Meer dan 20 manieren om vaseline te gebruiken

Je kunt vaseline onder andere gebruiken om een geïrriteerde huid na het scheren te kalmeren en om ervoor te zorgen dat de huid gehydrateerd en zijdezacht is.
Meer dan 20 manieren om vaseline te gebruiken

Laatste update: 19 oktober, 2018

Vaseline is een zalfachtige, geurloze substantie, die zowel geel als wit kan zijn, en is een natuurlijk bestanddeel dat wordt verkregen uit petroleum. Er zijn verschillende manieren om vaseline te gebruiken in cosmetica. Het biedt een aantal verrassende voordelen.

Van genezing van wondjes tot dagelijkse problemen in en rondom het huis (denk bijvoorbeeld aan een krakend scharniertje). Vaseline kent vele toepassingen en kan dus erg behulpzaam zijn. Daarom bespreken we in dit artikel meer dan 20 manieren om vaseline te gebruiken die je misschien nog niet kent.

Verschillende manieren om vaseline te gebruiken

1. Lijm voor nepwimpers

Breng een klein beetje vaseline aan op het onderste gedeelte van je nepwimpers om ervoor te zorgen dat ze goed aan het ooglid blijven plakken en op hun plek blijven zitten.

2. Gladde voeten

Smeer je voeten ’s avonds in met wat vaseline. Trek daarna een paar sokken aan. Hier zal de huid namelijk glad van worden en een gezonde gloed krijgen.

3. Langere wimpers

Gebruik een watje om elke avond wat vaseline op je wimpers aan te brengen. Daardoor zullen ze er na een tijdje langer en dikker uit zien.

4. Zachte knieën en ellebogen

Als je grijzige of droge knieën en ellebogen hebt, kan vaseline hier goed tegen helpen. Vaseline kan de huid namelijk op deze plekken hydrateren en er glad en egaal uit laten zien.

5. Zachte lippen

Exfolieer je lippen en smeer ze daarna in met een klein beetje vaseline om ze te hydrateren en uitdroging tegen te gaan.

6. Exfoliant

Meng een kopje suiker of zeezout met wat etherische olie. Voeg hier vervolgens wat vaseline aan toe. Dit mengsel zal je huid niet alleen goed exfoliëren, maar is ook vochtinbrengend.

7. Nagelriemen

Gebruik vaseline wanneer je jezelf een manicure geeft om overtollige huid en de nagelriemen zachter te maken, waardoor je dit makkelijker zult kunnen verwijderen.

8. Lippenbalsem

Smelt wat vaseline samen met wat cacoapoeder. Giet dit vervolgens over in een potje om het hard te laten worden. Voilà, een hydraterende lippenbalsem met een mooie kleur en ook nog een lekkere smaak.

9. Massage

Gebruik vaseline voor een heerlijke ontspannende, hydraterende en verzachtende massage.

10. Moisturizer

Smelt wat vaseline op laag vuur of onder een lamp. Smeer hiermee vervolgens de delen van de huid in die extra hydratatie nodig hebben.

11. Make-up reiniger

Probeer moeilijk te verwijderen make-up eens schoon te maken met vaseline in plaats van hardnekkige chemicaliën.

12. Ontharing

Om een geïrriteerde huid na het scheren te kalmeren, kun je bijvoorbeeld een dun laagje vaseline op de huid aanbrengen.

13. Mooie wenkbrauwen

Breng een kleine hoeveelheid vaseline aan op je wenkbrauwen, zodat ze er vol en strak uit blijven zien.

14. Roos

Voordat je je haar wast, kun je je hoofdhuid masseren met een klein beetje vaseline. Vaseline zorgt er namelijk voor dat je minder last zult hebben van schilfers en jeuk.

15. Littekens

Om littekens als gevolg van een operatie of verwonding minder zichtbaar te maken, kun je ze dagelijks insmeren met wat vaseline. Vaseline bevordert namelijk de regeneratie van huidcellen.

16. Zachte lippenstift

Meng je lippenstift eens met wat vaseline. Je lippenstift wordt daardoor zachter en je lippen worden gehydrateerd en zullen er voller uitzien.

17. Giftige planten en jeukende insectenbeten

Smeer de huid in met wat vaseline als deze in contact is gekomen met een giftige plantsoort of wanneer de huid jeukt na een insectenbeet. Vaseline zal het ongemak verzachten.

18. Tatoeages

Smeer je huid in met wat vaseline om je tatoeage te beschermen en genezing van de huid te bevorderen. Vaseline kan er ook voor zorgen dat je tatoeage langer zijn kleur behoudt.

19. Bij het verven van je haar

Smeer voordat je je haar gaat verven wat vaseline op je scheiding. Zo kun je voorkomen dat je verfvlekken krijgt op je huid.

20. Glanzend leer

Om leren tassen, jassen of schoenen een mooiere glans te geven kun je ze insmeren met wat vaseline.

21. Plakkerige flessen

Smeer plakkerige randen van potjes of flesjes, zoals de rand van je nagellakpotje, in met vaseline, zodat je de volgende keer met gemak de dop eraf kunt draaien.

22. Make-up vlekken

Heb je weleens vlekken op je kleding van je foundation of je oogpotlood? Maak je geen zorgen. Smeer de vlek eenvoudig eerst in met wat vaseline. Spoel het daarna uit met water. De vlek zal helemaal weg zijn.

23. Oogschaduw

Wil je wat nieuwe tinten uitproberen? Door bijvoorbeeld poederige oogschaduw te mengen met vaseline maak je een zachte oogschaduw, waar je ogen van zullen stralen.

Wat vind jij van deze manieren om vaseline te gebruiken?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.