Langere wimpers op natuurlijke wijze

Elke vrouw wil wel dat haar uitstraling zowel verleidelijk als aantrekkelijk is. Het trekt ongetwijfeld je aandacht wanneer je iemand ziet met perfecte ogen en wimpers. Het is echter niet zo simpel om ervoor te zorgen dat je wimpers er altijd mooi uitzien. Het gebruik van mascara, make-up en andere schoonheidsproducten zorgt er op de lange termijn voor dat deze gevoelige haartjes zwakker worden en gemakkelijker uitvallen. Om deze schade aan je wimpers te beperken, laten we je in dit artikel zien hoe je er op natuurlijke wijze voor kunt zorgen dat je wimpers langer worden.

Voedsel dat wij aanbevelen

Net als de haren op je hoofd worden ook je wimpers sterker of zwakker afhankelijk van de manier waarop je ze behandelt. Een gezond en gebalanceerd dieet is essentieel. Je zou elke dag minstens vijf porties rauwe groenten moeten eten.

Daarnaast is het ook verstandig om verschillende soorten fruit te eten. Hierdoor krijg je namelijk de voedingsstoffen binnen die niet alleen nodig zijn voor het krijgen van sterke haren en wimpers, maar ook voor sterke tanden en nagels.

Tot slot is het erg belangrijk om haver aan je dieet toe te voegen. Haver is namelijk rijk aan silicium en dit element zorgt ervoor dat je wimpers sneller groeien en sterker worden. Je kunt haver gemakkelijk toevoegen aan andere maaltijden, zoals bijvoorbeeld soep of een smoothie. Ook kun je haver goed mengen met de bloem die je doorgaans gebruikt wanneer je iets gaat bakken.

Zeg dag tegen stress!

Stress

Probeer stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermijden. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat stress te maken heeft met je wimpers. Misschien heb je wel al gemerkt dat je hoofdhaar zwakker wordt en gemakkelijker uitvalt wanneer je door een stressvolle periode gaat. Hetzelfde geldt voor je wimpers – stress zorgt ervoor dat ze zwakker worden en uitvallen. Het valt niet zo gemakkelijk op, maar het gebeurt in hetzelfde tempo als je hoofdhaar.

Voorzie je lichaam van voldoende vitamine H

Vitamine H of B8, ook wel biotine genoemd, kan goed helpen om je wimpers aanzienlijk sterker te maken en ervoor te zorgen dat ze sneller zullen groeien. Deze vitamine kun je vinden in verschillende soorten voedsel. Het is een van de B-vitamines en zit voornamelijk in:

 • Bananen
 • Sardientjes
 • Noten
 • Amandelen
 • Gist
 • Volkoren

Probeer er een gewoonte van te maken om in de late ochtend een tussendoortje te eten met:

 • Amandelen
 • Pinda’s

Antioxidanten en vitamine C

Kiwi-smoothie

Antioxidanten bestaan in de kern uit vitamine C en E. Deze vitamines zorgen ervoor dat vrije radicalen worden tegengegaan. Daarnaast bevorderen ze ook de groei van ons hoofdhaar en onze wimpers en zorgen ze ervoor dat deze haren sterker worden. Wanneer je niet genoeg vitamine C binnenkrijgt, zul je al gauw merken dat je haar droog wordt en de puntjes beginnen te splijten. Vitamine E zorgt ondertussen voor een betere bloedsomloop in de hoofdhuid.

Je vindt deze vitamines voornamelijk in:

 • Citrusvruchten (citroen, sinaasappel, mandarijn)
 • Kiwi (erg grote hoeveelheden van beide vitamines)
 • Avocado’s
 • Groene groenten

Het is erg makkelijk om citrusvruchten in je dieet op te nemen – drink simpelweg een glas vruchtensap bij het ontbijt! Dit zal ervoor zorgen dat je wimpers sterker worden en je lichaam de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft.

Ga niet met make-up op slapen

Vergeet niet om altijd je make-up te verwijderen aan het eind van de dag. Vooral als je mascara en eyeliner draagt is het belangrijk om je gezicht goed schoon te maken voordat je gaat slapen. Natuurlijk is het zo dat mascara en eyeliner chemicaliën bevatten die ervoor zorgen dat je ogen opvallender worden. Wanneer je deze producten echter langere tijd draagt, zullen ze er juist voor zorgen dat je wimpers zwakker worden. Het is ook verstandig om je mascara aan te brengen met een zacht borsteltje dat je vaak schoonmaakt.

Er bestaan naast mascara nog genoeg andere producten die ervoor kunnen zorgen dat je ogen stralender worden. Er bestaan zelfs een aantal natuurlijke opties. Probeer deze producten beetje bij beetje eens uit, zodat je de voortgang kunt observeren. Onthoud dat het vrijwel onmogelijk is om werkelijk met blote ogen te zien dat je wimpers groeien.

Olijfolie

Olijfolie

Olijfolie werkt als een natuurlijke conditioner voor je wimpers. Wrijf je oogleden elke avond in met een paar druppels olijfolie, waarbij je vooral aandacht geeft aan de basis van je wimpers.  Spoel de olie vervolgens in de ochtend af met koud water. Nadat je deze behandeling ongeveer een maand of twee hebt volgehouden, zul je merken dat de nieuwe haartjes sterker en gezonder zijn.

Emoe-olie

Wat benzine is voor je auto, is emoe-olie voor je wimpers. De olie voorziet je wimpers van veel energie en zorgt ervoor dat ze dik en sterk worden. Breng emoe-olie met een wattenstaafje op de wimpers aan, vanaf de wortel naar de punt. De olie is over het algemeen goed voor cosmetisch gebruik. Je kan de olie dus ook op andere momenten gebruiken dan in de avond voor het slapengaan. Breng gedurende de dag een beetje olie aan op je wimpers, zodat je wimpers gaan glinsteren.

Vaseline

Vaseline is net als olijfolie een natuurlijke conditioner voor je wimpers. Je kunt de vaseline op je oogleden aanbrengen en gedurende de nacht laten zitten of na vijftien minuten afspoelen. Geef net als bij olijfolie vooral aandacht aan de basis van je wimpers. Je zult al binnen een paar weken resultaten beginnen te zien.

We hopen dat deze middelen behulpzaam voor je zullen zijn. Onthoud wel dat je de middelen moet gebruiken in combinatie met een goed dieet om de beste resultaten te behalen, niet alleen voor je wimpers, maar voor je lichaam in het algemeen.