11 tips voor langhoudende make-up

Dagelijkse activiteiten en externe factoren kunnen je make-up verpesten, maar als je een hydraterende crème, een primer en een gezichtstoner gebruikt, kan dit helpen om je make-up langer mooi te houden.
11 tips voor langhoudende make-up

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Veel dagelijkse activiteiten en externe factoren, zoals vervuiling, kunnen de make-up waar sommigen van ons veel moeite voor doen iedere ochtend verpesten. Het zou geweldig zijn als we langhoudende make-up hadden die mooi zou blijven en we niet iedere minuut hoefden bij te werken.

Maar het zweet dat onze lichamen produceren, het klimaat en de moleculen in de lucht zorgen ervoor dat onze cosmetische producten vervagen, totdat ze verdwenen zijn van ons gezicht.

Helaas zijn er diverse simpele schoonheidstips die we iedere dag kunnen gebruiken voor langdurige make-up.

In het artikel van vandaag willen we elf van de meest interessante tips die we hebben gevonden om je make-up lang mooi te houden met je delen. Lees ze door en ga ze gebruiken!

Tips voor langhoudende make-up

1. Was je gezicht goed

Was je gezicht goed

Voordat je welk soort make-up dan ook aanbrengt, is het belangrijk dat je je gezicht wast met een milde zeep en water.

Deze stap vermindert de aanwezigheid van onzuiverheden op het huidoppervlak. Daarnaast zorgt het ervoor dat de make-up gelijkmatig over de huid verdeeld wordt.

2. Gebruik een hydraterende crème

Het gebruik van een hydraterende crème is belangrijk om te zorgen dat je make-up goed wordt aangebracht en je het kan gebruiken als langhoudende make-up. Dit komt doordat hydraterende crèmes een beschermende laag op het gezicht aanbrengen en voorkomen dat er veranderingen optreden die veroorzaakt worden door natuurlijke oliën op het gezicht.

Dit artikel is misschien ook interessant:
6 eenvoudige tips om je huid gehydrateerd te houden

3. Gebruik een primer

Gebruik een primer

Primers zijn heel populair en worden gebruikt om de glans die zichtbaar kan zijn op je gezicht te verminderen en ze zorgen er ook voor dat je make-up er de hele dag door goed uitziet.

Bovendien vermindert de grootte van je poriën als je dit product vaak gebruikt en het voorkomt dat er onzuiverheden en mee-eters ontstaan.

4. Gebruik compactpoeder

Compactpoeder is je beste vriend als het gaat om het “afsluiten” voor langhoudende make-up. Om het op de juiste manier aan te brengen, moet je een borstel gebruiken en het poeder lichtjes aanbrengen, zodat het zich gelijkmatig verspreid.

Bovendien moet je het poeder niet op je gezicht uitvegen als je het aanbrengt, want dit zal de make-up die je al hebt aangebracht verwijderen. Als je de gebieden hebt bedekt, wacht dan een paar seconden voordat je met een zacht doekje of een borstel het overtollige poeder verwijdert.

5. Kies voor waterproof producten

Waterproof mascara

Waterproof mascara, oogschaduw en andere cosmetische producten zijn perfect voor degenen die last hebben van een vettige huid of veel zweten. Dit is omdat dit soort product geen bijwerking nodig heeft en er lang goed uit blijft zien.

Je moet je gezicht altijd wel een paar dagen rust gunnen nadat je waterproof producten hebt gebruikt. De chemicaliën die ze bevatten zijn namelijk iets agressiever dan die in standaard make-up.

6. Langhoudende lippenstift

De cosmetische industrie heeft honderden langhoudende lippenstiften geproduceerd voor alle soorten behoeften. Deze producten hebben sterke kleuren en kunnen de hele dag blijven zitten. Je hoeft ze dus niet steeds bij te werken.

Als je de perfecte langhoudende lippenstift niet kunt vinden, kun je een normale lippenstift gebruiken. Als je hier een beetje contactpoeder op aanbrengt zal het niet zo snel vervagen.

7. Breng je eyeliner twee keer aan

Eyeliner

Als je het vervelend vindt als je eyeliner vervaagt na een paar uur, kun je er na het aanbrengen een beetje compactpoeder over aanbrengen. Hierna wacht je een paar seconden voordat je opnieuw eyeliner over het poeder aanbrengt. Ga door totdat het eruit ziet zoals je wil.

8. Blush

Blush is makkelijk aan te brengen en het blijft langer zitten dan poeders. De sleutel is weten hoe je het goed aanbrengt zodat je er natuurlijk blijft uitzien.

Lees ook dit artikel:
Make-up voor beginners

9. Kies de juiste producten voor je huid

Kies de juiste make-up voor je huid

Vrouwen met een vette huid kunnen beter cosmetische producten gebruiken die vrij zijn van olie-achtige substanties, zodat de make-up lang blijft zitten.

Aan de andere kant zouden vrouwen die een gemengde of een droge huid hebben moeten kiezen voor make-up met een crèmebasis of make-up die je met een stick aanbrengt.

10. Minder is meer

Veel mensen geloven onterecht dat als je vele lagen make-up aanbrengt, het niet zo snel zal vervagen dan wanneer je maar één laag aanbrengt. Visagisten raden juist aan om dunne lagen make-up te gebruiken. Dit is de beste manier om je make-up lang mooi te houden.

Overtollige make-up verdwijnt sneller, maar het zorgt er wel voor dat je huid er mooier uit ziet.

11. Vergeet de toner niet!

Toner

Een van de beste producten die je kan gebruiken om ervoor te zorgen dat je make-up blijft zitten, is een toner. Deze verfrissende lotion houdt je poriën schoon en voorkomt dat je huid zijn natuurlijke gloed verliest.

Je moet dit product idealiter gebruiken voordat je je andere make-up aanbrengt. Je kunt het ook een aantal keer per dag op je gezicht spuiten. Het teveel aan toner veeg je weg met een doekje, zonder daarbij te wrijven.

Met deze simpele stappen kun je de perfecte langhoudende make-up bereiken zonder dat je daar een professionele visagiste voor nodig hebt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.