

Jouw eigen comfort is jouw nummer één prioriteit. Hoewel dit misschien egoïstisch klinkt, ben je als het erop aankomt een zeer compassievol en loyaal persoon, die altijd bereid is iemand te helpen wanneer hij in nood is.

Je plaatst jouw eigen interesses niet boven de interesses van anderen, maar je wilt ook bepaalde kansen niet mislopen. Daarom ben je geneigd om altijd de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen voordat je ergens bij betrokken raakt.

9. Zeer dunne bovenlip

Zeer dunne bovenlip

Als je bovenlip veel dunner is dan je onderlip, dan heb je geluk. Dit betekent namelijk dat je over geweldige leiderschapskwaliteiten beschikt.

Je bent een zeer overtuigende persoon die weet hoe hij anderen ervan kan overtuigen dat iets is zoals het is of dat hij iets verdient. Je beschikt over een geweldige persoonlijk energie, die soms kan overstromen. Alles wat jij in handen neemt, zal leiden tot succes.

In liefdesrelaties kunnen er echter wel problemen ontstaan. De hoge eisen die je stelt, kunnen er namelijk voor zorgen dat je erg ongelukkig wordt.

10. Je onderlip is groter dan je bovenlip

In dit geval ben je waarschijnlijk een vrij rusteloze persoon, die er niet van houdt om onderworpen te worden aan een regelmatig of vastgesteld schema.

Als de vorm van je lippen er zo uitziet, dan houd je waarschijnlijk wel van een beetje plezier en ben je altijd op zoek naar iets waarmee je je energie kunt sturen, alsook naar situaties waarin je nieuwe mensen kunt ontmoeten.

Dit zijn vaak zeer nieuwsgierige en sociale mensen die altijd openstaan voor nieuwe ideeën en dingen. Dit soort mensen zijn altijd in staat om anderen naar nieuwe avonturen te leiden. Ze zijn de soort vrienden die iedereen wel wil hebben, denk je ook niet? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Seelbach, G. A. (2013). Teorías de la personalidad. Red tercer milenio S.C.
  • Goyarrola, E., Bertocci, P. A., & otros, M. M. y. (2010). Psicología de la personalidad. Revista Española de La Opinión Pública. https://doi.org/10.2307/40180869
  • Lara, A. P., Molina, J. A. M., Antonio, J., Ordóñez, M. J. T., Ignacio, J., Armada, J. V., … Ferre, L. S. (2019). PERSONALIDAD: In Materiales docentes de gerontología y protección de los mayores. https://doi.org/10.2307/j.ctv9hvtps.6

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.