Verander je haarstijl om er jonger uit te zien

Wees dapper en probeer verschillende haarstijlen uit om er jonger uit te zien. Als je aan het einde van de dag niet geheel tevreden bent met je nieuwe look, vergeet dan niet dat je haar vanzelf weer terug zal groeien.
Verander je haarstijl om er jonger uit te zien

Laatste update: 27 april, 2019

Iedereen is op zoek naar die originele en leuke look die ervoor zal zorgen dat hij er jonger uitziet. Je kiest zorgvuldig je make-up, kleding en natuurlijk je haarstijl uit.

Het geheim is om het kapsel, de kledingstijl en de make-up te vinden die bij jou passen en die er natuurlijk niet voor zullen zorgen dat je er ouder uitziet dan je werkelijk bent.

Niemand kent jou beter dan jij zelf en jij weet zelf het beste welke uitstraling je wilt overbrengen. Soms kan een kleine verandering al een hoop wonderen verrichten, maar hier is vaak wel een beetje moed voor nodig.

Ontdek deze eenvoudige veranderingen aan je haarstijl om er jonger uit te zien

1. Neem een risico met kortere kapsels om er jonger uit te zien

Boblijn

Op een gegeven moment kan het zijn dat een lange haarstijl gewoon niet meer bij je past. Dit hangt natuurlijk allemaal af van het soort gezicht dat je hebt.

Het verstrijken van de tijd zorgt er vaak voor dat iemands gezicht langer wordt en soms kan iemand wangetjes of een iets voller gezicht krijgen. Lang, stijl haar heeft vaak de neiging om deze eigenschappen te accentueren.

Daarom is er in dit geval geen betere oplossing dan een risico nemen en je haar lekker kort knippen.

De beste keuzes zijn ongetwijfeld de boblijn en de pixie-cut. Dit zijn kapsels die van veel zelfverzekerdheid getuigen en iemand een heerlijke jeugdige uitstraling geven. Het zijn kapsels die bijna bij iedereen staan.

2. Probeer eens een pony

Als je er graag iets jonger uit wilt zien, dan kun je altijd proberen om een haarstijl met pony te nemen.

Je weet vast wel dat er verschillende soorten pony’s bestaan: een schuine pony, warrige pony, rechte pony, pony met een scheiding in het midden, ronde pony…

Wees echter wel voorzichtig met het nemen van een pony. In sommige gevallen kan een pony er namelijk voor zorgen dat iemands gezicht iets breder lijkt. Net als met al het andere, is het een kwestie van het gewoon proberen en kijken hoe je je erbij voelt.

3. Laat je haar in laagjes knippen

Haarstijlen

Laagjes zijn altijd de populairste keuze geweest om ervoor te zorgen dat iemand een jongere uitstraling krijgt.

Laagjes brengen beweging, frisheid en een originele touch en een kapsel met laagjes is het sowieso waard om gewoon te proberen.

Om er echter voor te zorgen dat je een kapsel krijgt dat goed bij je gezicht past, is het belangrijk om even te overleggen met een goede professional. Dit kapsel vereist namelijk enige vaardigheid.

4. Kies voor een jeugdige haarkleur

Pony

 

Het zou makkelijk zijn om te zeggen dat iedereen zijn haar op een gegeven moment gewoon blond moet verven. Deze kleur wordt namelijk geassocieerd met jeugdigheid.

Enorm veel vrouwen kiezen ervoor om hun haar lichter te verven wanneer ze er jonger uit willen zien. Dit is echter niet altijd hetgeen ook echt gebeurt. Platinablond haar kan vrij riskant zijn. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met je huidskleur.

Het is het waard om aan te geven dat cacaobruine en gouden tinten vaak als erg aantrekkelijk worden beschouwd. Ga daarom niet altijd voor een zeer extreem kleurenpalet.

Wees ook niet bang om twee of drie kleuren met elkaar te combineren om te zien hoe je je hierbij voelt.

Conclusie

 

Probeer te onthouden dat het om er jonger uit te zien belangrijk is om te weten welke look goed bij jou past. Kijk daarom altijd eerst goed naar de vorm van je gezicht voordat je een kapsel kiest.

Vergeet niet dat het altijd verstandig is om te vertrouwen op het advies van een professional. Er werkt heus wel iemand in jouw kapsalon die in staat is om jou het juiste advies te geven. Wees niet volledig afhankelijk van tutorials op het internet.

Dit kan er namelijk voor zorgen dat je een keuze maakt op basis van hoe een bepaald kapsel staat bij een model, terwijl jij helemaal niet op dat model lijkt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.