3 tips voor sterke wimpers

13 december 2018
Het gebruik van mascara, make-up en andere schoonheidsproducten zorgt er op de lange termijn voor dat deze gevoelige haartjes zwakker worden en gemakkelijker uitvallen.

Elke vrouw wil wel dat haar uitstraling zowel verleidelijk als aantrekkelijk is. Het trekt ongetwijfeld je aandacht wanneer je iemand ziet met perfecte ogen en wimpers. Het is echter niet zo simpel om langere of sterke wimpers te krijgen.

Om schade aan je wimpers te beperken, laten we je in dit artikel zien hoe je op natuurlijke wijze misschien sterke wimpers krijgt.

Lees meer:
Verlies je wenkbrauwen en wimpers?

Ontdek deze tips voor sterke wimpers

1. Zeg dag tegen stress!

Stress

Probeer stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermijden. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat stress te maken heeft met je wimpers. Misschien heb je wel al gemerkt dat je hoofdhaar zwakker wordt en gemakkelijker uitvalt wanneer je door een stressvolle periode gaat.

Hetzelfde geldt voor je wimpers – stress zorgt ervoor dat ze zwakker worden en uitvallen. Het valt niet zo gemakkelijk op, maar het gebeurt in hetzelfde tempo als je hoofdhaar.

2. Ga niet met make-up op slapen

Vergeet niet om altijd je make-up te verwijderen aan het eind van de dag. Vooral als je mascara en eyeliner draagt is het belangrijk om je gezicht goed schoon te maken voordat je gaat slapen.

Natuurlijk is het zo dat mascara en eyeliner chemicaliën bevatten die ervoor zorgen dat je ogen opvallender worden. Wanneer je deze producten echter langere tijd draagt, zullen ze er juist voor zorgen dat je wimpers zwakker worden.

Het is ook verstandig om je mascara aan te brengen met een zacht borsteltje dat je vaak schoonmaakt.

Er bestaan naast mascara nog genoeg andere producten die ervoor kunnen zorgen dat je ogen stralender worden. Onthoud dat het vrijwel onmogelijk is om werkelijk met blote ogen te zien dat je wimpers groeien.

3. Gebruik olijfolie

Olijfolie

Olijfolie werkt mogelijk als een natuurlijke conditioner voor je wimpers.

  • Wrijf je oogleden elke avond in met een paar druppels olijfolie, waarbij je vooral aandacht geeft aan de basis van je wimpers.
  • Spoel de olie vervolgens in de ochtend af met koud water.
  • Nadat je deze behandeling ongeveer een maand of twee hebt volgehouden, zul je merken dat de nieuwe haartjes misschien al sterker en gezonder zijn.

Lees meer:
5 fouten tijdens het douchen

3. Probeer vaseline

Vaseline is net als olijfolie een natuurlijke conditioner voor je wimpers. Je kunt de vaseline op je oogleden aanbrengen en gedurende de nacht laten zitten of na vijftien minuten afspoelen.

Geef net als bij olijfolie vooral aandacht aan de basis van je wimpers. Je zult al binnen een paar weken resultaten beginnen te zien.

We hopen dat deze middelen behulpzaam voor je zullen zijn. Onthoud wel dat je de middelen moet gebruiken in combinatie met een goed dieet om de beste resultaten te behalen, niet alleen voor je wimpers, maar voor je lichaam in het algemeen. 

  • Goldberg, L. J., & Lenzy, Y. (2010). Nutrition and hair. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.038
  • Peters, E., Müller, Y., Snaga, W., Fliege, H., Reißhauer, A., Schmidt-Rose, T., Max, H., Schweiger, D., Rose, M., … Kruse, J. (2017). Hair and stress: A pilot study of hair and cytokine balance alteration in healthy young women under major exam stress. PloS one12(4), e0175904. doi:10.1371/journal.pone.0175904