Make-up voor beginners

14 juni 2018
Als je nooit make-up op doet en er mee wilt beginnen, bekijk dan de volgende stappen en je zult er geweldig uitzien.
Als je nog nooit make-up hebt aangebracht en ermee wilt beginnen, volg dan deze tips over make-up voor beginners. Wat je moet doen, is het op een natuurlijke manier aanbrengen, zodat het je kenmerken op een subtiele manier accentueert.Het idee is om jezelf er sexyer uit te laten zien, zonder dat het nep wordt. Om dat te doen, zou je moeten kiezen voor een make-up die je zowel overdag als ’s avonds kunt gebruiken. Dat maakt dat je er verfijnd uit ziet, je je goede kenmerken benadrukt en bovendien de schoonheid van je gezicht naar voren brengt.

Om je ware, natuurlijke schoonheid te laten zien, moet je make-up eenvoudig zijn en vooral niet overdadig. Probeer je eigenschappen op een harmonieuze manier te verbeteren.

Onthoud dat de perfecte make-up-routine niet van de ene op de andere dag wordt bereikt, dus maak je geen zorgen. Stukje bij beetje zul je de technieken leren en vind je de meest geschikte producten voor jou.

De truc vanaf het eerste moment is om de verschillende producten in kleine hoeveelheden aan te brengen en goed te mengen. Op deze manier, als je iets meer wilt aanbrengen, loopt je niet het risico om het te overdrijven. De praktijk geeft je al deze vaardigheden en het nodige vertrouwen.

Make-up voor beginners: hoe leer je de beste routine?

Deze stappen kunnen dienen als richtlijn wanneer je voor de eerste paar keer make-up gebruikt. Vervolgens kun je, beetje bij beetje, de technieken aanpassen naar je eigen smaak. In elk geval zal het volgen van de technieken een grote hulp zijn, omdat ze altijd min of meer hetzelfde zijn.

Laten we eens kijken wat je moet doen:

1. Reinig en hydrateer je huid

Reinig en hydrateer je huid

Dit is een van de belangrijkste stappen, omdat het je zal helpen make-up beter aan te brengen zonder de verzorging van je huid te verwaarlozen. Door een kleine hoeveelheid vochtinbrengende lotion op je schone gezicht aan te brengen (voordat je make-up opdoet), zie je er frisser uit.

Make-upproducten (zoals foundation en compact poeder) hebben de neiging de huid uit te drogen, dus het is erg belangrijk om te hydrateren. Op deze manier vermijd je de schade die make-up veroorzaakt wanneer deze rechtstreeks op het gezicht wordt aangebracht. Bovendien helpt het hydrateren van je huid om olie-aanmaak van je gezichtshuid te reguleren.

 • Reinig je gezicht met water en zeep.
 • Droog goed door te deppen (dat wil zeggen zonder te wrijven).
 • Breng vervolgens een beetje vochtinbrengende lotion aan op je gezicht en halsgebied.
 • Laat de lotion intrekken en ga dan verder met het aanbrengen van je basis.

Lees ook: Je huid hydrateren met deze 4 simpele tips

2. Make-up voor beginners: foundation aanbrengen

Zodra je huid er klaar voor is, breng je een foundation aan. Probeer je natuurlijke huidskleur te evenaren, zodat de make-up er perfect uitziet. Om dit te doen, moet je een lichte basis mengen met een donkere.

 • Doe een kleine hoeveelheid lichte foundation op de rug van je hand.
 • Voeg slechts één druppel donkere foundation toe.
 • Meng de twee en voeg zo nodig meer druppels toe tot het geheel gelijk is aan je huidskleur.
 • Breng in kleine hoeveelheden aan met je vinger in de vorm van punten over het hele gezicht.
 • Meng het daarna helemaal over je gezicht en hals.

3. Concealer tegen donkere kringen

Concealer tegen donkere kringen

Dit is van groot belang als je donkere kringen hebt die je wilt bedekken of een imperfectie die je wilt verbergen.

In het ideale geval moet je een concealer kiezen die lichter is dan de kleur van je foundation.

 • Je kunt het met je vinger aanbrengen en het over je hele gezicht mengen totdat het egaal is.

4. Poeder aanbrengen

Nadat je de concealer in de vorige stap hebt aangebracht, breng je een compact of los poeder aan.

 • Je kunt het met een kwast aanbrengen, waarbij je een klein beetje poeder neemt en het product over je hele gezicht verspreidt. Je kunt het ook met een sponsje doen. De kunst is om het te verspreiden met cirkelvormige bewegingen.

5. De perfecte oog make-up voor beginners

Oog make-up voor beginners
 • Wenkbrauwen. Ze vormen je gezicht. Gebruik kleuren die twee tinten lichter zijn dan de kleur van je haar. Breng het aan over de hele wenkbrauw en vervaag het.
 • Oogleden. Gebruik aardetonen als je een beginner bent. Breng de oogschaduw gelijkmatig aan met een kwastje of een vinger over je ooglid.
 • Ooglidbasis. Breng op de plek waar het ooglid eindigt een bruine tint aan om diepte te creëren.
 • Eyeliner. Dit is ongetwijfeld de meest gevorderde stap bij make-up voor beginners. Breng met zwarte eyeliner en lijn aan op de rand van je oog. Het meest ideale is om te beginnen met potloden, omdat dit gemakkelijker voor je zal zijn.
 • Wimpers. In deze stap gebruik je mascara. Het doel is om de wimpers te verlengen en ze meer volume te geven. Vergeet de onderste wimpers niet!

Bezoek dit artikel: Langere wimpers op natuurlijke wijze

6. Rouge

Het wordt gebruikt om de jukbeenderen te accentueren, je gezicht te structureren en natuurlijk om te voorkomen dat je er bleek uitziet.

 • Om het aan te brengen, heb je allereerst een dikke kwast nodig. Als je het op de juiste manier wil doen, moet je een van de volgende gezichtsuitdrukkingen maken. Hierdoor zie je precies waar je het moet aanbrengen.
  • Je kunt een vis nadoen en de rouge vervolgens aanbrengen op het verzonken gedeelte dat zich in je wangen vormt.
  • Je kunt er ook voor kiezen om te glimlachen en schaduw te geven aan het uitstekende deel.

7. Kleur voor je lippen

Kleur voor je lippen

Geef als laatste een beetje kleur aan je lippen om ze meer in het oog te laten springen. Gebruik hiervoor matte tinten of lichte kleuren voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

Breng het in kleine hoeveelheden aan met een vinger en meng het vervolgens om een uniforme kleur te krijgen. Als je wilt, kun je lipgloss aanbrengen, zodat je lippen nog meer opvallen.